Nejbližší koncerty
INSANIA

Kapelu představuje basák Toro, sekunduje zpěvák Human Pangasius.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

PLEŠATKU jsme založili s kámošem, který měl postižené ruce, ještě v Třinci a hráli jsme na dvě basy. To bylo někdy 2004. Chtěli jsme hrát něco s boostrem, co nebude úplně hejvy metal, ale bude to hevy. Název nám přišel akorát srandovní, ale je tam to tajemství, jakože máš doma beztak mrtvolu zakopanou pod postelí.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Od naší druhé epické desky „Stezka buzerantu“ (2018) hrajeme v soustavě Toro – basa, Adler – kytara, Trtík – bicí a Human Pangasius aka Batorekboy aka Nelo Blaster aka Ľudská Marhuľa – hlas, hlasný hluk, vizáž. Byli nebo jsme namočení v kapelách jako KURAC, STEVIE BRUFEN, PLANETY, HYDRAULITER, TOYEN a MOČ...

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Desku jsme nahráli u Ondřeje Ježka minulý rok v listopadu. Stojíme si za ní 100%, nic bychom neměnili. Cena za vinyl + stáhnutelné mp3 je 350 Kč, náklad asi 200 ks.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Human Pangasius aka Jano Bátorek píše texty v kysuckom jazyku, jeho slova:

Koncept plešatky je postavený na hnuse, tak som vytvoril osem vymyslených (až na chorobu čiernych kostí) príbehov, ktorých základ väčšinou vzišiel pri spoločnom delíriu, či už alkoholovom, alebo rôznom.

Máme dosti ujetý humor, čo pochopíš, keď si texty prečítaš. Nereflektujeme nič konkrétneho, len sa bavíme. Sme ako parta dekadentných motorkárov, čo nemajú motorky, len robia bordel pri paneláku.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Vizuálek má na starosti opět Ľudská Marhuľa, je to talentovaný čmáral. Takhle to vidí on:

Moja umelecká tvorba je dosti adekvátna s myšlienkou PLEŠATKY... Idú spolu ruka v ruke. Chcel som vytvoriť niečo hnusné, infantilné, znepokojivé, niečo, čo by podtrhlo hudbu, ktorú PLEŠATKA produkuje.  

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

To je u každého z nás jinde, dohromady by to byl dlouhý a vlastně nudný seznam. Proto vyberu tři, které se nemusí zdát na první poslech patrné, ale mohou prozradit více, než se zdá: Dan Nekonečný, LAIBACH, SEPULTURA.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Neposílali, od začátku bylo jasné, že to vyjde na Silver Rocket.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Jako kapela desítky, v nynější soustavě možná něco mezi 10-20. Vynikající byl koncert v zamořené mučírně na staré poště v Kutné Hoře - Kaňku, nebo koncert v Chomutovské zkušebně v rámci "turné" Triumf Vůle s BAHRATAL, SEKEROMLAT a OČI VLKA, kterému předcházela naháněna po Sudetech s PČR.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambice ve smyslu, že bychom pro to něco dělali, to ne. Cizákům ale hrajeme rádi.

Plány do budoucna...

Jsme egodeisti, tak asi jen nezdechnout moc brzo.

RECENZE

Wordpress
Bandcamp


Zveřejněno: 03. 10. 2020
Přečteno:
3098 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář