Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

CROPMENT(SUI), SUCKING LEECH(D), SCALPELL(SUI), F.O.B., REVENANTS DAWN(A)-nehráli, SACROSANCTUM-nehráli, RETURN TO INNOCENCE-nehráliPár slov o tom, jak probíhal letošní prodloužený velikonoční víkend...

18.4.2003 ? Uherské Hradiště ? klub Mír

První den, vyráželi jsme z Prahy, kde nastoupil Bendis a Márty a nebýt zácpy na dálnici, kdy všichni Pražáci jeli vopruzovat na prodloužený víkend na venkov, tak bychom akci v pohodě hned od začátku stihli.

Bohužel asi 1,5 hodiny stání na dálnici, o kterém jsme si nejdříve mysleli, že je kvůli nehodě, zapříčinilo, že jsme nestíhali hrát jako první (jako první vylezli Švýcaři SCALPELL) , ale přijeli jsme do U.H. a hned jsme běželi na pódium. Koncert jsme odehráli celkem slušně, pro těch pár lidí, co přišlo. Vlastně návštěvnost akce v U.H. byla velkým fiaskem. Na akci se dostavilo 25 platících osob. Takže jsme hráli jen pro tyto a hlavně pro Němce SUCKING LEECH(D) ? zdravím.

Hned po koncertě a jednom (vlastně dvou) chlazených pivkách jsme se odebrali na cestu do Olomouce, na další akci, která ale do tohoto turné nepatřila (jen pro informaci, byl to Allmetal fest, na kterém bylo o něco víc lidí, odhadoval bych tak 50-60? kteří byli ovšem taky dost mrtví?).

Ještě před odjezdem jsme stihli skoro celý set Němců SUCKING LEECH, celkem dobrá muzika, stavějící tak trochu na image Slipknot a to i vizuálně, ale jinak fakt dobrá muzika!

Z pátečního ?výletu? jsme se vrátili v 6,30 ráno a šlo se spinkat? ještě nutno dodat, že aby to nebylo všechno, tak Rakušáci REVENANTS DAWN po koncertě v U.H. odjeli zpátky domů, kvůli nemoci kytaristy a koncert v U.H. ani neodehráli.

19.4.2003 ? Zálší u Veselí nad Lužnicí

V sobotu jsme v 16,15 vyrazili směr Zálší (jak vždycky píše Corbow ? do malebné to vesničky na jihu Čech). Chvilka čekání na Sida s klíčema od sálu byla zpestřena pivkem v nálevně. Pak se postavil aparát, zvučilo se a už před 20h. bylo vše připraveno. Nakonec se rozhodlo. Že se začne v 20,45 až přijde víc lidí. Celkem na tuhle akci přišlo téměř 60 platících, takže taky nic moc a prodělalo se, ale rozhodně lepší než v pátek.

Teď ke kapelám. Jako první vystoupili F.O.B., a pařit se tak začalo už od začátku neboť tu měli své skalní. Pohodovej set, hrajeme už od březnového Žižky ve třech a sedí to. Jako druzí měli vystoupit RETURN TO INNOCENCE, kteří stejně jako SACROSANCTUM v pátek nehráli, ale ani tady v Zálší nakonec nevystoupili a to z několika důvodů. Jednak je to odchod dvou (údajně) členů z kapely, kde v Zálší měl být poslední koncert v této sestavě a dalším důvodem bylo to, že jeden z členů musel kvůli osobním důvodům zpátky domů. SACROSANCTUM se rozhodli kvůli propadáku návštěvnosti v U.H. z finančních důvodů na turné nepokračovat. Jako druzí tedy vystoupili SCALPELL ze Švýcarska. Jejich brutální death metal přítomní fans náležitě ocenili a na sále už bylo taky víc lidí. Jejich krajany CROPMENT na třetím místě si moc nepamatuju, neboť jsem se právě asi věnoval jiné činnosti, teď zrovna ale nevím jaké sakra :)))) ale podle slov našeho managera CROPMENT pokračovali v nasazené laťce a jako hlavní hvězda turné tedy nezklamali. Poslední hráli v Zálší Němci SUCKING LEECH, kteří měli nejprve problémy s orientací na mapě, až pro ně musel dojet do Veselí náš manager. Problémy s orientací u nich přetrvávaly až do neděle :) ale o tom až později.

Jejich set mě ale totálně dostal, i když jsem musel chvílemi odbíhat. Také tady v Zálší měli vynikající ohlas a několikrát přidávali, až byl jejich set okořeněn asi 5ti minutovým výpadkem elektriky v celé vesnici, ale za chvilku je všechno v pořádku a hraje se dál. Vydařená akce, až na tu návštěvnost.

20.4.2003 ? Josefův Důl u M.B.

V neděli asi ve 13hodin jsme vyrazili do zkušebny, nabrali aparát a odtud vyjeli směr Mladá Boleslav. Asi po 2 zastávkách a cca 2 hodinách jízdy jsme dorazili na určené místo, kde už se zvučilo a připravovalo. Po obhlédnutí prostor a pozdravení přítomných známých (nebudu vypisovat, bylo jich tam fakt hodně, snad jen pozdravím k.eight.u, kterej s náma seděl celou dobu u distra a když jsme se nacpávali-viz níže, tak nám distro i pohlídal, sympatický mladík :))) jsme koupili pivka a usadili se?

zhruba po 16 hodině začala hrát LANIENA MENTIS. Chvílema jsem poslouchal pečlivě, pak jsem toho zanechal. Kluci hráli nejprve nové fláky, potom i starší z CD ?Shambles? ovšem, nevím co podstatného se změnilo, ale už mě jejich hudba tolik nebrala jako dřív, hlavně nové songy mi připadly až příliš tuctové, když si vzpomenu na jejich vystoupení např. na Nuclear Stormu 2000, tak tam to bylo super. Jako druzí vylezli F.O.B? klasika a netřeba komentovat. Snad ještě jen, že u obou prvních kapel nikdo nic moc nepařil a lidi jen tak z povzdálí sledovali. Jako třetí vystoupili němci SUCKING LEECH, kteří dorazili až na konci našeho setu (viz nahoře popsané orientační problémy), protože byli v jiném Josefově Dole a to až někde u Liberce. No nevadí, hlavně že nakonec dorazili. Jejich show už jsem popsal výše, není třeba něco dodávat. Na Kolumbijce PURULENT jsem byl velmi zvědavý, obzvláště poté, co jsem na tuhle chásku indošů četl samé pochvalné ódy. No celkem se tyhle chvalozpěvy zakládaly na pravdě, opravdu hodně rychlé a hodně brutální. Bubeníkovi se ručičky jen míhaly, fakt nášleh, jako z vysavače. Po chvilce mě ale i tohle omrzelo. Následující GOMORRHA z Německa měla nejdříve nějaké technické problémy s bicíma, jestli bych jim nepůjčil šlapku, fajn, letím pro ní, když jsem jí donesl, tak že už jí nepotřebujou. Fajn. Velkým zpestřením tohohle odpoledne-večera bylo například to, že ve zdejší hospůdce měli ceny opravdu lidové a tak smažáček+hranolky+obloha+TO za pade přišel opravdu vhod a řádně jsme to oslavili pivkama :)))) ? asi v polovině setu Německých GOMORRHA jsme se ale odebrali domů, jelikož už toho bylo na nás za ten prodloužený víkend opravdu hodně hehe, takže poslední dvě kapelky ze Švýcar jsme už neviděli (potřetí za ten víkend), i tak ale vydařená akcička a celé turné hodnotím do kladu, dobře organizátorsky zvládnuté-díky hlavnímu managerovi tour Petrovi Horů, jen ta návštěvnost byla na pikaču, ale to se holt někdy stává. Už se těším na další (asi podzimní) klání?


Zveřejněno: 14. 05. 2003
Přečteno:
3261 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář