Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Slovenský grindový projekt představuje Janek.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Ahoj!!! Kapela, alebo skôr jednočlenný projekt NECROTOMB vznikol ku koncu roka 2019. Nápad spraviť brutálnu jazdu v štýle MORTICIAN som nosil v hlave dlhšie, avšak až v októbri/novembri 2019 som ho naozaj realizoval. Názov NECROTOMB vymyslel Martin Lukáč, pre CZ/SK underground významný človek. Pôvodne bol tento názov vymyslený pre inú moju kapelu, nbo a keď som hľadal meno pre aktuálny počin, Martin mi ho pripomenul, takže som ho použil. No a impulz pre vznik projektu? Chuť a túžba stvoriť brutálnu nahrávku v štýle NY Bohov MORTICIAN.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Projekt tvorím len ja sám - mám 43 rokov, hral som v martinskej bande PROTEST, TRAAK, v grindcore veselej grupe SWRAB, noisecorovom HUMITE, v death metalových BLOODCUT a v thrashmetalovom ACETONE. Okrem toho sa venujem aj nemetalovej hudbe. Hrám na gitare a base, občas trošku na bicích, plus vo väčšine kapiel aj spievam. Muzike sa venujem od svojich cca 16 rokov čiže už je to hoooodne dlho :-).

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Aj dve promo skladby, aj materiál na split CONSTIPATION/NECROTOMB som nahrával u seba doma a na skúšobni. O výsledné spracovanie som sa takisto postaral sám. Split CD s prešovskými CONSTIPATION (čaute borci :-)) vyšiel pod hlavičkou Immortal Souls Productions (Juraj Haríň ešte raz vďaka kámo!!!) v náklade cca 300 kusov, pokiaľ viem Juraj veľa CD menil vrámci svojho distra, veľa CD išlo aj do zahraničia, presné čísla naozaj neviem… cena CD je 10 euro.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Angličtina mi prišla ako najvhodnejší jazyk do tejto muziky. Texty sú mojim dielom a motajú sa okolo gore tématiky.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo NECROTOMB mi sprawl kamarát Ondrej, basák kapiel DEMENTOR a REALMS OF CHAOS. Web mám vlastne len Facebook a YouTube, čiže pomerne jednoduchá tvorba príspevkov. Grafiku na split CD má na starosti Lukáš, chalanisko, ktorý robil pre CONSTIPATION bicie a je ich dobrý kamarát. Okrem grafiky má aj pár hudobnýych projektov, napríklad IRIA či MERGED IN ABYSS – pozdravujem Luky!!! Samozrejme nie nadarmo sa hovorí, že obal predáva, takže Luky si dal naozaj záležať a obal je skvelý. Je dôležitá aj vizuálna stránka kapely či projektu, no hudba samotná je pre mňa najdôležitejšia.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Rozhodne zombíci MORTICIAN. Veľmi dobre sa pamätám, keď doniesol bratranec odkiaľsi kazetu s nahratým „Hacked Up for Barbecue“… masaker masaker obrovský, hrubý vokál, silne podladené gitary, extrémne zbustrovaná basa a sypajúci automat. Mega chorá nahrávka!!!

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ja som nahrávku neposielal nikde. Po vydaní dvoch promo skladieb – november 2019, sa mi ozvala jedna kapela, či by som nespravil split vinyl, táto varianta sa mi nepozdávala, už ani neviem prečo. A pár dní na to písal Dodi (gitarista a autor CONSTIPATION), že by rád spravil split CD a že by Immortal Souls zastrešili vydanie na CD. Tak sme sa dohodli a CD je na svete.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

NECROTOMB neodohral žiadny koncert. Pôvodne som ho plánoval ako občasný štúdiový projekt a chcel som pri tejto variante ostať. Juro z Immortal Souls ale parkrát vyslovil myšlienku, že by bolo dobré odohrať aspoň občas koncert, dokonca mi dohodil aj gitaristu, ktorý by mi pomohol na live vystúpení, avšak moc sa nechcem púšťať do koncertovania kvôli absencii živého bubeníka. Uvidím v budúcnosti, nič nie je vylúčené.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Pokiaľ by sa podarilo dať dokopy live zostavu, tak prečo nie. Ale cielené to určite nie je.

Plány do budoucna…

Nejaké veľké plány nemám, rád občas spravím pár skladieb, vypustím ich medzi ľudí, budem rád za každú reakciu. Hlavne ale nič nesiliť a žiadne prehnané ciele… ďakujem za rozhovor!!! Podporte prosím Necrotomb kúpou split CD u Immortal Souls Productions alebo priamo u kapiel.

RECENZE

Facebook
YouTube


Zveřejněno: 26. 12. 2020
Přečteno:
1424 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář