Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

CENSORSHIT - User Manual, CD 2008, Cecek Records

Třetí studiové CD západočeských Censorshit, vydané nadmíru agilní firmou Cecek Records, přináší porci "moderně" znějícího hard core-rap metalu, tu a tam vkusně okořeněného samplovanými vsuvkami a něco málo nu metalu. Zkrátka crossover. Pojďme se na ten jejich spotřebitelský manuál podívat trochu zblízka.

Úvodní song Enter je jako pěst na oko, pěkně šlape a já si podupávám kopýtkem do rytmu a pokyvuji spokojeně květákem. Ovšem na druhou stranu mi na mysli téměř současně vytane pár zahraničních kapel, u kterých si Censorshit půjčili nějaké ty hudební nápady a fígle. Od těhle asociací se musím jako recenzent okleštit, jinak by User Manual asi hezky rychle putovalo ven z mého přehrávače...Navzdory názvu celého CD i několika skladeb v jazyce anglickém, jsou pak texty kompletně předneseny v jazyce rodném. Jsou ušity na míru jednotlivým kompozicím, s jasným cílem zabékat si uřvané refrény přímo na koncertu pod pódiem, společně s kapelou. Většinou to jsou jen takové rádoby rebelantské slogany, ne vždy povedené a místy i křečovitě roubovaná slovní spojení. Jako například text ke skladbě Cop-Shit: "Jeden je zlej a druhej hodnej, vždycky všude po dvou choděj, jeden čte a druhý píše, to je zákon, to je klišé" a následuje refrén: "Boj se boj-ten motor nezastavíš...". Celkem síla. Žádné velké filozofování se tedy nekoná a od žánrově podobných skupin se ani neočekává, takže je zřejmě všechno v pohodě, že ano. Nebudu se tady rozepisovat o jednotlivých skladbách, neboť jsou celkem vyrovnané a nic objevného, co by nebylo naznačeno v té úvodní už jsem na albu neshledal. O jednotlivé řevy, či chcete-li zpěvy sa na albu postarali hlavní dva křiklouni Pepe B.C a Chossekilla. Ani to jim ovšem nezabránilo do studia pozvat ještě další hlasy Romana N.Y.C a jistého Hrckina, aby vypomohli zejména ve sborech a v refrénech. Nahrávalo se ve studiu Faust, produkoval Václav Horák společně s kapelou. Výsledný úderný sound se mi velmi zamlouvá a je adekvátní k nabízené produkci. Hutné, valivé kytary, práskající baskytara, vše je hezky přehledné a dobře nastavené. Tady byla odvedena celkem dobrá práce.

V záplavě podobně znějících kapel jsou Censorshit s tímhle CD snadno přehlédnutelní, nepůvodní. Přesto to všechno ale vůbec ne špatní. Jsou už nějaký ten pátek dobrou regionální kapelou, se schopností oslovit i fanoušky mimo svůj krajský rozhled. Otázka zní, co jim můžou nabídnout. Ten kdo se spokojí s českými ekvivalenty slavnějších zahraničních jmen, CD User Manual si velmi pravděpodobně oblíbí. Mě napadá staré pořekadlo o  mlácení pytlů s prázdnou slámou.

Čas: 36:53

Seznam skladeb:

  1. Enter
  2. Klec
  3. De-stroy
  4. No Way
  5. Junior Cox
  6. Song For Alexandria
  7. Cop=Shit
  8. Bestie boj se
  9. Zskurvenej den

Zveřejněno: 23. 08. 2008
Přečteno:
4154 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář