Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
TELEPATIE VI

DECREPITAPH – Forgotten Scriptures – The Collection CD kompilace 2012, Selfmadegod Records

Leze to z nich jak z rezavý roury. Chvílemi se trošku ztrácím ve zvuku. Přeci jen, tohle je underground a ten má být špinavej, ne? Ještě ke všemu mám vžitý odpor ke kompilacím. Songy mívají kolísavý zvuk a kolikrát se jedná jen o to vytřískat z fanoušků nějakou tu korunu navíc. DECREPITAPH netrpí ani jedním takovýmto nešvarem. Zvlášť pro mě je cdčko krásným nahlédnutím do tvorby mě dodnes  neznámé kapely. Sice jsem bicmena se šílenou přezdívkou Elektrokutioner zaznamenal již v kapele Father Befouled, ale jinak nemám o jeho účinkování v mnoha dalších spolcích ani potuchy.

Tady se spojil se zpěvákem Sinwormem a již od roku 2005 spolu drtí old school death metal. Cd je takovým shrnutím za různými vydanými splitky, demy, EP apod. Nejedná se o nic světoborného, ale „práce“ je odvedena poctivě a s nadšením. Občas slyším prvopočátky kolegů Obituary, občas lehký záchvěv Incantation a Immolation. To mi ale nebrání v tom, abych si desku náležitě užil. Dokonce mi přijde, že jsou songy na cd poskládány vcelku umně, akorát mám problém je odlišit jeden od druhého. Je také pravda, že těch 54 minut death metalu najednou je již příliš dlouhých. A tak je nahrávka určena spíše pro nás, co jsme neměli ještě s kapelou tu čest. Vyloženě mi vadí úplně odfláknutý obal. Aspoň jména muzikantů a studio, ve kterém se mixovalo, by nezaškodilo, když už nejsou k dispozici texty. O tvůrci kreseb ani nemluvím. Přitom „zrůdičky“ na coveru nejsou vůbec k zahození.

Forgiotten Scriptures se tak dá spíše poslouchat jen jako kulisa k provozování jiné činnosti, než jako „obyčejná“ nahrávka. Nezastírám, že některé songy mi zcela splývají do sebe. Možná je to právě horším zvukem, ale spíše bych to odhadoval na někdy se opakující nápady. Zajímavé je, že pak vyniknou skladby, které obsahují alespoň menší zpomalení nebo „klidnější“ mezihry (např. Forever Christ Forsaken). A i z tohoto důvodu jsem  neustále váhal, zda se mi deska „víc líbí“ nebo „víc nelíbí“. Většinou se snažím hledat to dobré. Oceňuji práci muzikantů vloženou do nahrávky a snažím se spíše chválit. DECREPITAPH mě přesvědčovali hodně dlouho. Nakonec se jim to povedlo. Síla ukrytá v jednotlivých zásecích vyplouvá na povrch totiž velice pomalu, polehoučku a tak by byla škoda se nechat ochudit o vcelku povedený old school deathmetalový zážitek. A pokud měla tato kompilace sloužit jako návnada pro potenciální posluchače, u mě zabrala. Určitě si seženu i další alba a budu si doma muziku DECREPITAPH v klidu pitvat.

Když se tak zpětně ohlédnu a rekapituluji moje první setkání s kapelou, říkám si, že moje názory se zmítaly v samých krajních mezích. Buď jsem cd odkládal s nechutí a nějakým tím klením, nebo naopak neustále omílal nahrávku do zblbnutí. Dlouho jsem přemýšlel, kam vlastně DECREPITAPH zařadit. Nakonec jsem dospěl k přesvědčení, že si z toho sice na zadek nesednu, ale rád se k nim budu občas vracet. Některé songy totiž mají jakési prazvláštní kouzlo, které mě vždy k desce vrátí zpět. A jestli máte takovéto špinavosti také rádi, určitě si přijdete na své. Jen musím vydat zvláštní upozornění. Toto není nahrávka pro první poslech!

Seznam skladeb:

  1. Vengeance of the Abyss
  2. Rot in the Grave
  3. Paradise in Decomposition
  4. Obsessed with Oblivion
  5. Throne of the Diabolical Ones
  6. Forever Christ Forsaken
  7. Resurrected…(intro)
  8. Apocalyptic Pandemonium
  9. The Undead Shrines
  10. …Rotting (outro)
  11. Horrid Visions of Mutilation
  12. Summoned for Sacrifice
  13. Unholy Crucifixion


Čas: 54:34

Sestava:

  • Sinworm  – zpěv, kytara, basa
  • Elektrokutioner – basa, bicí


https://www.facebook.com/decrepitaph
http://www.decrepitaph.com/
http://selfmadegod.com/


Zveřejněno: 21. 04. 2013
Přečteno:
3278 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář