Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Všichni asi máme ještě v živé paměti, že letos počasí (?) znemožnilo konání Whiplash Festu. Skoro stejná banda pořadatelů se rozhodla tuto nemilou událost lidem vynahradit a 21.8.2004 by měl proběhnout ETERNAL HATE FEST.

Více už hlavní persona stojící za touto akcí, neboli Beherit. A protože tento nadšenec už jednou na naše anketní otázky odpovídal, tentokrát je trochu obměníme.

1. Nedá mi to, abych se hned na úvod nezeptal na neuskutečněný Whiplash Fest. Můžeš nějak blíže vysvětlit, kdo a proč rozhodl na poslední chvíli o nekonání akce? Máš informace, kolik lidí se to nedozvědělo a na festival dorazilo?

Rozhodnutí o zrušení festu padlo od hlavního pořadatele Rosti Skopala. On celou akci finančně kryl. My (Martyrium Christi) jsme měli na starosti organizaci během akce, nástrojovku, pomoc s reklamou a částečný výběr kapel. Teď ty hlavní důvody. 3 dny před festem mi přišla zpráva, že kytarista od Altar měl nehodu a má zlomenou ruku a tím pádem nepřijedou. Ještě odpadla jedna kapela, která odmítla hrát za světla. Do toho v kuse pršelo a areál festu byl pod vodou. Ve čtvrtek mi ráno volal Rosťa a sdělil mi, že uvažuje o zrušení festu. Chtěl jsem, aby počkal aspoň do večera, protože jsme s Pedrem scháněli náhradu za Altar. Asi za hodinu mi přišla zpráva od jednoho známého, že v rádiu hlásí o festu, že je zrušen. Mě pak už nezbylo nic jinýho, než obvolat kapely a zrušit vystoupení. Rosťa měl už dost peněz nacpaných v reklamě a ještě musel platit pokutu za zvuk. Pokud vím, tak nikdo asi nepřijel. Podařilo se nám obvolat většinu známých a ti to předali dál. Běželo i varování na internetu.

2. Co bylo rozhodující pro uspořádání Eternalu? Nemáš strach, že se může zopakovat podobná situace jako s Whiplashfestem?

Hodně lidí bylo zklamaných zrušením akce a říkali si o náhradu. Tak jsme se rozhodli obnovit Eternal. V 1998 jsme ve Starci u Kdyně pořádali první ročník. Byl dvoudenní a celkem se poved. Byli ale velké problemy s městem, farářem a podobnýma komikama. Tak šla celá akce k ledu. Teď  je už vše v pořádku a nic nebrání, aby Eternal znovu ožil. Jestli se to setká s odezvou i u fanoušků se teprve uvidí. Zrušit akci kvůli počasí nehrozí, protože součástí areálu je hospoda se sálem. Když bude hodně chcát, tak to přesuneme dovnitř. Akce tam pořádáme od roku 1994 a má to tam celkem tradici.

3. Areál - bude stejný jako jste předpokládali v červnu?

Festival se přesouvá do Starce. Myslím, že tam to bude lepší. Je to víc v přírodě.

A teď už následují univerzální dotazy, které dostali všichni oslovení pořadatelé letošní festivalové sezóny.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Diváci se mohou těšit ma Master, Debustrol, Bathub Shitter, Depresion, Sanatorium, M.CH., Coward, Deflorace....Celkem 15 kapel. Já sem zvědav hlavně na Japonce Bathub, ale jinak se těšim na všechny kapely.Většinu osobně znam a rád je uvidim.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

To je podle více faktorů. Je to i podle toho, jak se s kapelou známe a tím pádem víme co od nich můžeme čekat. Důležitý je taky sehnat nějakého tahouna, aby přitáhl lidi.

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupného asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní" a co to ?ostatní" obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Vstupenky budou stát 250 Kč. Prodej vstupenek bude jen na místě. Letos jsme neměli tolik času na přípravu. Celý Eternal jsem dal dohromady za 3 týdny. Náklady jsou celkem vysoký. Přes půlku jde na kapely. Zbytek je zvuk, reklama a dalších tisíc blbostí, za které jsou sice malé částky, ale ve výsledném součtu je to pálka.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Festival se bude odehrávat v příjemném prostředí, domorodci jsou zvyklí na rachot do ranních hodin. Bude to pohodová akce s dostatkem dobré muziky a alkoholu.

8. Tip na návštěvnost...

Vzhledem k tomu, že v okolí bude zase plno zábav, tak si to netroufam odhadnout. Když přijde 300 lidí, tak budeme spokojeni.

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Přijedtě a sami uvidíte. Bez vaší podpory nepřežije žádný festival.


Zveřejněno: 05. 08. 2004
Přečteno:
3442 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář