Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Na otázky odpovídal Ivan Babilonský, leader projektu V13AULT.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Skupina či skôr projekt V13AULT vznikol začiatkom roka 2005 spojením spoločných síl mňa (Ivan Babilonský) a Jana Košča (CARESS). Názov súvisí aj s tým, čomu sme sa chceli venovať a to prepojením sci-fi a postoapokalyptickej tématiky s metalovu hudbou. Asi najväčším prvkom, ktorý spájal všetky tieto prvky, bola hra Fallout 1, 2, ktorú sme obaja mali veľmi radi.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Ivan Babilonský: 42, na gitare hrám cca od 15tich a prešiel som si týmito kapelami: HROBOKOP, NOSTRUM, SLOWTOM. Z tých, ktoré +/- fungujú doteraz, by som menoval tieto: IVIN, TIME SPROUT ORCHESTRA, a potom mám ešte kapely, ktoré hrajú aj naživo: OBLITERATE a STABBED.

Ján Košč: spev, ex-CARESS, dnes sa už nevenuje hudobným aktivitám.

Jaroslav Kyselica, 45, spev, DEMENTOR, GOD DEFAMER, FACE OF AGONY.

Milan Macháč, 42, bicie, REAL, SANATORIUM, LYKANTROP, CELLS, MINOR.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Podmienky boli veľmi skromne, ale našťastie dnešná doba poskytuje veľmi slušné možnosti, takže s konečným výsledkom som ja osobne veľmi spokojný. Nahrávalo sa po domácnostiach, až na bicie, ktoré si Milan s kamarátovou pomocou nahral u seba v skúšobni. CD vyšlo v náklade 330 ks, ktoré viete u vydavateľa kúpiť za 179 Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Angličtina nám prišla nejako viac organicky prepojená na tie témy, ktorým sme sa chceli venovať a nebola za tým žiadna vízia dobytia sveta. (úsmev)
EP „Carrion“ „otextoval“  Charles Baudelaire , ale album „Imitation“  som si vzal už na starosť ja, z malou „pomocou“ od Isaaca Asimova a Johna W. Campbella. Texty som venoval mojim oblubenym filmom, pripadne kniham.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Za grafickou strankou okolo V13AULT som ja, nakolko viem presne, co chcem cim vyjadrit, uznavam, že sa to nemusi zhodovať s každého vkusom, ale každému i tak nevyhovieš. (úsmev)
Samozrejme grafika ako taka je velmi vyznamna, najma ak je nejak prepojena aj s tou hudbou.
Snad je to aspoň čiastocne aj náš prípad. (úsmev)

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Tak toto je veľmi ťažká otázka, čo sa týka V13AULT, ostaňme čo ja viem pri MESHUGGAH. (úsmev)

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Posielali, aj prišli nejaké viac-menej kladne odpovede, ale najodvážnejší bol Koník a jeho Support Underground, s ktorým sme si aj tľapli.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Tak to musim presne nejak zrátať, aby som to nedoplietol, a už to mám, 0. Nikdy sme naživo nehrali, a pravdepobne ani nebudeme, z jednoduchého dovodu - financie. Totiž aby sme boli schopny toto previesť dostojne aj naživo, museli by sme v 13 uprednosntit pred domovskymi kapelami a venovat tomu nejaky ten čas, a aj prostriedky, ktore by sa nam s najvacsou pravdepobnpostou nikdy nevratili. Preto sa radsej kazdy venujeme domoskym kapelam. Ako tomuto projektu. 

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambície by možno aj boli, ale reálne som rád, keď  by som aspoň na chvíľu rozvíril naše domáce rybníčky.  (úsmev)

Plány do budoucna...

Plány sú v podstate jednoduché, venovať sa hudbe koľko sa bude dať, a keď bude inšpirácia, možno príde na rad opäť aj V13AULT.

RECENZE

Facebook
Bandcamp
Support Underground


Zveřejněno: 04. 12. 2020
Přečteno:
1501 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář