Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Za slovesnkou grindovou kapelu odpovídá Dodi.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Tak CONSTIPATION názov a jeho vznik bol ešte niekedy v roku 1999. V tomto období sme proste mali chuť na trocha tancujúceho death-grindu a s kamarátmi vtedajšej zostavy sme dokonca zahrali aj jeden koncert. V roku 2019 som mal popri PERVERSITY viac času a tento projekt znova ožil. Môžem povedať, že som tomuto veľmi rád. Beriem to ako ventiláciu nápadov, úlet a hlavne možnosť robiť muzičku absolútne bez hraníc. Taktiež je Constipation otvorený k spolupráci z rôznymi hudobníkmi, ktorých za tie roky poznám a rád by som si s nimi postupne zahral. Tak by som asi vznik a dôvod oživenia projektu okomentoval.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Tak ten rok 2019 začal v trojici. Teda ja Dodi – gitary a rev, Fetus – hlavné vokály, Luky – program bicích. Prešli sme rôznymi spolkami. Luky je najviac činný v bandách ako IRIA, MERGED IN ABYSS a najnovšie SIK SALVATION. Fetus je starý klasik a naspieval posledný album od BRUTE, predtým projekty ako IMPECCANT či AMNESIST. A samozrejme je dlhé roky mojou gitarovou dvojičkou v PERVERSITY. Mám rád tohto borca!

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Tak celý materiál sme natočili u Lukyho v jeho domácou štúdiu. On zriešil potom aj finálny zvuk, mix a kompletku. Nikdy nezabudnem na nahrávanie vokálov v našej skúšobni. Bola to neskutočná sranda a skutočný úlet. Nahrávku som následne poslal Jurajovi z Immortal Souls Production / Slovak Metal Army. Spoločne sme sa dohodli na split CD a v tomto čase nám do rany prišla parádna nahrávka od Janeka z NECROTOMB. Ako magnet nás to spojilo a mohli sme dohodnúť plodnú spoluprácu. Náklad vyšiel v počte 300 ks a pekne sme si ho rozobrali. Celý tento nazvime to „rodný list“ tohto splitka je poznačený nadšením a priateľstvom všetkých troch strán. Som proste spokojný ako to celé vypálilo. YEAH!

Texty – proč jste rozhodli zpívat slovensky, anglicky i německy, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty sú prevažne v rodnom jazyku, pár ich je po anglicky a jedno bláznovstvo dokonca po nemecky. Texty sú humorné s dávkou sarkazmu. Napísali sme ich s Fetusom spolu v mierne pripitom stave, hahaha.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorom loga je Luky. Obal splitka zase Hans z Disart Design. Jeho obal sa objavil tiež v tomto čase na nete a hneď som po ňom skočil. Niečo sme tam ešte upravili, dodali do pozadia záchod a bolo to na svete. Zapasovalo to krásne pre oba kapelky na splitku. Je fascinujúci, haha.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Vzorov je veľa. Ale pri tomto projekte pre mňa asi PUNGENT STENCH, ABSCESS, BLOOD a prešovský kult HNILOBNÝ ZÁKUSOK. Ten pozná asi len málokto ale u mňa ich jediné existujúce demo zanechalo veľkú stopu.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

To som už spomínal. ISP bola jasná voľba. Nahrávku som posielal aj pár českým vydavateľom. Pár sa ich ozvalo, že nemajú voľný termín, hehe.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

No koncerty v novej ére ešte neboli a v podstate sme ich ani neplánovali. Ide len o projekt a nie regulárnu kapelu. Myslím si ale, že do budúcna by som to úplne nevylučoval. Viem si predstaviť aj živé prevedenie s kamarátmi čo by sa pridali. Bol by to chliev a organizovaný bordel. YES!

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Práve v Česku by to možno aj šlo. Máme tam veľa kamarátov a viem, že ste poriadne chorí na podobnú hudbu. Taktiež je u vás veľa parádnych festivalov. Momentálne je ale skurvená „koronadoba“ a tak môžeme len dúfať v lepšie časy pre našu spoločnú scénu. Milujem váš underground!

Plány do budoucna…

No tak najbližšie chceme urobiť jeden optimistický singel. Luky medzičasom dal výpoveď a tak budeme mať na nahrávke normálne živé bicie. Hosťa zatiaľ neprezradím. Myslím, že nové skladby budú trocha viac prepracované a do budúcna možno aj s väčšou dávkou starej školy death metalu. A možno bude aj punk, rock and roll a podobne. To nikto ešte teraz nevie, hehe. Nápady pre CONSTIPATION si budem robiť do šuflíka a v správny čas ich použijem. Prioritou je teraz nový album od PERVERSITY. A už keď môžem tak prezradím, že to bude znova unholy death metal. Ako inak nie?
Pozdravuje všetkých metalových nadšencov a prajem nech to každému šlape! Vďaka Fobia zine za priestor. Do skorého videnia priatelia…

RECENZE

Facebook
Bandcamp
 


Zveřejněno: 26. 12. 2020
Přečteno:
1292 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář