Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Nemesis Aeterna - Mindisorder CD 2006 - vlastní náklad

Španělé Nemesis Aeterna se s tím moc nemažou a musím hned na začátku podsunout, že práce jim jde od ruky. Album začíná krátkým intrem, které vůbec nenudí a dává pocit napětí. Potom se strhne black metalové syrové peklo, které nám vtlačuje stopu do tváře neúnavně necelou hodinu. Když jsem zjistil, že album je tak dlouhé, měl jsem chvíli obavu, zda mě kapela udrží v pozoru po celou dobu a musím přiznat, že se jí to celkem daří. A to především díky chytlavým melodiím a útočným potencionálem, kterým kapela ostřeluje moje smysly.

Vyzdvihnout je třeba i výbornej zpěv, který se vznáší nad temnou krajinou jako dravý pták. Není ho málo, ale ani ne moc. Spolu s rytmickou kytarou nás uvádí do dimenzí, kde jsme naprosto ohromeni dominantou, která nese jméno Nemesis Aeterna. Také bicí jsou kapitola pro sebe. Kdybych si už na začátku nevšiml přesvědčivého zvuku a posléze nekoukl do bookletu, domníval bych se, že spodním linkám vládne automat, ale k mé radosti tomu tak není. Troufl bych si říct, že bicák tak na sebe strhne asi největší pozornost pokud na albu budete hledat techniku.

Co se týče zvuku i zde je album na výborné úrovni. Proti jiným podobně razícím smečkám je vše čitelné a jasné. S trochou nadsázky by se dalo říct, že NA sázejí na ostrost. Kytary jsou nabroušené jako kosa Smrtky a stejně tak i hlas vokalisty. Špičkově nazvučené bicí a basa jsou důležitou podpěrou pro výborné dílo mistrů zvukařů.

Trošku horší je to už s obalem, který mi přijde zbytečně jednoduchý a těžko hledám spojitost s texty, které se pohybují v chladných temnotách a jejích melancholiích. Také mě trošku mrzí, že jsem na desce nenašel vyloženě trhák, který by mě dostal do kolen. Ačkoli na druhou stranu, možná by to byla škoda, protože album vypráví osobitý příběh a kdyby jedna skladba vysoce vyčnívala, mohla by jej celý narušit.

Sečteno, podtrženo, Nemesis Aeterna přivedla na svět skutečně skvělé album Mindisouder. Stravitelné hlavně pro ty, co mají rádi syrový black metal bez kláves s příchutí death metalu. Já si tohoto alba vážím hlavně pro jeho chytlavost a cit pro příběh, který NA vytváří aniž by možná chtěla.

Seznam songů:

  1. Disturbing The Ancients
  2. Into A Thousand Caves
  3. Tenerbrarum
  4. Burn My Own
  5. Angoixa
  6. nfinity
  7. No Sence No Live
  8. Mystic Wals
  9. Sonar
  10. he Offering
  11. Despair

Čas: 57:59


Zveřejněno: 13. 02. 2007
Přečteno:
3307 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář