Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Report ze sobotní části Nuclearu, sepsal Deather

Sobota

VADER, HATESPHERE, VIU DRAKH, KOLDBORN, SOUL DEMISE, CONTRADICTION, LEX TALIONIS,SOLFERNUS, DESTROYING DIVINITY, DEFLORACE, COLP, BARRACUDA, ADOR DORATH, FLOOD, GREEDY INVALID

Ještě v pátek se nám v podvečer náramně vyčasilo a to mělo za následek, že sobotní den, byl slunečně vražedný. Lidé se schovávali ve stínu a popíjeli pivo, pojídali voňavé lákadla a ještě byli žhaví z toho, jak jim večer BEHEMOTH nakopali zadky! Bohužel do areálu jsem přijel o něco později a tak mě unikl FLOOD na který jsem se těšil, protože jejich tvorba mě zajímá. Stejně tak mi utekli GREEDY INVALID! Lidé se stále jen schovávali a snažili se vyhnout sluníčku, které mělo na svědomí 9000 vypitích piv! Po obědních hodinách přichází skutečně nový český objev ADOR DORATH. I přes nesnesitelné horko mají pod sebou několik desítek nadšenců! ADOR DORATH předvedli náramný atmosférický black metal, kde dominují klávesy, výjimečný dívčí zpěv, který jen opentluje onu krásu ADOR DORATH! Nicméně mi připadali ne zrovna moc připraveni. Zpěvák se neustále schovával za sloupem, zpěvačka zpívala sic krásně, ale kdyby se alespoň jednou zavlnila, nevím, hráli dobře, akorát nedokázali přenést onu temnou atmosféru do lidí, což byla velká škoda. Jsem si jistý, že kdyby hráli ve večerních hodinách při všech těch světel, všechno by bylo jiné, ale to všichni! Stejně se mi i tak líbilo jejich vystoupení! Po nich přichází Olomoucká BARACUDA, který hrají sekající death metal, žel jsem byl mimo dění a věnoval jsem se nákupu a tlachání z lidma. Stejně tak dopadli i COLP! Protože jsme stavěli vojenský stan! DEFLORACE je již známým pojmem, známý i tím, že jsou docela snadno přirovnávání k CANNIBAL CORPSE, žel jejich vystoupení jsem sledoval z dálky a abych byl upřímný, moc jsem jim nevěnoval pozornosti :o(

Jedna z hvězd večera pro mé uši, která mi neunikla byli jednoznačně DESTROYING DIVINITY. Jejich death metalové inferno jsem si prostě nenechal ujít a byl jsem z výkonu na sračky! Tato kapela má nesčetný hudební potenciál a naději to dotáhnout hooodně daleko, samozřejmě pokud nepoleví! Obdivuhodná show i přes sluneční smrtící účinky! Po nich přicházejí Němečtí thrasheři CONTRADICTION! Thrash a všechno co k tomu patří! Francouzští LEX TALIONIS to rozjeli v death/ thrash tempu, ale myslím že na české návštěvníky moc nezapůsobili, ale soudím jen z toho co jsem slyšel někde z lesa, protože jsem byl momentálně na procházce :o) VIU DRAKH!!! Tak tihle Němci byli pro mě dalším překvapením dne!!! Thrash, thrash, thrash? jejich obdivuhodný výkon v takovém vedru přitáhl dav lidí. Muzikanti se bavili a nevytočilo je nic! Skladba za skladbou, všechno v rychlém tempu, smíchem na rtu si zcela z přehledem získali upřímné potlesky a slova uznání. Po jejich vystoupení jsem si prostě musel koupit jejich CD a taky jsem jim poslal několik otázek do IDH. Huh, výkon na jedničku a na nic si nehráli i přesto, že v Německu mají štempl ?kultovní kapely?!

Je mi líto, ale další kapelu SOUL DEMISE jsem neviděl, protože jsem hodně diskutoval s Wolfgangem, hmm dlouho jsme se neviděli :o) Škoda, prý hrají velice dobrý death metal, já vlastním pouze jejich MCD, které je již staršího data a tak si myslím, že příznivci death metalu si přišli na své! Jednou z časovaných bomb přišla, kdy už i sluníčko dávalo dobrou noc ? dánský HATESPHERE! Nejdříve vybalil stánek z DIEHARD a netrvalo dlouho, byl HATESPHERE na podiu a co tam předvedli, bylo neskutečné! Hned ? okamžitě si omotali kolem sebe lidi, zpěvák Jacob co udělal, to mu lidé náležitě oplatili! Jejich znamenitý thrash s death metalovými kořeny prostě přišel naprosto vhod. Kdo je nezná, hmm přirovnal bych je k o něco známějším THE HAUNTED, nicméně jeli spolu turné a tak si zřejmě předali zkušenosti! No, co vám budu povídat, přidávalo se, protože lidé je jen tak nepustili, pak bylo foto show atd. profíci jak se sluší a patří!

Pak přichází VADER. Neuvěřitelné! A já myslel, že jim dochází dech, protože se mi zdáli již unavenou kapelou. Piotr udělal nějaké rošambo a myslím, že čerstvou a silnou posilou do zjevně umírající kapely byl právě Nowy z DEVILYN! Šlo to hned poznat!!! Show nemělo chybu. Rozjeli to, jako za dávných časů! Nové skladby, staré skladby, samozřejmě nechyběli hitovky jako ? Carnal?, ?De Profundis? ad? ale ani na SLAYER nezapomněli. Piotr všechno uváděl Polsky a tak neměli problémy navázat užší vztah mezi nimi a lidmi, které si získali za tak dlouhou dobu svého působení na death metalovém poli! Byl jsem náramně spokojený, už jenom tím, že nejenom odvedli nadstandardní výkon, ale i to, že přes své stáří nepatří VADER do starého železa a stále patří k Top death metalovým kapelám!

Dánský KOLDBORN to měl velice těžké hrát po VADER. Jednak, že někteří jeli domů hned po VADER a nebo šli spát, jelikož KOLDBORN neznali. Kdo zůstal mohl hned po vystoupení KOLDBORN zemřít! Smrtící death metal, který nejenom že střídal skvostné melodie s death palbou, ale šlo na těch lidech vidět, že umí a byli připraveni! Po několika skladbách jim něco odešlo a tak hráli pouze s jednou kytarou a basou a myslím, že lidé to ani nepostřehli, protože znamenitě se doplňovali! Zpěváka si půjčili od HATESPHERE atak o profesionální show bylo postaráno! Zajímavostí byl bubeník, který se po celou dobu hraní smál jako jeliman a na konci show se podělil o tričko a paličky, ale pořád se jen smál a smál, ha ha? Po vystoupení KOLDBORN jsem už pomalu opouštěl areál NUCLEAR STORMu! Závěrečnou black hordu SOLFERNUS, jsem žel neviděl a to mě docela mrzí, protože vidět Igora, Parambuchu v akci? někdo se ale musel zúčastnit těžké role - tečky. To už bylo okolo třetí ráno, pokud se nepletu! Závěrem chci dodat, že po celou dobu byl nadmíru vynikající zvuk. Snad až HATESPHERE díky svým zesilovačům měli o něco výraznější ? hmm, jako z CD!!! Myslím, že nikdo nemohl remcat a to si myslím i o sledu kapel a na téměř přesné načasovanosti! Všude bylo občerstvení, stánky s jídlem, pitím, bez závažných front. Nechyběli spousty stánků s metalovým zbožím, tattoo kde to jen bzučelo? Taky nesmím zapomenout na fotbalové klání, kdy jen o jeden gól vyhráli mladí fandové z Frýdku Místku nad komandem ze Slovenska v čele s Radem Godálem! 1 cena 50 piv, jen to zasyčelo, 2 cena Fernet atd? Barevná trika Nuclear Storm se brzy staly podpultovým artiklem, což bylo na jedné straně dobře, ale ten kdo přišel pozdě, měl prostě smůlu! Já si myslím, že lidé nemohli být naštvaní, protože měli k dispozici velký plac na stanování a dokonce sedící plocha byla zastřešena, skvělý, přehledný areál a znamenité kapely, bez časových prodlev! Co by si kdo mohl přát více a za 330 Kč! Nekupte to!? Chtěl bych ještě pozdravit death komando z Ratíškovic, Lukase, Frantu a jeho dívku, Copretinku, Kapina, Láďu Olivu, Piotr Popiel, Wolfa a jeho druhou půlku, Krnováky jako Davida, Karlose, Vencu ad.., Ifu, Shindyho, Pedra, Henrika z KOLDBORN, Jacoba z HATESPHERE, Demiho, Móňu, Toma Košutu, Igora, Parambuchu a v neposlední řadě Pukýšovou rodinu, Adama a jeho otce, všechny pořadatele a všechny, kteří se jakkoli podíleli na chodu festivalu. Verdikt: Za málo peněz, hodně muziky a zábavy! O to tu vždy šlo, N.STORM byl vždy jakoby ?rodinným? festivalem a ani teď nezklamal!


Zveřejněno: 10. 08. 2003
Přečteno:
3363 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář