Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

INTERITUS, RETURN TO INNOCENCE, MNICH, MYTHOPOIEA, SORATH, PROMISES

Když jsme po chvíli bloudění po Klatovech, asi ve 21 hodin, dorazili do klubu U košile měli už odehráno plzeňští INTERITUS a na ?podiu? se nacházela mě zatím neznámá kapela RETURN TO INNOCENCE. Jelikož venku bylo nedýchatelno, tak i v klubu z nás lil pot, ač jsme jen stáli a poslouchali. Trochu mě zarazilo, že v prostoru před ?podiem? nebyly odklizeny stoly a židle, ale pak se ukázalo, že nikomu nepřekáží, protože ani jeden člověk pořádně nezapařil. Nevelký klub byl zaplněný i když ne narvaný, takže velkou část návštěvníků tvořili kapely a jejich drahé polovičky.

Z repráků se linuly pro mě libé tóny black/doomu  mladoboleslavských RETURN TO INNOCENCE a mě  přestávalo vadit, že mi po zádech skoro teče pot. Zaujala mě jejich sestava: zpěvák a kytarista v jedné osobě, druhá kytara, basa, bicí, viola a dvě zpěvačky. Po koncertě jsem se dozvěděla, že jim ještě chyběl klávesák. Zatímco Alešův zpěv se mi velmi líbil, tak zpěv oněch dvou slečen mě mírně tahal za uši, hlavně když zpívaly obě společně. Za zmínku stojí ještě jedna zajímavost tohohle klubu. Pánové na své záchody museli procházet skrz hrající kapelu kamsi za ?podium?. Vypadalo to zajímavě hlavně když všichni členové takhle početné kapely zrovna házeli vrtuli.

Jako třetí vystoupila kapela MNICH, jediná death metalová kapela tohoto večera. Kluci zahráli průřez svými dvěma demáči ?Přivítej smrt? a ?Impervious Gates of Heaven?.  Předvedli poměrně kvalitní death metal a v publiku měli slušnej ohlas. Jejich vystoupení bylo příjemným zpestřením jinak vesměs doomového večera. Následoval set plzeňské hermeticky doom/deathové formace MYTHOPOEIA. S přehledem odehráli svou část a pak došlo i na přídavek v podobě kapely SORATH, která odehrála asi čtyři své kousky ač nebyla na plakátech avizována.

Jako poslední nastoupili pořádající PROMISES. Poslechla jsem si jen dvě nebo tři skladby a vyrazila zpátky směrem na Plzeň, abych se zase nešla spát až k ránu. Kluci mě znovu utvrdili v tom, že hrajou dobrej doom metal, ovšem s tím, že mám výhrady k jejich zpěvákovi. Přejdu-li to, že mu to při koncertech občas ujede, nelíbí se mi jeho téměř úplně čistej zpěv. Nebylo by na škodu, kdyby občas trochu přitvrdil.


Zveřejněno: 02. 06. 1999
Přečteno:
3374 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář