Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

CD 2015, Pařát Magazine and Productions / death metal / Česko

Od debutu „Murderous Power" uplynuly tři roky a DEATH MOSH CORE, zkráceně D.M.C., pod stejnou hlavičkou vydavatele, magazínu Pařát, připravili další porci válečné nálože „Blitzkrieg". Obálku alba opět vytvořil Jaromír „Deather“ Bezruč. Na titulní straně jsou vyobrazeni vojáci Wehrmachtu ve válečné vřavě. Nahrávka vznikla ve studiu Šopa v nezměněné sestavě. Debutovou nahrávku jsem vychválil od počatečního výstřelu až po poslední rachot tanku...

O tom, že v kapele D.M.C. koluje válečná krev BOLT THROWER, nás nenechá na pochybách ani jejich druhé album. A samozřejmě sám název „Blitzkrieg" tomu nasvědčuje. Blesková válka je rychlý a hluboký průnik obranou nepřítele. Taktika Blitzkrieg se dostala do širokého povědomí s 2. světovou válkou a to s německým tažením po celé Evropě.

A právě „It´s a Time" se ponořit do zběsilé válečné vřavy. Vlastně tam jsme hned. Bez varování, bez čekání je tu rychlý vpád na nepřátelské území. V druhé skladbě „My Service is Ended" death metal zmohutní a ohromnou silou rytmiky hrne vše před sebou. „Inheritance for Generation Anothers" nasadí pomalejší tempo, ale po chvíli skladba opět pěkně sype. Je zde znát výrazná kytara, která dostane i s basou (každá zvlášť) svůj prostor. Zběsilá „Execution" je asi nejméně výraznou skladbou na CD.

Ale docela povedenou skladbou je titulní „Blitzkrieg". Šlapavý rychlý rytmus v třetině zpomalí, na povrch vyleze pěkně čitelná brumlající basa, která nás bude doprovázet až k samotnému konci bleskové hry. Jasně, nemůže chybět stať projevu samotného Vůdce. Opět se zrychlí, aby se v mezihře mohla projevit sólující kytara. Ke konci v houpavé melodii opět vystoupí na povrch basa.

„Belief In Life" se chvíli nese ve středním tempu, kde si do rytmu podupete nohou, posléze je tu rychlejší nářez, kde si na oplátku protřepete hlavu. Slušně bicí přechody ani mohutný growl nikoho nenechají na pochybách, že toto je death metal, ale musím podotknout už víckrát slyšený. A ten useknutý konec se mi nelíbí. Skladbou „Mission" nastupuje deathmetalový kolovrátek a ačkoli se na světlo proderou opět nějaké zajímavé kytarové prvky, tak zjišťuji, že už mě začíná hudba nudit. V „Devilish Unit" se vně skladby objevují různé ambientní zvuky, ať se jedná o různé výkřiky, povely či výbuchy, kterou pro mě už jednotvárnou sypačku minimálně oživují.

Konečný verdikt je takový, že album pro ortodoxní příznivce death metalu nebo staromilce není špatné, ale mně to připadá málo. Ačkoli jsem nahrávce dal čas a více poslechů a ačkoli přes svoji pů hodinovou stopáž ubíhá rychle, pořád jsem v druhé třetině měl pocit, že by to mohlo už stačit. Tak akorát po skladbu „Blitzkrieg". Dál pro mě blesková válka skončila. „Murderous Power", to byla jiná síla. A po zvukové stránce byl debut také vražednější.

Seznam skladeb:

  1. It´s a Time
  2. My Service is Ended
  3. Inheritance for Generation Anothers
  4. Execution
  5. Blitzkrieg
  6. Belief In Life
  7. Mission
  8. Devilish Unit

Čas: 28:20

Sestava:

  • Quatchud - zpěv
  • Nagard - kytara
  • Flegin - basa
  • Carlos - bicí


http://bandzone.cz/dmc


Zveřejněno: 18. 12. 2015
Přečteno:
3656 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 01. 2016 18:02 napsal/a davedeath
D.M.C
U mě rozhodně vše v pořádku. Na české poměry death metal vysoké kvality. Murderous power byla silnější, to asi ano, ale o nějakém propadu bych rozhodně nemluvil. Pro mně to nejlepší co jsem v roce 2015 z Pařátu vylovil.
31. 12. 2015 15:13 napsal/a kopecek- pekop
D.M.C
Ach jo, na tuhle desku jsem se fakt těšil. „Murderous Powers\" byla skvělá deska ale novinka je propadák a velké zklamání. Co se s Vámi stalo ? Pokud má nějakej bezďák cd-přehrávač našel ji položenou na popelnici. Nechci urážet nebo zesměšňovat, jsem rád za každou českou kapelu, která vyjde na cd. Ale tady je vše špatně. Sorry, 2 body jsou až až, ..........„Murderous Power\" je za 8. Jedno z největších zklamání letošnního roku.