Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ETD představují zpěvák Aleš a kytarista Martin.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Aleš: Naše kapela vznikla v létě roku 2012, kdy jsme se sešli s Jindrou na pivu ohledně pracovních záležitostí. U toho jsme se trochu zakecali o hudbě, a protože jsem věděl, že má Jindra kapelu, zeptal jsem se ho, zda by se mnou nechtěl taky zkusit nějaký projekt. Pravdou je, že jsem chtěl vždycky growlit, ale kapelu jsem nesehnal. Tak slovo dalo slovo, zavolalo se pár kontaktů a kapela byla na světě. Tehdy měla ještě poněkud jinou podobu, protože jsme začínali bez houslí. Nicméně nástrojové obsazení kytar, bicích a vokálů bylo totožné. Název jsme vymýšleli až později jednou ráno u mě doma po alkoholovém večírku. Chtěli jsme tehdy něco temného, a trochu jsme googlili, zda to již někdo nemá. Embrace The Darkness jsme nikde nenašli, i když později se objevila jedna taková mladší formace někde v Americe. Tuším že už nefungují.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Aleš: Aktuálně je nás 6.
  • Já - Aleš Krupica, 27 let, jsem mistr v oboru atmosférického šumu zvaný growl, a tato kapela je mou první zkušeností. Mimo jiné totéž provádím ve spolcích Phylactery a God In Flames.
  • Jindra, 23 let, kytara, dříve působil ve spolcích Čárový Kód, Alas Mortem a Erinnor. Jinak ovládá i basovou kytaru a podílí se na skládání písní.
  • Martin,  21 let, kytara, dříve hrál v Alas Mortem a u nás skládá i písně.
  • Honza, 20 let, baskytara, je to jeho první zkušenost.
  • Petr 20 let, bicí, dříve hrál v Alas Mortem.
  • Stano, 21 let, housle, pochází od Košic a v kapele je krátce a je to jeho první zkušenost.  

 

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Aleš: Nahrávku jsme pořídili na vlastní náklad, s menším sponzorským příspěvkem města Kuřim, které nám uvolnilo finanční prostředky z dotací na kulturu, za což jsme velice vděční. Proběhlo to vlastně ve dvou etapách, protože již vloni v dubnu jsme nahráli úvodní song – „The Nameless One“, a zbytek se nahrával na podzim a v zimě. CD jako takové jsme pak nechali vyrobit u firmy Fermata v nákladu 515 kusů, a je to digipack se 4panelovým bookletem. Vzhledem k tomu, že CD je zatím čerstvé, tak bych zhodnotil odbyt jako solidní, a ohledně digitálního odběru si také nemůžeme stěžovat. Jinak cena je 150 Kč, samozřejmě v návaznosti na tom kde si to koupíte. Od nás je to nejlevnější. (úsměv)

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Aleš: Přece jen angličtina je poněkud světovější, a bowlí se tak líp. Alespoň pro mě. Jinak texty dělám já, za nezanedbatelné pomoci kluků z důvodu korekce. Především volíme poněkud abstraktnější formu textů, protože slova především fungují jako vodítko pro fantazii posluchačů. Samozřejmě pro nás mají jednotlivé písně jistý výraz, který je do značné míry dohledatelný.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Aleš: Autorem loga je Libor Melichar, což je můj soused, potažmo grafického zpracování jeho syn Vojtěch. Obal a booklety CD pak dělal přímo Martin, a byly vytvořeny tématicky k náladám jednotlivých písní, a je to jakási prezentace. Na tomto aspektu si dal Martin záležet.

Martin: Podle mě je vizuální stránka alba velice důležitá, protože může zaujmout více lidí na pohled. Přece jen je album art část uměleckého díla. Je to způsob jak oslovit více fanoušků.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Aleš: Především bych asi uvedl Insomnium a Draconian, které jsme ze začátku brali jako zdroj na sehrání, ale určitě i kapely jako například In Mourning nebo Omnium Gatherum. Pochopitelně především melodic-death metal.

Martin: Určitě bych doplnil i vlivy SepticFlesh a nebo i Anathemy, která má jistý vliv na naši tvorbu. Je to vlastně v dost širokém záběru, ale nač se stylizovat.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Aleš: I když jsem o tom přemýšlel, nakonec jsme se k tomu nerozhodli. Přece jen je to první počin, spíše taková demonstrace toho co dokážeme, a kam budeme dále směřovat. U nově vznikajícího materiálu na další CD bychom ale rádi někoho oslovili.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Martin: Máme za sebou přes 20 koncertů, převážně v jihomoravském kraji, ale i jinde. Nejlepší byl určitě náš poslední koncert na akci, kterou pořádáme v Kuřimi, která se jmenuje Hard & Heavy Saturday Night. Byl tam na nás opravdu fantastickej kotel.

Aleš: Mimochodem, tuto akci pořádáme každého půl roku a v září se tam kromě nás objeví například Postcards From Arkham, Somnus Aeternus nebo Arch Of Hell.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Martin: To je něco, co bychom určitě chtěli. Vlastně již od počátku se snažíme dělat hudbu v takovém světovějším nádechu. Nicméně, zatím čekáme na odpovídající nabídku.

Aleš: Samozřejmě i domácí scéna je pro nás důležitá, ale jak konstatoval Martin, ty věci děláme tak abychom se někdy ven podívali. Musím přiznat, že nás velice potěšil zájem především ze Spojených Států. Jinak už v minulosti jsme dělali support v Brně například ukrajinským Mortalium nebo Finům Soulwound.

Plány do budoucna...

Aleš: Aktuálně máme v plánu několik koncertů a v mezičase dokončujeme několik nových písní, které by měly tvořit základ koncepčního alba. Nicméně rozhodně hledáme další živá vystoupení, kde bychom mohli ukázat jak děláme metal v Kuřimi. Každopádně děkujeme za rozhovor.

RECENZE

http://bandzone.cz/embracethedarkness


Zveřejněno: 10. 06. 2016
Přečteno:
3871 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář