Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

PROSTITUTE DISFIGUREMENT – From Crotch to Crown CD 2014, Willowtip Records

Začalo to velmi nevinně. Usedl jsem po náročném pracovním dni do svého oblíbeného křesla a vybalil z obalu nové CD PROSTITUTE DISFIGUREMENT. Slot mé hi-fi věže jakoby se bál tuhle novinku přijmout. Již minule jsem měl strach, že se mi tou divokostí můj přehrávač zcela zavaří. Mačkám play a dostávám do obličeje ihned ránu jako od nějakého totálně naštvaného boxera. Knokautován padám skoro k zemi. Syrový, brutální death metal těchto nizozemských šílenců je totiž od začátku až do konce zběsilý jako splašený kůň. Zuby mi drkotají tak, že mám strach o svoje draze zaplacené plomby, klouby mají co dělat, aby vydržely v kloubních jamkách a mozek se marně vzpíná, aby se úplně nezavařil. Listuji bookletem a říkám si, že je to snad to jediné, co se mi na recenzované novince příliš nelíbí. Cover se mi zdá obyčejný, nevýrazný. Hlavní je ale muzika a ta je zde plná nenávisti, vzteku a rychlosti. Pochválit musím i zvuk a produkci, která je parádní. Tohle CD zkrátka řeže skoro až do „bolesti“.

Divoké pasáže se střídají s temnějšími a pomalejšími. Jestli jste někdy viděli nějaký horor, kdy je oběť zavřená v opuštěné podzemní kobce a je vyděšená až ke ztrátě zdravého rozumu, tak s CD „From Crotch to Crown“ budete mít co dělat, abyste zůstali stát pevně nohama na zemi. Prvních pár poslechů jsem sice nejdříve chvilku trošku tápal a hledal nějaký záchytný bod, ale časem jsem postupně přišel na to (chce to opravdu víc poslechů), že jsme si s PROSTITUTE DISFIGUREMENT letos souzeni. Niels Adams growluje jako o život a pokud máte podobné masakry rádi, budete mu viset na té jeho nevymáchané hubě celou dobu. Je mu dokonce i poměrně docela dobře rozumět, tak si můžete spolu zazpívat nějaký ten morbidní refrén (smích). Některé momenty jste sice možná už někde slyšeli, ale já myslím, že ve „společnosti“ SUFFOCATION, CANNIBAL CORPSE, MORTAL DECAY, GORGASM, DEEDS OF FLESH, MORBID ANGEL a mnoha jiných jim podobných vám bude určitě dobře. Nizozemci k tomu samozřejmě přidávají svoji vlastní tvář, postupy a jakousi beznadějnou atmosféru, kterou z desky neustále cítím.

Jsem zavřený v místnosti, ve které se vší pravděpodobnosti vypustím z těla svoji černou duši. Děsí mě kdejaký šramot, kapající voda a kroky, které se v podivném rytmu přibližují a vzdalují. Mám žízeň, hlad, ale hlavně strach. Proč zrovna já musím sloužit jako figurant v tomhle „béčkovém“ hororu? Lezou mi krkem už ty hektolitry barviva představující krev. Štve mě, že když pak přijdu domů, tak vidím to samé, jen v syrové realitě ve večerních zprávách. „From Crotch to Crown“ je albem pro milovníky děsivých filmů, pro šílence, kteří se rádi nechávají strhnout v šíleném tempu a na nějaký ten šrám způsobený poslechem své oblíbené muziky nehledí. Riffy nás dokáží nabudit a zároveň vyčerpat skoro až do bezvědomí. Adrenalin stříká na všechny strany a pokud jste měli tu čest vidět tuhle smečku někdy naživo, určitě mi i zde jednou časem dáte za pravdu, že nové songy budou fungovat jako setkání s rozjetým parním válcem.

„From Crotch to Crown“ je jako setkání s nějakou krvelačnou bestií. Slabší povahy hned odpadnou a zůstanou jen ctitelé starého dobrého brutálního death metalu v jeho absolutně klasické podobě. Kritici budou možná vyčítat kapele lehké ustrnutí ve vývoji, mě to ale nevadí. Dokonce si myslím, že k určitému posunu na novince došlo. Přijde mi temnější, šílenější a propracovanější než předchozí alba. Pro někoho to bude možná málo, ale pro mě je tahle deska nádherným příkladem toho, jak se dá dnes dělat tento styl s morbidní elegancí. Hlavní je ale to, že mě baví desku neustále dokola poslouchat a rvát si ji pořád do hlavy. Někdy už propadám šílenství, zda už toho nebylo moc, jenže pak stojím opět před hi-fi věží, přemýšlím, co si pustím jiného, ale má ruka nakonec opět stejně sahá po „From Crotch to Crown“. Je to, jako bych stál v davu, natěšeném na čerstvou veřejnou popravu. Tohle album útočí na naše pradávné lidské pudy. Představte si pocity, které provázejí dlouhá léta všechny pohybující se okolo nevyřešeného případu vraždy. Měsíční svodka z pitevních sálů. Velmi silná deska!

Seznam skladeb:

  1. Only Taste for Decay
  2. Battered to the Grave
  3. Crowned in Entrails
  4. Dismember the Transgender
  5. Under the Patio
  6. From Crotch to Crown
  7. Glorify Through Cyanide
  8. Set Forth to Annihilate
  9. Compulsive Beheading Disorder
  10. Reduced to Stumps


Čas: 41:26

Sestava:

  • Niels Adams – zpěv
  • Michiel van der Plicht – bicí
  • Patrick Oosterveen – basa
  • Mike Ferguson – kytara
  • Martijn Moes – kytara


FACEBOOK
http://www.prostitutedisfigurement.com/
http://www.youtube.com/prostitutedisfig
http://www.last.fm/music/Prostitute+Disfigurement
http://www.willowtip.com/home.aspx


Zveřejněno: 17. 02. 2014
Přečteno:
3478 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 02. 2014 18:06 napsal/a Asphyx
děkuji
dík moc. PROSTITUTE DISFIGUREMENT jsou pro každého, kdo má rád v deathu také brutal určitě povinnost:))) Nevím, proč, ale pokaždé si u téhle deska vzpomenu na poslední PURGATORY. Ty u mě taky rostly každým dnem víc a víc. Zkrátka poctivý orthodox!!:)) A tak to má být, tak je to spávně:))
20. 02. 2014 17:15 napsal/a Brutal
brutal
super recenzia, super platňa. Tak ako predošle tak ani táto u mňa chýbať nebude
19. 02. 2014 13:30 napsal/a Asphyx
pravda, pravda
Pravdu díš...tady lze opravdu předpokládat, že deska ještě poroste. Pořád se od ní nemůžu odtrhnout:)) Jenže ono to bodování je takové ošemetná věc...jinak se jeví deska dnes a jinak tomu bude za půl roku:)) Každopádně, masakr to je a to pořádný. Přesně podle mého gusta:))) Díky za příspěvek...
19. 02. 2014 13:19 napsal/a pekop
PROSTITUTE DISFIGUREMENT
Parádní deska, co k tomu dodat ? Asi nic. Tvoje recenze vše vystihla. Jen bych dal o bodík víc.