Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Souhrn zajímavých alb, které vychází v únoru 2016 + tipy na koncerty.

V únoru letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bych v tomto článku uvedl některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těším, nebo mě z různých důvodů zajímají. V závěru článku přidávám i tři tipy na únorové koncerty, které mě zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

PROTECTOR (dříve Německo, nyní  Švédsko) - „Cursed and Coronated“
Thrash/death metal, High Roller Records
Legenda thrash/death metalu znovu po letech ožila a po svém vysoce hodnoceném návratovém albu „Reanimated Homunculus“ vydává další album, které ponese název „Cursed and Coronated“. PROTECTOR na něj nahráli celkem deset skladeb a podle svých slov nijak výrazně nevybočí ze zajetých kolejí. Deska vychází 26. února a pro mě se stává nejočekávanější novinkou v únoru.

GEHENNAH (Švédsko) – „Too Loud to Live, Too Drunk to Die“
Black/speed/thrash metal, Metal Blade Records
Švédská alko čtveřice přichází s velkou deskou po neuvěřitelných 18 letech!!! Předchozí tři desky znám už nazpaměť a tak se na nový materiál hodně těším. Už podle singlu je jasné, že album „Too Loud to Live, Too Drunk to Die“ bude opět syrová speed/thrash jízda, která je lehce zahalená do temnoty. Špinavý metal/punk spatří světlo světa již 12. února u labelu Metal Blade Records!

ANVIL (Kanada) – „Anvil is Anvil“
Heavy metal, SPV
Kdo by neznal ANVIL? Kanadští veteráni neúnavně natáčejí nové desky a téměř pokaždé splní svůj standard. Očekávám, že nejinak tomu bude i u šestnáctého zářezu v diskografii „Anvil is Anvil“. Trojice z Toronta si připravila jedenáct zbrusu nových kousků a na albu najdeme i nějaký ten bonus. Kdo se chystá na alespoň jeden ze tří březnových koncertů, měl by si novinku poslechnout. „Anvil is Anvil“ vyjde 26. února u labelu SPV.

HOLY GRAIL (USA) – „Times of Pride and Peril“
Heavy metal, Prosthetic Records
Kalifornští heavy metalisté HOLY GRAIL se hlásí o slovo po třech letech. Nástupce výborné desky „Ride the Void“ ponese jméno „Times of Pride and Peril“ a kapela na něj zařadila celkem deset skladeb. Po poslechu singlů je jasné, že HOLY GRAIL opět pokračují v melodickém heavy/power metalu, kde se to jen hemží sóly a kytarovými výpady. Pokud vám jméno HOLY GRAIL stále nic neříká, tak vám možná pomůže fakt, že se jedná o členy kapely HUNTRESS a bývalé členy WHITE WIZZARD a BONDED BY BLOOD. „Times of Pride and Peril“ u Prosthetic Records vychází 12. února.

DESTRUCTOR (USA) – „Back in Bondage“
Power/thrash metal, Pure Steel Records
Opravdová lahůdka pro všechny thrashery! Amíci DESTRUCTOR vydávají po dlouhých devíti letech novou desku „Back in Bondage“. DESTRUCTOR vždy byli kapelou pro fajnšmekry a tak nějak působili v pozadí hlavního dění. Jejich desky však měly a stále mají svou kvalitu. Debut z roku 1985 „Maximum Destruction“ zřejmě kapela nepřekoná, ale jsem moc zvědavý, jak bude devět nových skladeb na albu „Back in Bondage“ znít. Album vychází u Pure Steel Records 26. února.

ENTOMBED A.D. (Švédsko) – „Dead Down“
Death metal, Century Media Records
Abych se přiznal, tak po čachrech v sestavě ENTOMBED a následném vzniku ENTOMBED A.D. jsem trochu přestal mít o tuhle partu zájem. Utvrdilo mě v tom i hodně nevýrazné album „Back to the Front“. Ovšem death metal od ENTOMBED jsem měl vždycky rád a tak si zaslouží další šanci. Druhá deska pod křídly ENTOMBED A.D. se bude jmenovat „Dead Down“ a vyjde u Century Media Records 26. února. Uvidíme…

STRIKER (Kanada) – „Stand in the Fire“
Heavy/speed metal, War on Music
Již čtvrtou řadovku vydávají STRIKER z Edmontonu. Jejich přímočarý heavy/speed metal, který je hlavně v Kanadě momentálně v kurzu, bude na desce „Stand in the Fire“ rozložen do jedenácti skladeb. I na novince lze očekávat klasický melodický heavy metal vyloupnutý z poloviny let osmdesátých. „Stand in the Fire“ vychází u labelu War on Music již 5. února.

VOIVOD (Kanada) – EP „Post Society“
Progressive metal, Century Media Records
Legenda VOIVOD vydává nové EP „Post Society“. Podle uvolněných skladeb se bude opět jednat o jejich typický „sci-fi“ metal. Někdo VOIVOD nemusí, jiní je milují. Osobně si rád poslechnu každou novou nahrávku těchto veteránů a to i přes to, že se řadím hlavně mezi fanoušky starých desek VOIVOD. EP „Post Society“ si ale rád poslechnu. I proto, že je na něm cover HAWKWIND. EP bude venku 26. února.

ANTHRAX (USA) – „For All Kings“
Thrash metal, Megaforce Records
Představovat ANTHRAX je zcela zbytečné. Američané přicházejí s dalším albem, které mě nechávalo celkem chladným. Reakce okolí po poslechu singlů jsou ale dost rozporuplné. Takže i to je důvod, proč jsem na novinkyu „For All Kings“ celkem zvědavý. Předchůdce „Worship Music“ mě příliš nezaujal. U novinky mě zase děsí avizovaná hodinová stopáž. „For All Kings“ vychází podobně jako hodně dalších titulů 26. února.

MEFISTO (Švédsko) – „2.0.1.6: This Is the End of It All... the Beginning of Everything...“
Thrash/speed/black metal, Vic Records
Zajímavý návrat hlásí švédská vykopávka MEFISTO. Kapela, která působila v osmdesátých letech ve Švédsku vydává po reunionu v roce 2014 své první album pojmenované „2.0.1.6: This Is the End of It All... the Beginning of Everything...“. Na desce najdeme osm skladeb, z nichž polovina bude nový materiál a druhá polovina znovu nahrané staré fláky. Syrová severská škola thrash/speed/black metalu se zatím nejistým výsledkem. Počin MEFISTO vychází u Vic Records 20. února.

TIP na koncert:
11.2. SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH - Praha, Modrá Vopice
16.2. SAVIOURS + MÖRKHIMMEL -  Praha, 007 Strahov
20.2. UNDERGANG, DEIQUISITOR, LAHAR, KAOSQUAD - Písek, Local Club Pí

Zveřejněno: 01. 02. 2016
Přečteno:
3433 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 02. 2016 19:46 napsal/a Johan
Další tip (album) - WILDERNESSKING
Jihoafrický post black metal...
03. 02. 2016 10:10 napsal/a immortal
Tip na koncert
Zítra v Práglu: Inquisition, Entombed A.D, Abbath, Behemoth.
02. 02. 2016 20:01 napsal/a Vojta
Anthrax
To je zajimavy:) Tezko bych hledal jine nejen \"reunionove\"album,ktere mne vzalo vic nez Worship music.Novinka For all Kings je snad jeste vic radost z muziky davajici..Mosh thrash meets Zeppelin,grunge,Beatles/Queen..asi tedy pro 40catniky a vic :)
02. 02. 2016 08:55 napsal/a Coornelus
OP
Na temné straně Měsíce jsou nejočekávanější věcí Oranssi Pazuzu. Ale evidentně to s nima bude dřina :-)
01. 02. 2016 20:34 napsal/a Peťan
Master podruhé
Master vyšli v pátek, ale na vinylu vychází až koncem měsíce. Album je skvělý, vinyl si rozhodně koupím!