Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Situaci kolem nominace na cenu Anděl v kategorii Punk & Hardcore komentují zástupci kapel BOY a HANBA.

Cenu Anděl v kategorii Punk & Hardcore obdrží za rok 2014 některá z těchto tří nominovaných kapel:

  • NOD NOD – „Nod Nod“

Všem kapelám bylo položeno šest stejných otázek, týkajících se pouze a jen cen Anděl. Bohužel ne všichni projevili ochotu odpovídat, respektive vůbec zareagovat na slušně položený dotaz, a tak se musíme obejít bez odpovědí od NOD NOD. Za BOY odpovídal zpěvák Martin, za HANBU si vzal slovo bubeník Vinca, který shodou okolností působí i u BOY.

Máte vůbec radost z toho, že jste se objevili v nominaci v cenách Anděl?
 
Martin: Nejde tak ani o sošku a nějakou soutěž kdo je lepší a kdo horší. Žádná soutěž nemůže říct, kdo je lepší a horší. To můžeš posoudit jen ty sám a to je podstatná informace pro tvůj svět. Lidi mají furt tendence řešit nepodstatné věci a stále něco chtít ochránit. Hlavně svoji komfortní zónu, svoje ego, punk rock, který chtějí nezávislý, ale sami si ho tak majetnicky nárokují a přetváří do své, už tak milionkrát zmutované podoby… Ano, my z té nominace máme radost, protože jsme do té desky dali to nejlepší co v nás bylo a vážíme si toho, že to lidi, co nás na tu cenu nominovali, vycítili.

Vinca: Jelikož je kapela HANBA složená ze 4 různých osobností, jsou tyhle odpovědi čistě mé osobní. Ostatní členové by je mohli vidět jinak. Já radost určitě mám. Vážím si toho, když hudební kritici ocení naši práci.  
 
Uspěli byste radši v této ceně, nebo si víc vážíte jiných ocenění, ať už v jiných anketách nebo jenom tím, že si lidi koupí vaší desku, přijdou na koncert...?
 
Martin: Vždycky, když jedeme na koncert a lidi to baví, jdou pak za tebou pokecat/chtějí tě doopravdy poznat a pak si kupují desku, tak to je skvělý pocit. Hlavou ti rychle projede ta šílená cesta, kterou jsi musel ujít, aby ses sem dostal. Když je někdo pak na stejné vlně jako ty, tak víš, že to je ta největší odměna. Předpokládám, že tohle hovno napíše většina kapel, když jim položíš tuhle otázku, ale ono to tak fakt je.  
 
Vinca: V těchto cenách mi nejde o úspěch. Určitě to potěší a udělá radost, ale tím, že lidi přijdou na koncert, či si pořídí naši desku, poslouchají ji v přehrávačích, mi činí daleko větší radost. A to je pro mě ocenění číslo 1!

Proč byste za loňský rok měli bodovat zrovna vy?
 
Martin: Netuším… Mám takovej dojem, že se onehdá někdo z kluků na zkoušce bavil o tom, že tam má nějaký páky a že to zkusí nějak podmázmout a ono to asi vyšlo. Už tam byli kluci ze SYIH a říkali, že prej dobrý.

Vinca: Tohle by měli ohodnotit kritici a ne my. My toho zase tolik neudělali. Měli jsme pár zkoušek, koncertů a pak jsme si s kámošema nahráli písničky pro radost :)
 
Když už byste neměli vyhrát vy, komu ze zbylých dvou kapel byste cenu přáli a proč?
 
Martin: No to nevím. Budou z toho jen kecy ne? Ale možná jedné z těch kapel, kde hraje Vinca ať má ve sbírce další sošku a začne Karlovi lehce šlapat na paty (i když ten si jede Slavíky, že).

Vinca: Protože NOD NOD neznám, přeji to BOY. Ač v kapele hraji, i když ne od úplného začátku, byl jsem u všeho, co se za minulý rok kolem kapely dělo. A nebylo toho málo. Makali ve studiu, pracovali se světovými producenty, vydali krásnou desku, jeli spousty koncertů po celé Evropě a myslím, že by za tuhle dřinu měli být oceněni.
 
Kdo si myslíte, že skutečně vyhraje? Doplňte i proč?

Martin: Asi HANBA, ale je to v podstatě fuk, protože ať to vyhraje kdokoliv, v této bizarní kategorii kombinující punk a soutěžení je jasné to, že to spustí lavinu keců a není na škodu zase někoho trošku nasrat a zvednout ze židle.

Vinca: Myslím, že tohle není vůbec důležité.

Budete zklamaní když nevyhrajete?

Martin: Tak asi jo, protože jestli pojedeme do Cajzlu zbytečně, tak nevím kámo… kdo nám prolepí ten lupen za studenta, kde teda aspoň dávají to kafe z kelímku zdarma… a nebo zůstaneme doma a máme to na háku:-)

Vinca: Rozhodně ne. My už vyhráli, protože děláme to, co nás baví a naplňuje...

Zveřejněno: 01. 04. 2015
Přečteno:
3654 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář