Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

ATTRACTHA – Engraved EP 2013, vlastní náklad

Kapelu ATTRACTHA založili bubeník Humberto Zambrian  a kytarista Ricardo Oliveira v brazilském Sao Paulu původně už v roce 2007. Po problémech s personálním obsazením došlo posléze k několikaleté stagnaci a skupina byla v podstatě znovu zprovozněna až v roce 2012, na jehož konci představila singl „Darkness“, jenž byl jakýmsi předvojem debutového EP pojmenovaného „Engraved“, které se do oběhu dostalo na začátku letošního roku.

Nahrávka obsahuje celkem čtyři věci, včetně již zmíněného singlu a hudebně se jedná zhruba o směsici klasického heavy metalu, hard rocku a progresivního metalu (či rocku), která je opatřena velmi dobrým zvukovým kabátem a kvalitními instrumentálními výkony zúčastněných muzikantů. Mezi prezentovanou čtyřkou skladeb nechybí jedna pomalejší (další tři songy se nesou povětšinou ve středním tempu), kterou je třetí v pořadí „Blessed Life“, jenž by si však zasloužila trochu procítěnější vokál. Zpěv je ostatně podle mě i jistou slabinou CD, je sice kvalitní, na druhou stranu však hodně jednotvárný a sterilní, uvítal bych mnohem širší hlasový rejstřík s výraznějšími změnami poloh. V podstatě to samé cítím i z muziky samotné, instrumentálně je to sice určitě na výši, můžeme zaslechnout dosti technických fines, ale z mého pohledu zde chybí větší jiskra, náboj, který by oživil poměrně mdlou atmosféru jednotlivých kompozic, jejichž autory jsou už výše uvedení zakladatelé skupiny Ricardo Oliveira (hudba) a Humberto Zambrin (texty, pochopitelně v angličtině).

EP bylo natočené v průběhu října až prosince 2012 ve studiích Audioplace, WSTF a BTG, mastering kompletního materiálu obstaral Alessandro Cabral.

Disk je uložený v rozkládací papírové kapse, která je vlastně jakousi imitací klasického digipacku, nechybí zde ani jednoduchý booklet.

Na závěr ještě dodám, že EP „Engraved“ by mělo být předzvěstí plnohodnotného debutového alba, které by kapela chtěla vydat v průběhu roku 2014.

Seznam skladeb:

  1. Darkness
  2. The Choice
  3. Blessed Life
  4. Beginning

Čas: 20:46

www.attractha.com

Zveřejněno: 28. 09. 2013
Přečteno:
3320 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář