Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
HEIDEN – Andzjel

Zdravíme přímo z místa konání 9. ročníku Brutal Assaultu. Slunce paří jak kráva, TOI TOI jsou pěkně naparfémované a vrcholí i všechny další přípravy. On-line report stále aktualizován!!!

Návštěvníků je zatím poskrovnu, nicméně včerejší beforeparty proběhla s účastí cca 50 lidiček ale o to s větším nasazením (bylo potřeba využít i služeb místního záchránné služby)?

Den první - čtvrtek

Takže už je odpoledne a úlohy otvíračů se chopili FROM BEYOND. O kapelce jsem dlouho neslyšel a ani si nepamatuji, jestli jsem je někdy viděl live. Překvapili mě poněkud starším kytaristou, který potvrzuje staré pravidlo, že každý je tak starý, na kolik se cítí sám.  Muzička připomínala 6 Feet Under  trochu šmrnclá Sepulturou z konce 90. let. Docela dobrý zvuk umocnil sílu kvart a klusající rytmus přinutil návštěvníky ke zvýšené pozornosti (a i těch návštěvníků už značně přibylo! pozn. Márty)

Plácek bývalého kamenolomu se pěkně plní a zvukovody hodlá trápit NOCTURNAL DEVOTION. Pro mě velká neznámá a opět příjemné překvapení. Rozhodně zkusim vyhledat od této kapelky nějakou tu placku na poslouchání. Míchanici deathu ala At The Gates s novou tvorbou Kataklysm totiž můžu. Zpěvák se toho nebál a z jeho hrdla se řinuly různé zvuky od prasečího rykotu až po pravověrný death metalový murmur. Vrtulí ho občas podpořil basák, ale oba dva kytaristé zůstavali ve statických pozicích, což jejich setu ubralo dynamičnosti. Možná za to mohl i zvuk, který šel do kytek a tak místy byl slyšet jen virbl, zpěv  a kdesi v dálce tlustá, chlupatá stěna z kytar.

Olomoucká BARRACUDA mi připomíná Sysifovu práci. Valí ten svůj kámen na kopec, ale tesně před vrcholem se jim to zase svalí dolů. Zvuk zůstal tam, kde byl..tzn. v totálním průseru a tudíž z brutálního death metalu byl porouchaný vysavač. Každopádně se ale musí říci, že kapela za poslední čas šla hodně instrumentálně nahoru a jejich aktuální CD bych určitě dopručil vyznavačům brutálního směru.

Trochu mě z toho vyschlo v krku, tak jsem zasponzoroval mobilní stánek s nápoji a obdržel za bratru 20 vočí půl litru točené kofoličky. Miluju jí, tak neni co řešit. :-) TORMENT byli silnou kávou i pro ortodoxní vyznavače melodického black metalu v heavy metalovém hábitu.  Poněkud rozladěné kytary tahaly v melodiích kočku za uši a svým skřehotem to nevylepšil ani zpěvák. Jediné plusy, které se objevily byl zlepšený zvuk a skutečnost, že klucí jsou velmi mladí a pokud u muziky zůstanou, mohlo by se jednat o velice nadějnou posilu do tuzemského metalového  budoucna.

Jihočeští INGROWING rozpoutali  v kotli totální prachové a hnusně zpocené peklo nabité agresivitou. Pařba jak o soudném dni, že si někteří z návštěvníků i klepali na hlavu. Proti gustu však žádný dišputát.  Neúprosný Zbyňa za bicíma poháněl kapelu stále dopředu. Zvuk byl nějak tak v pohodě, takže jsme si mohli grindové šílenství v pohodě vychutnat. Na klukách je znát, že už toho mají spoutu za sebou, takže i pódiová show byla na daleko větší úrovni, než tomu bylo u kapel předešlých. Cover od Terrorizer, zařazený před poslední skladby bylo totální maso.

Jako balzám na uši působili po tom všem šílenství staří harcovníci R.E.T, kteří obohatili zvukovou kulisu o, dosud na festu  nepoužité, klávesy. Zvuk šel rapidně nahoru, zato však ubylo pařičů. Lidé spíše poslouchali a do rytmu si klepali nožkama. Čistá zpěvová linka byla na festivalu taky poprvé a zpěvák si občas hodil duet se subtilní záložnicí, co měla zlato v hrdle. Možná bylo škoda, že na kluky a dámu vyšla řada ještě za světla. Jejich temné riffy podbarvené plochami kláves by určitě umocnila hra světel.

Podle programu měli na prkna vylézt PATHOLOGY STENCH, ale k našemu údivu se objevila Zuzka (rozená Lípová) a její grupa DYING PASSION. O této sestavě bylo slyšet dlouho jen v pasivních letácích a zprávách na internetu z důvodů Zuzčina těhotenství. Bejby je už ale na světě a tak se opět může vyjet na scénu. Poněkud se obměnila sestava, ubyla kytara a přibyly klávesy, na které klapkuje Aladar, jehož služby využívají i Root. Nové písně vyzněly hodně zajímavě. Grupa se od doom metalu stále více posouvá do progresivně-experimentálních vod, přičemž si ale pořáde zachovává svůj typický sound podporován s velkou měrou Zuzčiným hlasem. Přirovnání není snadné, občas jsem slyšel Alanis a Anneke - jen o pár tónů níž. Zvuk se držel vysoko a zaplněný plácek nadšeně aplaudoval.

Pathology Stench nedorazili, údajně se jim rozbilo auto a tak se na hudební masakr připravili vyznavači starého dobrého grindu. Svůj set totiž rozbalili DEAD INFECTION z Polska. Trio ve složení zpěv, kytara a bicí opět rozpoutalo divokou pařbu a v oblacích prachu bylo pěkně vidět světelné paprskyJ.  Zpěvák obstojně vládl českými vulgarismi, takže jsme si mohli vychutnávat lingvistické obraty typu: "gas from ass?kurva z prdele?." Grind, grind grind???..

DARZAMAT vytáhli na zadní stěnu pódia velkou plachtu s obrázkem lepé děvy a nápisem Semidevilish a my jsme mohli hádat, co tato kapela vyplodí za styl. Nebyli jsme daleko od pravdy, když jsme vsázeli na black metal v poněkud umírněnějším řekl bych až kytarově technickém hávu. První dvě tři písničky byly celkem v pohodě, ale poté začla kapela nudit a zdálo se, že hrají jedno a to samé pořád dokola. Pozornost davu tak snad jen poutala zpěvačka, která čistým a hlubokým hlasem přinášela trochu rozmanitosti do blackového skřehotu. Jako odpověď na zpěvákovo: "jak se máte?" přišla věta z davu: "CANNIBAL CORPSE!!!".

Kanibalové vtrhli po delší přípravě na prkna jak divá voda a co jiného se mohlo čekat, než zběsilé točení hlavama. Nevím, zda se toto vystoupení nějak lišilo od jejich předešlé návštěvy, každopádně v kotli to pořádně vřelo a Kanibalíci udělali průřez svojí tvorbou. A samozřejmě představili novou posilu na postu kytary - Jeremy Turnera za odešlého Jacka Owena. Co více napsat o kapele o které se pořáde po těch letech mluví jako o death metalové stálici number one. Snad jen zmínit zvuk. Ten byl obstojný. Kdo na závěr čekal na kultovní hitovku Hammer smashed face dočkal se.

Bré ranko z Hvozdu u Konice. Druhý den festivalu se opět probudil do  slunečného dne, který slibuje výheň, prach a samozřejmě druhou vlnu kapel. Pojďme si ale nejdříve popsat včerejší závěr. Po Kanibalech převzali nástroje DARK GAMBALLE a jak sami říkají, trochu popíku se po grindcoru vždycky hodí. Nebylo to tak přesně vyjádření, protože Darci samozřejmě žádná popina není. Hutné kytarové riffy podpořené samply a zpěv v čestině byla nejsilnější deviza této bandy. Dost mi to připomínalo Škwor, ale v daleko lepších aranžích a celkovém projevu. Zvuk super.

Následovali MELANCHOLY PESSIMISM, další ze stálic české death/grindové scény.  Taneční kreace a uvadění songů podle největších, jak současných tak minulých, hitů vneslo do hudebního běsnění nadhled a pohodu. Závěr večera patřil kapelám F.O.B a DEAF99.

F.O.B hodnotit samozřejmě nemůžu, ale dle fanoušků to bylo v pohodě J. Lidiček slušně ubylo, a tak si velmi energické a kvalitní vystoupení DEAF99 vyposlechli jen ?nezmaři" a někde v podvědomí pospávající výpitkové. Hardcore jak kráva s vynikajícím zvukem byla ta nejlepší ukolébavka. Korunovali jsme jí pivkem, nějakým tím žrádýlkem a odebrali se do hájemství snů.

Probudilo mě horko, jak jinakJ a zpráva, že ?tojtojky" jsou jak z alabastru. Možná půjdu posnídat" rezatici" J ale s největší pravděpodobností vyhraje zatopený lom u nedaleké Litovle. Pokračování tedy až po koupeli.

Den druhý - pátek

UTOPIA otevřela druhý festivalový den svým veselým HC/grindem. Byla to docela vzpruha - sotva se probudit a hned takovej námrd. Kluci svůj set podali docela slušně, hlavně zpěvákovy kreace byly zajímavé. Co se hudby týče, tak tam se snad také nedá nic vytknout. Je vidět, že kluky hraní baví a umějí to správně prodat. I v jedenáct hodin ve čtyřiceti stupních na slunci! Všechna čest. Jinak bližší hodnocení jejich muziky ode mne nečekejte. Tento styl není totiž běžně zajetý v mé krvi. Zopáknu se a napíšu jen, že pro mě to byl dobrý začátek pátečního dne. A myslím, že ostatní to v pohodě zkousli také (IFA).

SACROSANCTUM znám z jejich posledního CD. Bohužel  musím se přiznat, že příště si je poslechnu raději z CD, protože na živo mě moc nepřesvědčili. Hudba se zdála být v pořádku, ale kámen úrazu byly zpěvy.  Přišly mi málo výrazné a takové ?zahuhlané". Navíc po takovém ostrém začátku to byla na mě až příliš drsná doomová brzda. Ačkoliv se v případě SOCRASANCTUM jedná o spíše svižnější doom míchlí s čímsi. Uvidíme jak se kapela bude vyvíjet dál. Ale I přesto všechno co jsem napsal,  se těším na další CD (IFA).

Death metalová DEFLORACE sršela humorem a brutalitou. Své nové CD Massacre ( doufám, že jsem rozuměl a napsal správně) celkem dobře reprezentovala na pódiu. Brutální death metal amerického střihu. Co víc napsat? Když je to dobře udělané není co řešit. Deflorace sice nijak výrazně nepřekvapila, ale to od kapel tohoto ražení  to ani neočekávám. Plusem byly dobré hlášky vokalisty mezi skladbami. Obdivuji jeho sbírku znalostí o sériových vrazích z různých zemí. To byl jediný námět textů DEFLORACE. Vyjímkou byla skladba s překvapivě romantickým  názvem ?I want to kill." (IFA).

GALADRIEL zase odvrátila směr festivalu do  black/doom metalových vod. Jejich poslední CD mám také naposlouchané a zde musím napsat, že ačkoliv chyběl o proti studiové nahrávce ženský zpěv, tak si skupina zachovala svou tvář. Naopak, jejich vystoupení bylo o to více agresivnější a dravější. Prostě krásná práce.  Laťka je zase o kousek víš, jsem zvědavý co přijde dál (IFA).

SMASHED FACE nevystoupili kvůli úrazu bicmena a tudíž žezlo převzali RITES OF UNDEAD. Black metal trošku řízlý deathem s klávesami a rychlým baskytaristou dokázali v odpoledním vedru roztočit hlavy opravdu jen těch nejvěrnějších fanoušků. Satanžel se v průběhu vystoupení přišla na pódium mrknout i tetka nuda. Kluci s dívčinou však skončili dřív, než se stačila zabydlet :).

BED SORES mě moc a moc zklamali. Zhruba před rokem, kdy jsem tyto rokycanské hardcoráře viděl poprvé, mě totálně rozsekali, jak po zvukové stránce tak muzikou a nasazením. Pravda, bylo to právě v Rokycanech a v rodné hroudě, za podpory fanoušků,  se vždy hraje líp. Zde, se slabým zvukem, jen předvedli slabý odvar toho, co by vzniklo, kdyby se smíchala Pantera s new Sepulturou. Velice nešťastná se taky ukázala kombinace čistého bubeníkova vokálu s nařvaným zpěvákem. Hoši asi neměli opravdu svůj den - fatální chyba a následné useknutí jedné ze skladeb toho bylo jasným důkazem.

MELISSA zase předvedla to, co mě vůbec nebere, nějakej ten death, black a já nevim co ještě s klávesama. Jediným spestřením byl cover od Dimmu Borgir, což publikum vděčně přijalo (jenže já ho ani nepostřehnul a Luckou z Immortal Tears jsme se shodli že klávesy byly utopený - pozn. Márty).

To ?mlynáři" POPPY SEES GRINDER byli úplně jiné kafe. Dokonce se nebojím napsat, že mě  posadili na prdel. Kluky jsem neviděl, že nepamatuju, a můžu s klidným svědomím napsat, že se posunuli o notný kus kupředu. Super zvuk a houpavé pasáže versus ?mlátičky" rozpoutali před pódiem to, co včera Ingrowing. A tak prachový mrak stoupal výše a výše. Vykřičený přídavek byl jen závěrečnou korunovací této super hyper mega blastoviny.

Vysoce nasazenou laťku přijali bez nějakých skrupulí BELTAINE a posunuli ji do jiných dimenzí?.Skvělé melodické pasáže v doomově- paganském stylu si právem vydobíjí přední místa v undergroundových anketách a návštěvníkům tento styl velmi svědčil. Nemám slov, super.

ABORTION rozesmáli svojí heavy ?mental" show většinu přihlížejících. Možná, že za to mohla i basa za 5 korun českých?.nebo slovenských? :-) Oddychová muzika ukončená černou mší a efekty ala ?mladý pyrotechnik" nezanechala bránice v klidu. Že neznáte? Škoda?velmi příjemné.

Monumentálně záhrobní intro ohlásilo vstup ADOR DORATH. V grupě se na postu bassguitary místo sličné děvy objevil dohola vyholený hoch. Což mě mrzí, děvčici to totiž slušelo daleko líp:) Naštěstí post vokalistky zůstal nezměněn a tak její aaaa aAAAaaAAAA OOOOOOOO uvádělo do erotické extáze  96 procent mužské populace. A pak že black metalisti jsou tvrďáci:)  Snad jen své statické vystupování mohla za tu dobu v undergroudovém šoubyznysu trochu pozměnit ve vlnění v bocích. Co muzika? hmm?hmmmm?black šmrncnutejm baréčkovejma akordama heavy metalových trsaček. Kupodivu tato kombinace má docela vliv na posluchačovo ucho a tak se plácek pod pódiem slušně zaplňuje.

Vstup samostatného odstavce:

Nevím, jak začít, ale nejvýraznější perzóna festivalu si podala svého chlapíka přímo u našeho stánku. Nevím, zda další pokračování v reportu nebude ohroženo. To co se odehráva cca 3 metry ode mne, by byl sólokapr pro mravnostní policii. Naštěstí jsou zde snad všechny osoby nad 18 let. Tsunami nekompromisním chvatem poslala chlápka na zem a s vítězoslavným šklebem zaklekla nad ním. To co se dělo dál múžu popsat jen jako Hardcore Tsunami Wave In Sexual Satisfaction Ride. Extreme Lard Terror!!!!! Vážení!! Co se zdálo neuvěřitelné, je nyní realitou. List se obrátil a nahoře je chlápek. Svou širokou dlaní hladově dráždí erotogenní body Tsunami. Nevím..nevím..ale přirovnal bych to k dráždění kobry bosou nohou!!!! nemám slov?.sami posuďte na fotkách, že práce undergroundového dopisovatele není jednoduchá.

K8 - (Marast jak cyp) - ?Kurva co to je za kapelu???"

JACK SLATER byl typický příklad moderního death metalu říznutého grindem. Promiňte mi mou stručnost, ale hlava mi už tu muziku nějak nebere. Taky lze říci, že tyto kapely jsou si podobné jak vejce vejci a hledat rozdíl je nadlidský výkon. Takže zkráceně: lidi pařili, slušné instrumentální výkony a jelikož se setmělo, tak nám celkový dojem umocňují dost namakaná světla.

DEPRESY zase přijeli a jejich vystoupení mělo koule. Hrálo se přesně tak jak na Open hellu před 14. dny. Ale díky namakaným světlům jejich show vypadala bombasticky. K8 ?dodal, že domýšlet si co hraje kapela není zrovna ideální, no ne?".

ROOT se držel zajetého standartu. Jak jinak. Tuhle kapelu jsem letos viděl po několikáté a troufám si tvrdit, že jejich koncertní program docela znám. I dneska došlo na oblíbené letité pecky Píseň pro satana, Hřbitov, ale samozřejmě se hrálo z novějších desek. Na začátku však pokulhával totálně zvuk. Přídavek byl jasný - 666, jak průhledné :)

Poslední  kapelky jsem už sledoval z povzdálí.  SEAR BLISS nebyli na Brutalu žádní nováčci. A jestli dobře počítám, představili se zde již po třetí. Kapelka letos slaví 10 let existence a tak se I zavzpomínalo na staré fláky. Jejich black/death obohacen o pozoun si své příznivce našel. Na velmi hlasitě žádaný přídavek však nedošlo. Čas tížil.

CEREBRAL TURBULENCY se drželi hesla"žádný sraní s mladou paní" a po ohlášení, že:" jsou z Baník pičo", spustili do lidí energetický grindík. Pro mě samotného patřili k jedněm z vrcholů večera.

Nad IMMORTAL TEARS se dlohou snášel stín nejistoty, jeslti vůbec budou hrát. Kapelka v posledních měsících prošla personální změnou na postě zpěváka a secvičit se s novým frontmanem není jistě záležitost na pár pikosekund. Imortalům se ale povedlo a tak jejich melodický black metal ala Cradle Of Filth ukončil sobotní běsnění.

Den třetí - sobota

Následná after párty až do ranního kuropění měla za následek ten, že jsem první kapely ze sobotního programu propásl (pardon) a přišel jsem až na rokycanské SUN HAS CANCER. Elektronický nářez s různě zkresleným vokálem a pohlednou ženuškou, co obsluhovala tlusté dráty měl správný tah na bránu, nicméně prevážně ortodoxně zaměřené fanoušky moc nezaujal.

Podařilo se mi ale odlovit človíčka, který se včera tak smál, že spadnul do hořčice a měl záda jako největší hnědka. A jelikož nám při tom rozštípnul židli, pod pohrůžkou násilí jsem ho donutil podělit se s vámi o právě mnou prošvihnuté vystoupení prvních kapelek. Předávám tudíž klávesnici Mr. Mustardovi.

OK, jdeme na to :) Sobotní den zahájili ANTISTAR CO. z jižních Čech. Předvedli strhující výkon ve ?škatuli HC/Grind/Metal". V sestavě jsem zaregistroval Zbyňu (Ingrowing) a také jednoho z kytaristů z Locomotive, což leccos napovídá... V jedné skladbě se jako host objevil i ?grindový tatík" Vlakin jako druhý vokalista.

Následující DEMOLITION již upoutali mnohem větší počet posluchačů (pozdější doba, zahraniční kapela?). Pětice muzikantů se zhlédla v old school ?extrým" metalu. Slyšet bylo i ovlivnění například takovými Sodom. Svým muzikantským uměním mě dost zaujal nadaný kytarista. Kapela se také propagovala tak, že měla dvě vlastní plátna a též rozhazovala trička.

Třetí kapelou sobotního skoro odpoledne byla karvinská EUTHANASIA. Dle mého skromného názoru strávili přípravou na své vstoupení cca 50 minut, díky technickým problémům mě neznámého rázu, které prý nebyly způsobeny kapelou. Takže když už vše bylo podchyceno tak Euthanasia nakonec zahrála dvě skladby a musela se poroučet aby časový harmonogam alespoň přibližně seděl. Z toho jsem nebyl sto vyvodit nějaké závěry a tak to shrnu tím, že Euthanasia svůj potenciál nemohla bezezbytku zužitkovat na pódiu Brutal Assault festivalu. (Mr. Mustard)

Tak zpět k aktuálnímu dění. Na prknech se objevili ?znovuzrození" DARKSIDE se dvěma původními členy. Tuhle kapelu jsem naposledy viděl v 98 a jejich klávesový death/doom mě  moc nebral. K dnešnímu datu se musí říci, že hoši notně zatlačili na pilu a jejich výraz je více deathmetalovější. V průběhu jejich vystoupení se na areál snesl milosrdný deštíček a aspon na okamžik nás zbavil odporného prachu, který zalézal opravdu všude.

MARTYRIUM CHRISTI se rouhají na naší scéně dostatečně dlouho na to, aby se jednalo o kvalitní muziku. Tato kapela měla kolem roku 98 obrovsky našlápnuto, ale díky častým personálním problémům nemohli svůj talent vyhoupnout do větších výšek. (sakra, mám pocit, jakobych tohle už někde napsal:)))Brutální death metal amerického stylu ala Cannibal Corpse. Kupodivu se nestrhla žádná pařenice a deštěm osvěžení návštěvníci pouze staticky přihlíželi.

WAYD ze Slovenska spustili death metal s bluesovo/jazzovými vyhrávkami, které se nám do daného ranku moc nezdály, proti gustu však žádný dišputát. Hodně pokulhával zvuk a to i na následující

LUNATIC GODS, tam to bylo fakt něco hroznýho. Totální koule, ze které občas zahranily vokály. Kapela, která má nesporně své kvality tak byla poválena na hřbitově šoubyznysu.

Jenže?jenže?budějičtí COLP poštelovali pár poťáků (hlavně tedy Pasta) a ejhle, když se chce tak to jde. V prvních taktech vypustili totální peklo a nemilosrdně rozdrtili vše, co stálo v cestě. A aby to nebylo málo, tak si Pasta udělal při plném hraní výlet mezi fanoušky. Neoznačit dohola ostříhané hochy za prozatimní olymp festivalu by byl hřích. Kdo měl materiál z nové desky Submissive dostatečně naposlouchaný, zažil, proč vlastně chodit na koncerty. Super, super, super..(Jářku, doufám, že ty bedny teď dostanu o nějakou tu ticku levnější?:)))

LEX TALIONS se vydali na hyperběh za pomoci ultrarychlého automatu s příšerným zvukem?nevim nevim, je mi jasné, že takto namakanej bicmen se těžko sežene, ale proč pak používat samply, které jako by vypadly z oka pokusům, které jsme v roce 1992 zkoušeli v počítačovém kroužku. Jak se dalo tedy čekat, zvukově to odešlo zase do prdele. A přitom jsme celkem čuměli na velice zručného kytaristu, který i přes handicap na pravé ruce, ždímal v brutálním grindu amerického stylu z kytary neskutečno.

Za to ENDLESS se položili do pomalejších rockových vod. Vlastně se dá říci, že od minulého koncertu v pražské Akropoli docela přitvrdili, aby také ne když šlo o poloakustický koncert. Dnes to bylo o nečem trochu jiném. Dopředu šly tvrdé kytary a hrubší vokál, atmosféru doplňoval zpěvák v čistých polohách. I přes to, že zpěvákova kytara bylo trochu míň slyšet, což bylo na škodu při sólech, šlo o jedno z nadprůměrných vystoupení na festu (Manafob).

GRIDE jsou GRIDE a jejich grindová mašina valí jako kráva. Grindově krátké vypalovačky byly plné energie a vystoupení těhlech ďáblů jsme si s Bendisem docela užili. Zvuk se vrátil do poslouchatelných kolejí a tak kulometné staccato rytmyčáku nenechávalo hlavy pod pódiem v klidu (bubeník dobrej jak hovado - pozn. Márty).

Lotyšští deathozvěstové NEGLECTED FIELDS se mi líbili letos daleko víc, než vloni na Open Hellu. To bylo asi patrně způsobeno také tím, že zvuk se při jejich setu zlepšil. 3 dny bydleli v campu vedle nás a tři dny jsem se na ně těšil. Došlo i na cover od Prodigy - Breathe z desky Synthinity. Právem si zasloužili potlesk snad celého areálu. Super, super a ještě jednou super! (Márty).

Po nezvykle krátké přípravě tu máme GRAVEWORM. Atmosféra, atmosféra a zase atmosféra. Žádný složitý technikálie, ale bravůrně zahraný black metal s doomoidními prvky. Vzhledem k tomu, že zvukař se k večeru zřejmě probral z deliria, tak zvuk je geniálně čitelný a každý si tak může vychutnávat tuto kapelu naplno. Musím říct, že lidé, celý den krapet chladní, se konečně probouzejí a počet zvednutých paží, zakončených ?paroháčem", se stále zvyšuje a konverguje k dvounásobku účastníků celého festivalu. Vskutuku působivá show, kdy na se na pódiu odehrává vřava podobná té v kotli. V tuto chvíli mě nenapadá jediná výtka?.. prostě a jednoduše geniální (Bendis).

MISERY INDEX - death metal jak řemen. Bohužel neznám jejich kompletní tvorbu nicméně mě tahle banda naživo fakt vzala. Jako u předchozí kapely byl zvuk na dobré úrovni a tohle mělo také svůj vliv. Klepačkové pasáže střídané s melodickými sóly a vyhrávkami byly přesně podle mého gusta. Zvuk hodně tlačil dopředu, další z hvězd Brutalu, která rozhodně stála za shlédnutí a dav přihlížejících a živelný kotel to jen potvrzoval, Kurymu dokonce rozklepali mozeg na placičku :) (Márty).

Za zvuků poplachové sirény a jiného humbuku spadli na pódium IMPALED NAZARENE. Tato velmi kontraverzí kapela ze začátku nahrnula do lidí mlátičku na obilí, aby s postupujícím časem ubrala plyn a ukázala, proč má ve svých řadách basáka s čírem :) V jednu chvilku to K8, stojící do té doby vedle mne, nevydržel a s výkřikem: "kurva, to je punk...to je punková kapela" rozvlnil své tělo v rytmu posmrtného poga. Kapela ohlásila asi 5x konec setu, ale poté se vrátila a do davu švihla ještě poslední dávku.

U GODLESS TRUTH se mění osazenstvo jak fusekle. Aktuální sestava čítá kytaru, basu, bicí a řev. Po delší přípravě kluci asi ztratili veškerou energii a jejich vystoupení po předešlých dvou kapelách místo death/grindové ho masakrátoru byl spíše kulhající Orfeus a dalo by se shrnout do věty: honem, ať to máme za sebou.

Běh na dlouhou trať a závěrečný finish stejně tak vyčerpal slovenské SUNGATE. Ležérní uvádění instrumentálních skladeb nikoho ze spaní nebudilo a muzika nejenom mě připomínala soundtrack ke kultovní hře Warcraft I. Fanoušci se ale dočkali ochutnávek z nového materiálu, který nikdo, ale opravdu nikdo ještě nikdy neslyšel. Bum - bác, poslední třísknutí do činelu a Brutal Assault volume 9. skončil. A tím končí i náš report. Ufff


Zveřejněno: 08. 08. 2004
Přečteno:
4116 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 08. 2004 22:44 napsal/a marty
fotky a tak...
sakris s tema fotkama to nestiham, je jich jak sracek a probrat se tim neni legrace,.. ale nejpozdeji zitra budou.... takze se teste :-) sakra Loudis, a zes s tou borovickou taky nezasel :)))
09. 08. 2004 22:24 napsal/a Gaia
Tsunami II.
Mam na mysli fotky one slecny...
09. 08. 2004 22:23 napsal/a Gaia
Tsunami
Kde jsou slibene fotky??? Rad bych ocenil onu narocnou praci redaktora:)))
09. 08. 2004 15:11 napsal/a Louďa
Nazdárek...
Sice jsem Vas pekne pozdravil na festivalu, ale bylo tam na mne moc lidi a taky vsudepritomni bratri slovaci s borovickou, takze jsme moc nepokecali..:) kazdopadne pekny report a pekne zviditelneni Fobie..:) fajn prace...ozivil jsem si nektere matne vzpominky a utvrdil jsem se v tom,ze jsem skutecne byl nektere okamziky festivalu "out of order" :))))) .ty notebooky mi pripomenuly ruzne srazy fandu on-line her v hospodach, kde je vzdy jedna rada vyhrazena zavislakum, co celou dobu klepou do klavesnice..:) mejte se pardalove....a at to slape F.O.B.!!!!
08. 08. 2004 19:46 napsal/a Ifa
Čus všichni.
Bylo to supr, taky jsem skoro dobře dojel. Auto mi vypovědělo službu naštěstí až v Budějkách. Jinak vše je O.K. Jdu na pivko...