Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Představuje se punková kapela z Českých Budějovic.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Přesný den založení nevím, pamatuji se, že to bylo v hospodě U Koníčka v Budějcích, kolem 16. hodiny v roce 2013. První koncert jsme měli před prázdninami roku 2014.
Impulsem bylo to, že původní kapelník Ymrich mi sdělil svůj nápad založit kapelu (to není moc originální).
Název jsme hledali dlouho (jako každá kapela jsme chtěli mít zajímavý, originální a vtipný název), až nás z toho vysvobodil původní zpěvák Hans, když nám při odchodu z kapely řekl, že jsme „hovno pankáči“. A bylo to – vlastně to popisuje naši filozofii (nebrat se vážně, nedělat žádná klišé (fuck off všechno a tak)) a vlastně i nás – nikdo z nás není ten klasický pankáč.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

S ohledem na to, že jsme starší kluci. vynechám věk. Za bubnama sedí Ondra, na svůj nástroj hraje dlouho, rychle a dobře. V mládí hrál v kapele ČERNÝ KONĚ. Basu obsluhuje Rybička, hraje taky dlouho a bez trsátka. Hrával v předkapele VYPSANÉ FIXY HIMALÁJE (to platí jen pro jeden koncert v ČB kdysi dávno). Zpívá Vojta, který umí dobře hrát na kytaru, zato na kytaru hraje Korry, který neumí zpívat (umění hry na kytaru v jeho případě nebudeme hodnotit). Oba v HP zažívají svou první kapelní zkušenost.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme udělali u Honzy Kapáka během koronáče (ale rok nám to netrvalo). S výsledkem jsme nadmíru spokojeni, hlavně díky Honzově umu. Na odbyt zatím nejde, protože jsme ji ještě nezačali prodávat, takže máme stále k dispozici skoro vše z nákladu 300 ks. Cena bude buď 150, nebo 155, nebo 158 Kč (dle preferencí kupujícíh).

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Už při zakládání kapely toho památného dne, který si nepamatuji, jsme se domluvili, že texty budou jen česky. Chceme hrát tady a chceme i něco sdělit, takže proč zpívat cizím jazykem.
Témata jsou ryze HOVNO PANKÁČSKÁ – domácí úkoly, rýma, horoskopy a taky trochu politická a taky se snažíme si dělat srandu z víry v cokoliv.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Nové logo udělal Vojta a obal nám na míru ušil kamarád Zdeněk Rosenthaler. Chtěli jsme mít jednoduchou grafiku, což se snad povedlo.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Tak to nevím, snažíme se být originální. :D
Ale pokud by ses ptal na oblíbené kapely, tak asi punková klasika (RAMONES, TELEX, KRITICKÁ SITUACE, VISÁČI), Rybička sjíždí spíš NIRVANU nebo THE DOORS. Taky kámoši, se kterýma jsme hráli – SOUKROMEY POZEMEK či PPB. 

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nic takového v plánu nemáme.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Chybí nám asi tak pět koncertů do stovky. Povedené byly skoro všechny (až na Vlachovo Březí), osobně rád vzpomínám na akce v Dejvické nádražce, Vánoční pogovačku, kterou děláme u nás v ČB. Asi největší úspěch byl zahrát si s INÉ KAFE a potěšila i pochvala od ZNOUZE.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

To už jsme si splnili, v rámci Akupunktoury jsme si zahráli v Banské Bystrici pro 12 lidí. Byl to úspěch, protože podle místních je v BB jen 8 pankáčů. Tím jsme si kolonku „zahrát v zahraničí“ splnili, ale novým výzvám se nebráníme.

Plány do budoucna…

Asi nejvíc bysme chtěli si zahrát… Vcelku jedno kde. Samozřejmě by nás potěšil nějaký klasický fesťák, ale zatím nám stačí si někde prostě zahrát a dobře se pobavit.

RECENZE

http://hovnopankaci.cz/
Bandcamp
Facebook


 


Zveřejněno: 28. 05. 2021
Přečteno:
1659 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář