Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

THE EDGE OF REASON – How Can I Drop This Mask EP 2012, Tonstudio room4

THE EDGE OF REASON (dále jen TEOR) je mladá německá partička, ulítávající na post hardcore, popřípadě na metalcore muzice. Vzhledem k tomu, že jim tahle hudba koluje v žilách (a možná je na vině i jistá trendovost tohoto stylu v posledních pár letech), se chlapci rozhodli chytnout příležitost za pačesy a zavřeli se na pár dní do studia, aby posléze na svět vyplivli  EP, které v názvu nese jméno první skladby „How Can I Drop This Mask ‘‘, ke které muzikanti natočili i celkem povedený videoklip.

Po prvním poslechu se může zdát, že jsou všechny skladby ve stejné kvalitativní úrovni, ale hned po zmáčknutí tlačítka repeat je patrné, že jedna ze šesti písní tuto normu převyšuje a tou je právě titulní otvírák „How can I Drop This Mask‘‘. Tento kousek se nese v klasickém post hardcore duchu, kde je ke slyšení dobrá rytmika i práce kytar. Na atraktivnosti přidávají i sborové halekačky kousku refrénu, přesně tak, jak to dnes mají náctiletí posluchači rádi.

U druhého štychu je jasné, že nebyl zamýšlený jako tahák, a podle toho i vypadá. Hned ze začátku se do toho Ro pěkně opře, což posluchače v kotli na koncertě určitě rozpálí a vrhnou se do víru tance. Jenže, jak rychle všechno začalo, tak rychle to i končí a skoro do půlky skladby se v ní nic výraznějšího neděje. Pak najednou jako by kapela chytila druhý dech a celá hudební složka nabírá na síle. Jenže, než to muzikanti stihnou dotáhnout do dokonalosti, tak bedny utichají a já mám z toho všeho pocit, jako bych zůstal na půli cesty viset v poli.

Suffer je vlastně pomyslný střed nahrávky a TEOR se zdají, že jim dochází dech ale taky je cítit touha experimentovat, která nevychází přesně tak, jak by si asi sami přáli. Chvílemi jde slyšet jistá křečovitost a nedokončená myšlenka. Možná, kdyby chlapi přišli do studia trochu později, tak by se z toho mohl vyloupnout dobrý kousek.

U čtvrté „And I Wash You Away“ si muzikanti jedou v tom, co mají osvědčené a co jim jde nejlépe a do žádných neprobádaných vod se nepouští. Jen kdyby Ro nezkoušel dávat takový důraz na některé fráze. Kdyby tohle byla titulní píseň alba, tak bych měl pocit, že je zpěvák jen ufňukaná baba a žádný core rafan.

„When I Was Weak“ je vlastně poslední klasickou písní celého EP, protože poslední „Honey Bacon“ je akustickou záležitostí. U „When I Was Weak“chtějí TEOR  uhodit na emotivnější strunu posluchačovy povahy, proto ve skladbě nechybí čistější vokály, než kde jinde na celém EP. I kytary s rytmickou sekcí zpomalí své počínání a tím vznikne ta pravá atmosféra, kvůli které někteří sledují MTV.

Závěrečná akustická „Honey Bacon“ je opravdu jen přídavek k celku, aby se o kosek protáhl poslechový čas. Přeci jen slyšet někoho zpívat při kytaře dnes není zase tak ojedinělou záležitostí. Stačí se projít po náměstí.

THE EDGE OF REASON jsou kapelou, která se dá poslouchat a chvílemi i baví, ale po jejím poslechu v člověku nezůstane nic a proto nemá důvod si tohle EP protočit znovu. Vzhledem k tomu, že jsou muzikanti z TEOR ještě mladí, mají dost šancí to příště udělat jinak. Vhodili do zaplněného ringu Metalcoru rukavici a dali tak najevo, že chtějí být součástí této scény. Jenže na to, aby ji někdo z ušmudlané podlahy zvednul, si musí ještě nějakou chvíli počkat.

Seznam skladeb:
  1. How Can I Drop This Mask 04:15
  2. Wanna Give You Wings 03:51
  3. Suffer 03:59
  4. And I Wash You Away 03:56
  5. When I Was Weak 04:37
  6. Honey Bacon 03:34

Čas: 24:12

Sestava:
  • Ro Seven – zpěv
  • Brian Cargill – kytara
  • Dani Cen – basová kytara
  • Lucas Adlhoch – bicí

http://www.the-edge-of-reason.de/pages/de/home.php
https://www.facebook.com/TheEdgeOfReason?fref=ts
http://www.myspace.com/theedgeofreasonofficial


Zveřejněno: 28. 05. 2013
Přečteno:
3400 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář