Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BLOODTHIRST – Chalice of Contempt CD 2014, Pagan Records

Historie polských neznabohů BLOODTHIRST se začala krvavým písmem psát od roku 1999, kdy se Piotr Szymanski (Rambo) obklopil partou old school maniaků a dal vzniknout uskupení, které se od začátku pohybovalo v rouhavých thrash metalových vodách. Sestava se několikrát obměnila a v současnosti zbyl Piotr z původních členů jediný. Za patnáct let existence mají BLOODTHIRST na kontě několik splitek, demáčů, živáků a především tři dlouhohrající desky. A právě zatím poslední „Chalice of Contempt“ vyšla letos u Pagan Records.

Samotný obal CD napovídá, že tohle album bude otevřené bojiště mezi peklem a nebem (úsměv). Textově totiž BLOODTHIRST patří do klasického metalového klišé, kde se to jen hemží obrácenými kříži, pentagramy, rohatými a rozpadajícími se kostely. Nic nového v této tématice už asi vymyslet nelze, ale protože jsou BLOODTHIRST ze silně nábožensky zaměřeného Polska, ani se pánům nedivím. Samotné album pak ukrývá osm válů, které se nesou v jednoduchém osmdesátkovém black/thrash metalu, který v posledních pár letech také prožívá renesanci. Pro lepší představu bych BLOODTHIRST přirovnal k na stejnou vlnu naladěným německým celkům NOCTURNAL, HELLISH CROSSFIRE nebo CRUEL FORCE. Od první skladby „I Was the One Who Threw the First Stone“ to BLOODTHIRST mydlí hlava nehlava. Syrovost, špinavost a přímočarost. Co na tom, že přesně dopředu víte, co přijde? Tahle kapela nic nevymýšlí a ani nechystá revoluci. Black/thrash postavený na chytlavých kytarových riffech, které prokládají pomalejší vyhrávky. Většinou těsně před tím, než vás BLOODTHIRST zametou pod koberec. Kytarová sóla se rozhodně neutápí, naopak jsou vždy oživením každé skladby. Zvuk je samozřejmě zašpiněný a zahuhlaný schválně, jinak by to v tomto ranku ani nemohlo u fanoušků projít (úsměv). Skladby „No Way Out of Hell (Emptiness of Dying)“ a „Chalice of Contempt“ mě oslovili asi nejvíce, ale celé album je kvalitní a poctivá práce. Nakonec těch osmatřicet minut s BLOODTHIRST uteče jako voda a já si s chutí „Chalice of Contempt“ pouštím zase.

I po několika posleších mě nové album polských BLOODTHIRST „Chalice of Contempt“ nepřestalo bavit. O kapele jsem před tímto počinem nikdy neslyšel a tak doporučuji všem, kteří mají rádi prastarý, prachem zašlý a satanovou krví znesvěcený black/thrash metal (úsměv). Rozhodně budu tuto partu z Poznaně dále sledovat. Nečekejte nic nového. Staré postupy vítězí!

Seznam skladeb:
  1. I Was the One Who Threw the First Stone
  2. Yell of Devotion     
  3. No Way Out of Hell (Emptiness of Dying)
  4. Break the Bounds of Flesh and Blood
  5. Chalice of Contempt
  6. Militant Nihilism
  7. One with the Dark
  8. Imaginary Reasons

Čas: 38:23

Sestava:
  • Rambo - kytara, vokály
  • Mint - bicí
  • Hiszpan - baskytara

Facebook
Official Website

Zveřejněno: 20. 01. 2015
Přečteno:
3477 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář