Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CHROME DIVISION – Infernal Rock Eternal CD 2014, Nuclear Blast Records

Zdravím, mí milí, rock´n´rolloví bastardi! Vítám vás na dnešním srazu všech motorkářů, křiváků, džínových bund s nášivkami a muziky, co se hraje pořádně od podlahy. Pamatujete, jak jsme se minule viděli na poslední akci s MOTORHEAD? To bylo, co? Tolik pěkných motorek a holek pohromadě, to jsem už hodně dlouho neviděl. Jo a poslední CHROME DIVISION už jste slyšeli? Že ne? Tak to byste měli honem rychle napravit. Protože jestli máte rádi starej dobrej poctivej rock, tak byste přišli o hodně. Je sice pravda, že to není vůbec nic novýho a dokonce si myslím, že spousta z vás ohrne nos a bude říkat něco o pořádný kopírce, ale věřte tomu, že pokud jste jenom trošku přístupnější, budete spokojeni. Já vím, že nemá cenu se tady nějak moc rozepisovat, tohle je přeci jen muzika pro chvíle oddechu. Znáte to, ne? Dlouhá cesta před vámi, kolem pasu ruce holky, co není zrovna moc ošklivá a člověk je pak tak nějak spokojenej. A věřte tomu, že když si k tomu ještě pustíte nový CHROME DIVISION, budete skoro jako v motorkářským ráji.

Je nad slunce jasný, že tahle muzika je odpočinková, pohodová, nikam se netlačí. CHROME DIVISION mají za sebou od roku 2004 letos venku čtvrté album, a i když mi přijde, že od legendárního záseku „Doomsday rock´n´roll“ pořád svoje melodie zjemňují a „tlačí“ to čím dál tím méně, musím uznat, že ten drive a jakási pradávná síla neučesaného rocku tam pořád je. Všichni už asi víte, že se původně jednalo o projekt takových person, jako jsou Shagrath (DIMMU BORGIR), Eddie Guz (THE CARBURETORS) a dalších osobností norské scény. Přijde mi, že si pánové asi potřebovali trošku „odpočinout“ od svých domovských kapel a hrát taky chvíli něco jiného. Pro mě osobně byla poměrně nepříjemným krokem výměna zpěváka v roce 2011 (album 3RD Round Knockout), kdy Eddieho nahradil Shady Blue (jinak vokál ve vynikajících SUSPERIA). Ten má o něco jemnější hlas a už to není takový „odvaz“.

Líbí se mi krásně „průzračný“ zvuk, obal i celková „image“ kapely. CHROME DIVISION zkrátka tu stylizaci do rockových rebelů, jakými bývali kdysi Elvis Presley, James Dean (dosaďte si svého oblíbence), věřím. Na jejich nové desce se v krásné symbióze opět setkávají klasický rock´n´roll s metalem. K tomu si přidejte nezpochybnitelný talent všech zúčastněných a máte před sebou pořádnou porci dynamických, zajímavých songů, které jdou až na samou podstatu hard rockové muziky. Osobně bych sice ocenil o hodně víc řezajících pasáží, šílených vyhrávek a vůbec bych pořádně „zrychlil“, jenže já nemám co do toho těmhle pánům povídat. Desku můžete s klidem nechat přehrát celou v rádiích a nikdo vám za to hlavu neutrhne. Úplně před sebou vidím dlouhou dálnici někde v Arizoně, všude okolo pustina a z okna mé staré fordky se line nová deska CHROME DIVISION. Zastavím u pumpy, u které, když se zdržíte déle než na dobu nezbytně nutnou pro natankování plné nádrže, vyleze z polorozpadlé dřevěné hospody místní šerif a budete mít hodně velké problémy.

„Infernal Rock Eternal“ je další poctivou deskou z dílny CHROME DIVISION. Je to spíše muzika pro starý „vykopávky“, pro hudební „fosilie“, pro takový ten typ pohodových motorkářů, kteří si doma neustále dokola v garáži leští řídítka a pořád donekonečna rozebírají a skládají motor svého miláčka. Ctí se zde nejslavnější rockové legendy. Některé postupy jsou sice už trošku provařené, ale myslím, že „cílové skupině“ téhle muziky to rozhodně vadit nebude. A víte co? Někde si to sežeňte, zkuste si dát pivko, nohy na stůl a chvilku si oddychnout. Garantuju vám, že po nějaké době začnete automaticky podupávat nohou a najednou dostanete velkou chuť někam vyrazit. A pokud ne, tak si z toho nic nedělejte, není to muzika pro vás. Přeji příjemnou rockovou jízdu!

Seznam skladeb:

  1. Good Morning Riot (Instrumental)
  2. Endless Nights
  3. (She`s) Hot Tonight
  4. The Absinthe Voyage
  5. Lady Of Perpetual Sorrow
  6. The Moonshine Years
  7. No Bet For Free
  8. On The Run Again
  9. Mistress In Madness
  10. Reaper On The Hunt
  11. You`re Dead Now
  12. Ol

 

Čas: 57:17

Sestava:

  • Shady Blue – zpěv
  • Shagrath – kytara
  • Mr Damage – kytara
  • Ogee – bass
  • Tony White – bicí


http://www.facebook.com/chromedivision
http://www.myspace.com/chromedivision
http://twitter.com/chromedivision
http://www.nuclearblast.de/de/


Zveřejněno: 19. 03. 2014
Přečteno:
3405 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář