Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

Je jasné, že když děláte zin a máte vlastní kapelu, rozhovor s ní se v něm jednou objevit musí, zvláště když byl původně fanzinem. Rozhovor zde byl naposledy před několika lety, takže zde je další.

Protože by bylo ale dosti lehké odpovídat na otázky, které si sami pokládáte, požádali jsme našeho kamaráda Kuryho (rovněž muzikanta), aby se nás ptal on. O další otázky se postarali Honza z Avengeru a Franta Beery z Metal Breath. Odpovídali Corbow a Márty.

Kury - Co teď právě dělá F.O.B.???

Corbow: No, asi si to děláme pořáde stejně. Kouč je na vojně, tak jsme jen ve třech, což ale nijak neovlivnilo naše aktivity. Chystá se sice trošku omezení, ale to je kvůli ukončování studia. Takže v prosinci, lednu a únoru nás asi fanoušci moci vidět nebudou.

Kury ? Jaký máte názor s odstupem času na "BLAME?" ?

Corbow: Myslím, že to byl dobrej matroš. Ukázal nám další směry a dal hodně zkušeností, které můžem teďkon zúročit. Ta nahrávka nás určitě posunula o notný kus kupředu. Získali jsme hodně kontaktů a myslím, že jsme si vydobili i své místo na české scéně.  Za cca 7 měsíců byl první náklad 500 kusů pryč, tak jsme museli objednat dalších 300.  Pár kousků ještě je, ale už se to blíží ke konci. Roste také hodně zájem o Cdsa. Které samozřejmě můžeme nabídnout, ale pouze vypálená?.

Kury ? Kudy se ubírá nový materiál?

Corbow: Nový materiál samozřejmě připravujeme. Už máme 4 nové věci, ale chtěli bychom tak ještě 2-3 složit. Ponese se opět ve stejném duchu jako Blame?, akorát bude možná trochu přímočařejší. Ale to ať posoudí posluchač. Nahrávat chceme jít někdy na přelomu jara/léta.

Kury - Kdy hodláte vydat něco nového, bude to CD nebo MC?

Corbow: No, kazetám je v tomhle ranku asi už odzvoněno. I když se pořáde používaj. Takže to bude jednoznačně CD. Což je lepší i pro kapelu samotnou?staví jí to do jiného světla, když má CD. Jak už jsem zmínil výše, v poslední době se stále více a více fanoušků ptá po Cdčku. Takže budoucnost je v této otázce jasná.

Márty: No já bych se těch kazet až tak moc nevzdával, ? i když teď jsem taky pro CD, ? ale uvidíme jestli seženeme vydavatele, ? a jak na tom budeme s financema

Kury - Co koncerty?

Márty: ? koncertujeme vlastně až do konce roku, ? s tím že už jsme nebrali další akce, kvůli tomu jak napsal Corbow, ? aktuální přehled koncertů je na naší stránce ? všeobecně je naší filozofií, že se nebráníme jakékoliv akci, byť tam třeba není zvukař, nebo jiné zázemí, které není bezprostředně potřebné ke hraní, ? prostě berem všechno - volejte!!!

Kury - Jak dopadlo "Žižka" tour z vašeho pohledu-pořadatele?

Corbow: Ty 3 dny byly fakt výborný. I kapely se ukázaly jako fajn lidi, takže jsme si užili spoustu legrace. Návštěvnost byla dost ucházející a hlavně v Táboře udělali lidi supr atmosféru, na kterou budou naši západní sousedé asi dlouho vzpomínat. Tím zdravím všechny, kteří se zmíněnou sobotu dostavili.  Je už znát, že Žižkův palcát má svojí pověst. Doufám, že se nám podaří tuhle tradici ještě dlouho zachovat a že návštěva bude čím dál tím lepší.

Márty: Z našeho pohledu pořadatele tour dopadlo super, jak po finanční stránce, tak po stránce vztahů s kapelama, máme na to super vzpomínky, a stejně tak i kapely z Německa co tu hrály.

Kury ? Prozraďte něco o plánech do budoucnosti?

Márty: Tak samozřejmě plánujeme příští rok vydání nového matroše jak už je rozebíráno výše, ? zhruba od února do konce března spousty koncertů, pak trošku útlum abychom mohli v létě opět udeřit s novým materiálem!

Kury - Na scéně jste již poměrně dlouho, 6 let. Jak vidíte rozdíl mezi rokem 95 a 01.

Márty: Hodně jsme se poučili, získali mnoho zkušeností a poznali hodně super lidí. Jako kapela jsme se také přirozeně vyvinuli a ještě stále vyvíjíme, ? protože hrát pořád to samé to by byla nuda ? ? také když srovnám scénu dnes a předtím, ? tak je zde samozřejmě hodně změn, ? v roce 95 kdo měl CD tak byl bůh, a já nevím co ještě, ? teď je CD už celkem běžnou záležitostí, ? přineslo to hlavně hodně zkvalitnění zvuku, ? myslím tím i vypalovaný CD, protože přece jen když je demáč na cedéčku, tak už je to jakási záruka lepšího zvuku, než když je na DIY kazetce. Prostě ty rozdíly za tu dobu jsou patrný ve více rovinách, než jsem teď napsal ?

Kury - Jak dopadnul festival Táborská Rocková Mapa? Účastnili jste se ho jako asi jediná tvrdá kapela, co publikum?

Corbow: No, byl to takovej první výkřik. Nikdo nevěděl, jak to dopadne?jestli vůbec dopadne. Kocis, hlavní pořadatel, se pořádně zapotil a prožil spousty dní stresu, stejně jako všichni ostatní, kdo s organizací vypomáhali. Nakonec bylo vše připraveno?, ale zklamalo počasí. Celou noc před akcí lilo jaxvině a ne a ne přestat. I tak jsme se ale nakonec všechno připravili a festiválek mohl začít. Déšť krátce po začátku přestal, takže poté už probíhalo všechno v pohodě?až samozřejmě na pár incidentů, které svým způsobem byly malicherné a na které se určitě bude pamatovat příští rok, aby se už neopakovaly. Teď jsem i tak trochu už prozradil, že bude další ročník. Připravuje se možná daleko větší akce, ale to je opravdu ještě "in progress".

Márty: Festival se mi líbil, i když asi z pohledu pořadatele mohl dopadnout lépe co se týče návštěvnosti, ale myslím že to bylo způsobené počasím. Jinak se mi tam fakt líbilo, a až na některé excesy některých kapel to bylo super ?

Honza AVENGER ? Co dělá druhý kytarista? Je na vojně mamlas?

Corbow: Jo je na vojně. Nepodařilo se nám ho přesvědčit, aby do tý gumárny nelez. Máme nějaký podezření, ale to nechci vytahovat na veřejnost. V každém případě to, ale nějak přežijem. Zatím s tím nemáme problémy. Občas s náma hraje, když mu to vyjde a nemusí salutovat v kasárnách. Uvidíme jak a co bude, až se vrátí.  ?

Honza AVENGER ? 2 kytary jsou lepší ne?

Márty: to možná sice jsou, ? ale my s tim teď nic nenaděláme, ? to za prvé a za druhé, ? zrovna si teď na našich koncertech náš manager Jirka pochvaluje jak je to teď čitelný ? takže asi vše má své pro a proti, ? dvě kytary jsou určitě na koncertech hutnější ?

Franta Březina METAL BREATH ? Kolika cover verzemi jste kdy disponovali a proč jste se právě teď shodli na  KREATOR ? People of the lie?

Márty: no Franto, ? musím Tě zklamat, ale kromě KREATOR "People of the lie" jsme jinej cover nenacvičili, spíš jsme se dříve orientovali na vlastní tvorbu, ? a KREATOR asi právě proto, že je to dobrej song a každej ho zná, ? je to prostě kult, ? máme ještě v plánu jiný hitovky, ? vlastně teď jsem si uvědomil, že kecám, ? už jsme covery dělali, musím vzpomenout Keep Achtung - J.S.Bach - Fugue?, potom jsme taky nacvičili ustřední song ze seriálu KNIGHT RIDER ? ? ? a pak ? no to už radši zmiňovat nebudu ?

Franta Březina METAL BREATH ? Jak vypadá kolektivní sen ohledně kapely a kdy jej dosáhnete?

Márty: no o žádném snu dobývání pop muzik nemůže bejt řeč, ? ? ? alespoň já se ve snech držím při zemi, takže teď je asi mým snem natočit novej matroš a vydat ho na tom stříbrným kotouči ?

Franta Březina METAL BREATH ? Řekněte něco o táborské scéně (zřejmě nemetalové) ? udržujete styky s některými ze zdejších skupin?

Márty: v Táboře a na táborsku je fůra kapel, o tom svědčí i kompilace která nedávno vyšla a doprovázela letní festival Táborská Rocková Mapa, ? s pár kapelama z některým ze členů těchto kapel se i známe, ? můžu jmenovat třeba a pozdravit : ENURESIS NOCTURNA, SOBI 20, JUNGLE BEATS, JUMBO SPLASH, PESTICIDE, a další ? bohužel jsou tu i opačné vztahy, ale o těch bych se nechtěl moc šířit ?

www.fob.cz


Zveřejněno: 20. 12. 2001
Přečteno:
3191 x
Autor: Kury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář