Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

8.11.2014, Trenčín - Klub Lúč

V rámci európskeho turné prichádza na Slovensko po prvýkrát jedna z popredných svetových symphonic metalových kapiel  a to nemecká kapela XANDRIA s ich charizmatickou a krásnou speváčkou, holanskou sopranistkou Dianne Van Giersbergen, predstaviť nový album SACRIFICIUM. Popri kapelách ako NIGHTWISH, EVANESCENCE,  EPICA, WITHIN TEMPTATION, THERION či HAGGARD patrí XANDRIA v súčastnosti  medzi najvýznamnejšie  symphonic metalové kapely. Ako špeciálny hosť  vystúpi  slovenská moderná alternatívno metalová kapela TRISTANA, slovenská dark metalová stálica DOOMAS a objav na česko slovenskej metalovej scéne kapela APRIL WEEPS.  Koncert sa bude konať 8.11.2014 v trenčianskom klube LÚČ.

Predpredaj lístkov začne od 1.10.2014 a bude zabezpečený :

  • cez Predpredaj.sk za cenu 18 €
  • na všetkých pobočkách Slovak Telekomu v SR za cenu 18 €
  • cez web klubu Lúč za zvýhodnenú cenu v limitovanej edicii v počte 100 ks a to od 6.10.2014

Kapela doposiaľ vydala 6 štúdiových albumov, pričom vydaním úžasného  albumu "Neverworld's End", v roku 2012 ešte so speváčkou Manuelou Kraller, odštartovala novú éru. Spomínaný album považujú mnohí kritici za návrat starého NIGHTWISH s Tarjou. Prepracované orchestrálne party, skvelo doplnené dramatickými chórami, kompozične oddelené jednotlivé segmenty, do toho krásny vokál Manuely vytvára z albumu majstrovské dielo.  V rokoch 2011-2013 kapela absolvovala množstvo koncertov a turné po celom svete, spomenúť možno napr. "Out of the dark European tour" z roku 2011 s mnohými významnými symphonic metalovými kapelami alebo spoločné turné s holandskou kapelou EPICA či americkými KAMELOT. Aj napriek obrovskému úspechu s albumom Neverworld's End opustila v roku 2013 Manuela kapelu, z dôvodov že sa chcela venovať inému druhu hudby.

Na post voľného miesta speváčky sa zhostila holandská krásna sopranistka  Dianne Van Giersbergen, s ktorou kapela nahrala najnovší album "Sacrificium", ktorý je hudobnými kritikmi ako aj fanúšikmi veľmi vysoko hodnotený a album zbiera jedno ocenenie za druhým. O úspechu tohto albumu svedčí aj fakt, že napr.videoclip k hitu "Nightfall" z tohto albumu videlo za necelého polroka viac ako milión ľudí. Kapela v jednom z posledných rozhovorov pre neoficiálny český fanklub Xandrie povedala, že súčastná zostava je najlepšia akú kedy mali. Pred nedávnom sa kapela vrátila z veľmi úspešného severoamerického turné, ktoré absolvovala s kapelami SONATA ARCTICA a DELAIN.

Hudba Xandrie je kombinácia veľmi kvalitnej metalovej hudby, s vizionárskymi melodickými postupmi, ktorá otvára fanúšikom dvere do iného, tajomného sveta XANDRIA. Tajomný svet XANDRIA necháva svojich fanúšikov snívať a ukázať svoje emócie. Ich live show sú pre fanúšikov nezabudnuteľným zážitkom, ktorý je okorenený vďaka ich krásnej speváčke Dianne a jej nádhernému vokálu.

  • REKLAMNÝ PATNERI: Tlačiareň Kežmarok GG, s.r.o., ROYCE ENERGY DRINK.
  • HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI : Rádio Aligátor, Rádio FM, Rádio Rocková republika, FAJN ROCK TV.
  • Mediálni partneri: Rock Hard Slovakia, Hellmagazine, Gothoom productions, Metalexpress, Fobia zine, GutterSociety, Metalmania, Stormbringer- the first austrian webzine, Kronos Mortus-hungarian webzine, Orbis Metallum.

Zveřejněno: 11. 10. 2014
Přečteno:
3348 x
Autor: Tomáš | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář