Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

ZOMBIEFICATION – At the Caves of Eternal CD 2013, Pulverised Records

Černá duše se vznáší nad starým pohřebištěm. Říká se, že nikdy nenalezne klid. Vzduch je podivně zkažený a páchne prašivinou. Cítím ve svých starých kostech, že přichází švédský death metal. A mám samozřejmě pravdu. Již loňské EP „Reaper´s Consecration“ dávalo tušit, že v Mexiku mají pro old schoolové záležitosti ten správný cit. A stejně jako v minulé recenzi musím opět zase víceméně chválit. Obzvláště charismatický zpěvák s pseudonymem Mr. Hitchcock je pro death metal jako zrozený. Vládne vskutku zajímavě zabarveným hlasem. Co se týče muziky, tak pokud si rádi zavzpomínáte na dobu největší slávy GRAVE, DISMEMBER, ENTOMBED a REPUGNANT, mohlo by se vám letošní album líbit.

Mám trošinku problém se zvukem. Jsem sice rád, že se tito Mexikáni vydali špinavější cestou, ta mi dělá dobře, ale přijdou mi divně nahrané bicí. Ono to asi tak má být, ale je hodně znát, že bubeník není členem kapely. Nevím, jestli se bicích partů zhostil někdo ze dvou právoplatných osob podepsaných pod projektem ZOMBIEFICATION (Mr.Hitchcock a Mr.Jacko, Mr. Hammer je uveden jen jako live hráč), ale přijdou mi příliš jednotvárné a monotónní. Je to škoda, protože ostatní nástroje jsou nahrány dobře. Nejsilnější mi tak přijdou pomalejší songy, kdy se nemusím na bubny tolik „soustředit.“ Jinak je zvuk v pořádku. Také se nahrávalo ve švédském Necromorbus studiu. A ten bývá vždy zárukou dobře odvedené práce. ZOMBIEFICATION se tak v klidu mohou zařadit po bok dnešních mladších kapel jako TORMENTED, MORBUS CHRON apod. Hlas je zastřený, chorobně mrtvolný, zvuk hnilobný až běda, není si moc na co stěžovat.

ZOMBIEFICATION nemají jediné album, které by vydali u stejného labelu. Snad jim současní Pulverised Records přinesou štěstí a usadí se. Myslím, že by si to zasloužili. Kapela je nyní poměrně hodně vidět a u nás v Evropě by se měla ukázat letos na turné s kapelou PIRAŇA. Myslím, že naživo by to mohl být pořádně morbidní zážitek. Dvojice hlavních protagonistů je doplněna na koncertech o živého bubeníka a ještě jednoho kytaristu, tak myslím, že by to možná mohlo znít ještě lépe než z desky. Snad nezapomenou i na naši malou zemi. Bylo by zajímavé si poslechnout, jak umí hrát švédský death metal v Mexiku. Přeci jen, pro nás se jedná o exotickou zemi. Každopádně musím jednoznačně prohlásit, že ZOMBIEFICATION se opět povedlo přenést ducha starého plesnivého death metalu do dnešních dní se ctí a jejich nové album „At the Caves of Eternal“ v klidu obstojí mezi desítkami dnešních dalších desek od kapel vyznávající starou hnilobu.

Co tedy napsat závěrem? Myslím, že snad již bylo řečeno vše potřebné. Snad jen osobní názor. Mám k ZOMBIEFICATION zvláštní vztah. Na jednu stranu mě jejich muzika neustále láká k dalším a dalším poslechům, ale pokaždé mám z některých pasáží divný pocit. Obzvláště, když se hraje rychle, splývají mi jednotlivé motivy dohromady v jeden celek. Také mi někdy není zrovna po chuti barva Hitchcockova hlasu. Minule recenzované EP mi sedělo možná více. Jenže to mělo kratší stopáž a nestihlo ve mně vytvořit pocit, že se v některých momentech kapela opakuje. Album se pro mě tak stává spíše jen milou exotickou připomínkou, že i v Mexiku za to umí pořádně vzít a že si také rádi někdy hezky švédsky zachřestí. Chybí tomu ale něco navíc, nějaký pro mě velice důležitý bonus v podobě větší nespoutanosti, surovosti a divokosti. Nebudu mít asi na cd pokaždé chuť, ale když na to přijde, rád se budu vracet. Jen to nebude asi tolik často jako u jiných kapel, ale o to s větší intenzitou. Na mexických pohřebištích se totiž dějí zajímavé věci.

Seznam skladeb:

  1. At the Caves of Eternal
  2. Disembodied Souls
  3. Soul Collector
  4. In the Mist
  5. Passage of Darkness
  6. In the Gallery of Laments
  7. The Crypt
  8. In the Shadowed Garden
  9. Slaves Whisper Your Name


Čas: 45:00

Sestava:

  • Mr. Jacko – basa, kytara
  • Mr. Hitchcock – zpěv
  • Mr. Hammer – bicí


http://www.myspace.com/zombiefication666
http://www.reverbnation.com/zombiefication
http://www.pulverised.net/


Zveřejněno: 26. 09. 2013
Přečteno:
3322 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář