Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

Skupinka Unicorn sa sformovala na prelome rokov 2002/2003, ako píšu na svojej stránke - skončili pod kopytami jednorožca a tak dúfam, že pod nimi skončíme aj my poslucháči, zválcovaní kvalitnou hudbou.

Recenzia na nový počin jednorožca sa objaví na FOBIAzine stránkach už onedlho...

Zdravím Ťa Jeff a aj celý Unicorn! Ako sa darí? :-)

Ahoj werča, ďakujeme, celkom dobre :)

Skupina Unicorn je ešte pomerne neznámy pojem pre scénu. Bola by som preto rada, keby ste sa na úvod trošku predstavili... Kedy kapela vznikla, kde došlo k nápadu sformovať ju a pri akej príležitosti? Kto prišiel s daným nápadom, aká bola prvotná zostava a aká je terajšia?

Uff, dostatočný počet otázok v jednej, hehe. Takže pekne poporiadku, Unicorn tvoria piati ľudia, Milan(spev, gitara), Slash(gitara), Kamčo(gitara), Malý(bicie) a ja(basa). Kapela vznikla vlastne už pred tromi rokmi aj keď v trošku inej zostave(Brčo(bicie) a bez Kamča) a po roku občasného jammingu sme sa začali stretávať pravidelnejšie a v podstate sa sformoval Unicorn. Kto dostal ten nápad ? Všetko spískal Milan, ktorý odišiel z predošlej kapely a keďže sme aj my skončili s hraním vo svojich  kapelách dali sme to dohromady práve na spoločný občasný jamming.

Viem, že ste nedávno donahrávali svoj prvý počin. Mohol by si nás s CD trošku oboznámiť? Pre tých, ktorí vás nepoznajú, do akého štýlu by ste sa hudobne zaradili?  Aký názov ponesie CD? Mohli by ste trošku album priblížiť, napríklad koľko skladieb bude obsahovať, tracklist, ako dlho vám trvalo, kým ste hudbu zložili, koľko približne trvalo nahrávanie a kde ste album nahrali? Našli ste už aj nejaké vydavateľstvo, alebo to zatiaľ ostáva vo hviezdach?

No máš presné informácie :) áno, pred týždňom sme boli pre master, takže konečne to naše dieťa uzrelo svetlo sveta. Nahrávali sme približne mesiac aj s mixážou a večernými frekvenciami vo fantastickom BlueStudiu recording v Třinci. Touto cestou by som sa rád poďakoval celému osadenstvu a hlavne pořovi za trpezlivosť, ochotu a fantastickú spoluprácu. Ako predstaviť CD... Na albume je 9 piesní všetky sú otextované a spievané po slovensky. Do akej škatulky zaškatulkovať?? No to je veľmi ťažké a asi to nechám na hudobných kritikov, naša hudba je taký mix všetkých vplyvov, ktoré sú v nás. A vydavateľstvo ?? Práve robíme na obale a ak všetko pôjde podľa našich predstáv za týždeň, dva budeme CD rozposielať do zinov a vydavateľstiev...

Teraz asi udriem na trošku citlivejšiu strunu. V Bytči vzniklo a zaniklo už veľmi veľa formácií. Každý z vás už hral v nejakej skupine, ktorá sa buď rozpadla, alebo preriedila... Istotne vás účinkovanie v mnohých žánrovo rozdielnych skupinách zocelilo po hudobníckej stránke. Chcela by som preto, aby ste sem napísali svoje názory o skupinách, v ktorých ste doteraz účinkovali. Aký druh hudby to bol, v čom vás to obohatilo, v čom naopak znechutilo...

Uuha... No myslím si, že kapiel sa rozpadlo a zaniklo, či preriedilo dosť aj v iných mestách nielen v Bytči, že? :) (tak to áno... :-) - pozn. weronyka) Ale samozrejme, že sme nezačínali v Unicorne a všetci sme prešli určitým vývojom, ktorý nám veľa dal a možno aj mnohé zobral... Všetci máme za sebou asi 10-15 rokov hrania v rôznych kapelách a naše hudobné(aj nehudobné) osudy sú spolu popretkávané mnohými nitkami. Ale zdá sa mi, že to by bolo písania na celý román. Názory na skupiny v ktorých sme hrali ?? Pozitívny :) Myslím, že určite sa hudobne nemáme za čo hanbiť a vždy sme sa snažili odovzdať to najlepšie čo v nás bolo... Aj keď vždy je čo vylepšovať.

Ako vnímate Unicorn? Je to pre vás nejaká vážnejšia vec, alebo to beriete len ako odreagovanie sa od "každodenného stresu"? Myslím to po tej stránke, či máte záujem skvalitňovať hudbu a byť čím ďalej, tým viac tvorivejší, alebo skôr hráte len tak pre zábavu...

Hranie je pre nás v prvom rade zábava, ktorú berieme naozaj vážne a ktorá nás núti byť stále tvorivejšími, a byť tvorivejší je radosť z odreagovania sa od každodenného stresu. OK?

Videla som na vašej stránke, že už ste odohrali zopár koncertov. Viem, že takto na začiatku sa asi ťažko bude odpovedať, ale ktorý koncert bol pre vás najlepší a ktorý bol tým horším (tak trošku tuším, že to bude ten, na ktorý sa opýtam v ďalšej otázke...)? Máte už na pláne aj nejaké ďalšie?

Naozaj zopár koncertov za sebou máme. To slovko ?zopár? som použil zámerne, pretože hneď na začiatku, keď sme sa zhodli, že budeme už konečne koncertovať(trvalo to asi rok a pol!), sme sa dohodli, že v budeme hrávať koncert raz do mesiaca a výnimkou budú iba letné festivaly. Prečo? Pretože máme zodpovednosť aj voči rodinám a nielen voči fanúšikom. A ktorý bol najlepší, či najhorší ? Každý koncert má svoje čaro a my sme radi, že sme dokázali na každom jednom ľudí zaujať a zabaviť. Samozrejme že plánujeme ďalšie koncerty, všetko sa môžete dozvedieť na našich stránkach http://unicorn.szm.sk

Počula som, že rockový Rock Fest Súľov, poriadaný Gabrielom Begáňom zo SunGate, dopadol fiaskom... Tuším ste tam hrali, tak ak trošku vidíte do daného problému, mohli by ste ho objasniť?

Áno mali sme príležitosť hrať na tomto koncerte a chcem poďakovať Gabovi, že nám to umožnil. Myslím, že k celej problematike tohto festu sa Gabo vyjadril na svojich stránkach... (je škoda, že niekedy snaha o dobrú akciu nevyjde tak, ako by si človek prial... ? pozn. weronyka)

No a teraz trošku opäť k skupinke. Kto píše vaše texty? A čo vás pri nich inšpiruje? Čo stojí za spomenutie je, že sú v slovenčine. Metalové, ale aj rockové publikum je voči slovenčine dosť kritické. Prečo ste zvolili práve tento jazyk? Aj keď niekedy risk je zisk. :-) (držím palčeky...)

Myslím, že spievať jazykom, ktorý dokonale neovládaš je jedna z najhorších vecí, ktorou môžeš celú vec pokaziť. Preto nie EN, preto slovenčina a nakoniec, prečo nespievať po slovensky ? Uvidíme čo na to publikum, ale aspoň každý bude na 100% rozumieť tomu, čo naozaj spievame :) Texty nám píše náš kamarát Karol K., niektoré napísal Milan sám a niektoré sme napísali spoločne. Čo nás inšpiruje ?!? Jednoduchá aj keď možno trošku klišovitá odpoveď, ale je to naozaj život sám.

Keď už sme pri textoch, tak sa opýtam rovno aj na vaše literárne chúťky... Ak máte v kapele trošku voľna a chuť niečo si prečítať, po akých knihách siahate? :-)

Viem, že Milan naposledy čítal dejiny SS, Malý slabikuje príručku začínajúcich zubárov, Slash sa prehrýza knihou ?tvorba kovacích zápustiek na EIH?, Kamčo študuje knihu ?stavba komba pod vplyvom? a ja čítam momentálne knihu ?ako sa stať neobľúbeným?, hehe (momentálne snáď nie... :-) ? pozn. weronyka)

Ktorí hudobní interpreti a hudobné štýly sú vašim srdciam najmilší? Máte aj nejaké hudobné vzory, ktoré vás smerujú pri tvorbe hudby?

Neviem, do akej miery nás smerujú pri tvorbe naše hudobné vzory ale tvrdiť, že nás nikto neovplyvňuje sa mi zdá trošku prisprostalé. V piesni ?tak čo milí páni? sme sa snažili vlastným a čitateľným spôsobom pokloniť sa tvorbe Pink Floyd a všetkých ubezpečujem, že to bol zámer !

Teraz trošku otázka pomimo... Všetci v skupine ste sa dali ostrihať - to je nejaká nová móda? :-((( Ach jaj, kde sú tie časy vlasov vlajúcich okolo gitár a skvelej pódiovej show... No ako Unicorn som vás ešte nevidela, som veľmi veľmi zvedavá. :-) (No to viete, kto už vás sprdne, keď nie ja :-) V dobrom samozrejme...)

Všetci?? Dlho si nevidela aktuálne fotky a ja ich budem musieť čo najskôr zachrániť. No ja so Slashom sme už ostrihaný to je fakt, neviem, čo k tomu viedlo Slasha, ale mne rýchlejšie vlasy vypadávali ako rástli a keďže som si chcel ešte aký taký vlasový porast zachrániť, dal som sa radšej ostrihať :) Ale skvelá pódiová show nám zostala dokonca ju stále z koncertu na koncert vylepšujeme a máš sa naozaj na čo tešiť! (ach jaj, tie dlhé vlásky... :-) pozn. weronyka)

A na záver, nejaké motto skupiny? Ak áno, šup ho sem! :-)

Motto?? Snáď všeobecné motto, ?čo Ťa nezabije to Ťa posilní?

No a ešte uveď, kde sa bude dať objednať vaše CD, keď to bude aktuálne... Ďakujem Ti krásne za rozhovor, prajem pekný deň, držte sa... :-)

CD sa bude dať objednať mailom na dobierku a samozrejme časom v distrách a dúfam, že čo najskôr sa dostaneme pod krídla vydavateľstva, ktoré dúfajme  zabezpečí lisovanie CD, pretože žiaľ na túto veľmi potrebnú položku vydania nám už nezostali peniaze z rozpočtu. Chceli sme urobiť tú štúdiovú prácu čo najlepšie a preto nás štúdio vyšlo na dosť veľké peniaze, avšak ten výsledok myslíme si stojí za to. Preto sme sa rozhodli CD distribuovať na napálených CD-R za nejaké symbolické peniaze ktoré nám pokryjú všetky náklady spojené s ich výrobou... Rovnako aj ja ďakujem za rozhovor a prajem Tebe aj všetkým čitateľom všetko dobré a veľa dobrej muziky, medzi ktorou nebude chýbať ani CD UniCorn...

http://unicorn.szm.sk


Zveřejněno: 19. 12. 2004
Přečteno:
3318 x
Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář