Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

Strakonice, Křemelka, 24.9.2004, DAATH, SORATH, THE RAYS OF THE SUN, AVENGER

Třetí zastávku Metal Breath Tour naplánovali pořadatelé do Strakonic na Křemelku. A přes konkurenci poutě na nedalekém prostranství, koncertu místní zábavové legendy v jednom disco pajzlu a punkové akce v druhém disco pajzlu se metalisté sešli v solidním počtu. Ačkoli plakáty tvrdily, že začínat se bude ve 20:00, já dobře věděl, že to tak brzy nebude. Po sportovních zprávách jsem vyzvedl jako vždycky Davida a za čtvrt hodiny jsme vešli do téměř zaplněného klubu. Urvali jsme poslední volná místa u baru, dali si pivko, pokecali se známýma tvářema a čekali na začátek.

Jak se dalo čekat, těsně po 21. hodině otvírali hosté, DAATH z Českých Budějovic. V téhle kapele se sešli členové odpadnuvší z Vicia Virtutis s Milošem Sokolíkem, někdejším zpěvákem a kytaristou Age of Storm. A hudba, kterou se prezentovali, to byl takovej kříženec  uvedených dvou skupin, přičemž ozvěna Age of Storm byla určitě silnější, a to nejen kvůli tomu, že pánové zahráli i jednu jejich skladbu.

SORATH, to je v současné době asi nejlepší česká blacková kapela, i když nejnovější materiál je melodičtější, chvílemi až heavymetalový. Jestli mě paměť neklame, tak koncert byl postavenej na poslední desce s dlouhatánským názvem Vivimos atd. a překvapivě na prastarém demáči (ten pravda vyšel i na CD splitu s Unclean) Matache Chavala. Skvěle sehraný kvartet a takřka hitový potenciál skladeb z Vivimos rovná se strhující vystoupení.

Děčínští THE RAYS OF THE SUN mě hodně překvapili, a v dobrém. Vůbec se nedivím Pavlu Maňasovi, že jim vydal desku Living Flowers Gallery. Škatulka atmosférický melodický doom metal se mi zdá být pro přiblížení jejich hudby těsná. Spíše bych řekl náladová, zasněná, romantická, ale přesto dostatečně tvrdá porce originálního kovu. Dva výborné zpěvy, čistý mužský se zajímavým zabarvením a kvalitní ženský, který měl na můj vkus málo prostoru. Další body mají TROTS i za tu dívčinu, to byla jediná příjemná tvář na pódiu za celý večer :-).

Nejvíc zvědavej jsem ale byl na AVENGER, teda na jejich nového bicmena Vencu. Ten přišel jako náhrada za kytaristu, takže muselo dojít k rošádě ? Honza opustil stoličku a chopil se kytary, mikrofon si vzal samozřejmě s sebou. Vystoupení mstitelů otevřelo staré známé intro a pak to přišlo ? kanonáda bicích a black death metalové inferno. Konečně se odvázalo i více pařmenů, kteří zaplnili miniprostor pod pódiem. Škoda, že kluci mají nacvičen zatím omezený počet kusů, takže přidávat museli již jednou odehranou skladbu. A co nový bubeník? Nejlíp to asi vystihl Miloš, když se ptal Honzy, kde sebral to hovado (a nemyslel to ve zlém).

Takže nakonec veliká spokojenost, čtyři výborné kapely, každá stylově trochu jinde - a to byl šťastný tah Metal Breath prod.

www.sorath.wz.cz

www.theraysofthesun.wz.cz

www.avenger.web.wo.cz


Zveřejněno: 01. 10. 2004
Přečteno:
3485 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář