Nejbližší koncerty
  • 27. 07. 202427.7 první ročník festivalu Leviathan Open Air, fotbalové...
  • 03. 08. 202427. ročník festivalu extrémní hudby v posázavských Krhani...
  • 09. 08. 2024Druhá zastávka nukleární fúze proběhne v Kestřanech na fo...
  • 20. 08. 2024Ruská pagan metalová kapela Arkona se vrací do Ostravy s ...
  • 22. 08. 2024More Noise For Life Vol. 16 BASTARD ROYALTY - Crust co...
  • 23. 08. 202423.-24. 8. 2024, fotbalové hřiště Lužná u Rakovníka SQUA...
  • 24. 08. 2024TOUTATIS FEST První ročník jednodenního plzeňského fest...
  • 30. 08. 2024Warm-up festivalu METAL!!! v čele s ILL NIÑO je zde! Tato...
LLYR

S frotmanem RUFF MAJIK Johnim si povídal Olaf.

RUFF MAJIK je jihoafrická skupina, která hraje energický garage rock s příměsí stoneru, psychedelie a i klasického rockového písničkářství. Své kvality ukazuje už několik let po klubech i festivalech nejen ve své domovině, ale i v Evropě. RUFF MAJIK v rámci svého tour vystoupí v pražském klubu Underdogs‘ 28. 5. 2024 společně s temně psychedelickým OLAF OLAFSONN AND THE BIG BAD TRIP a s mladou garážovou úderkou ROCKY AND HIS BOOTLEGS. S frotmanem Johnim si povídal Olaf.

Mám tady na drátě Johniho Holidaye, frontmana jihoafrický stoner kapely RUFF MAJIK, která v těchto dnech vyráží na evropský turné. A chci se hned zeptat – do jaké země v Evropě se těšíte nejvíc? Není to zrovna Česká republika?

No zrovna Česká republika je od naší poslední návštěvy, a asi i tak zůstane, fakt na vrcholu našeho seznamu, kam se nejvíc těšíme! Pražskej Majik kult má fakt zvláštní místo v našich temnejch srdcích. Každopádně se ale těšíme i do Lucemburska, Švýcarska a Dánska, kam se podíváme úplně poprvé!

Jak to vlastně děláte během tour s aparátama a nástrojema? Jsou vaše nebo si je od někoho půjčujete?

Děláme to několika různými způsoby. Naše poslední tour se trochu posralo a protože nemáme dodávku, tak jsme si museli půjčovat aparáty na většině míst, kde jsme byli. Tentokrát ale jedeme s vlastním backlinem. Jedinej rozdíl v našich vystoupeních je ten, že s vlastníma věcma hrajeme ještě víc tvrdě, protože se nebojíme, že ty věci zničíme.

Tohle se vlastně váže i k merchi – berete ho všechen z Jihoafrický republiky? A taky, koho napadlo udělat RUFF MAJIK závěs do koupelny a budete je mít s sebou?

Nějakej merch máme už teď v Evropě a nějakej bereme s sebou. Ale taky jsme udělali nějaký trika a nášivky extra na tuhle událost v Jižní Africe a ty bereme taky. Ty závěsy zas uděláme, až vymyslíme způsob, jak je transportovat. Ale byl to můj nápad, protože se mi zdálo, že ještě nikdo tenhle nápad neměl. Možná jednou uděláme i RUFF MAJIK povlečení na postel nebo třeba potisk na auto.

A teď do vaší domoviny: jsou nějaký specifika, který má jihoafrická scéna v porovnání s Evropou, ať už se to týče klubů nebo akcí?

No čím víc jedem v Evropě na východ, tak obecnej úzus je, že FAKT KALÍME. Ale jinak ty scény si vlastně nejsou podobný, ta naše je fakt malá. Ale obě jsou plný skvělejch lidí, tak aspoň tahle důležitá tu je.

Budete hrát na tour nějaký nový písničky a kdy se můžeme těšit na nový album?

Zahrajeme vám čtyři nebo pět novejch věcí, to bude záležet taky na náladě ten večer. A nový album vyjde asi v říjnu tenhle rok, kdy pojedeme svoje druhý letošní tour. Ale zatím nemůžu říct žádný další detaily.

Ve svojí asi nejslavnější písničce „All you need is speed“ zmiňujete cadillac, už jste v nějakým jeli?

No jasně, byl to pohřební vůz Cadillac Miller-Meteor z roku 1968. Jako nemůžu říct, proč to byl zrovna pohřební vůz, protože nechci, aby mě zavřeli, ale ta jízda mě inspirovala k textům do písniček „All you need is speed“ a „Mourning wood“. Bohužel nebyl tak rychlej, jak jsem doufal, ale naštěstí od toho jsou na světě motorky.

A poslední a obligátní otázka. Chtěl bys ještě něco vzkázat vašim fanouškům v Český republice?

ALL YOU NEED IS SPEED! A taky možná kousek sekaný, protože to bude dlouhá noc! (Pro kontext: minule jsem klukům do backstage upekl klasickou českou sekanou a ta jim tak zachutnala, že ji vyžadují opět. Pozn. Olafa).

https://www.ruffmajik.com


Zveřejněno: 11. 05. 2024
Přečteno:
579 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář