Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Masturbace, Ingrowing, F.O.B, Erosion of Sanity, Psycho Familly

Do Kainu jsem šel v předsvědčení, že to bude tvrdě metalová párty. Proto jsem byl mile překvapen, když spustili Psycho Familly. Takový mix newschool HáCé a trashové údernosti. Ve středním tempu odsekávané riffy, pěkně ohulená basa a mlaskající bubny. Zajímavostí jsou dva zpěváci. První, dejme tomu klasický frotman, zvládá většinu textů a práci s publikem, druhý ho často zdvojuje a celkem slušně growluje. Efektní i agresivní zároveň. Ze songů si pamatuju jen Fuck of Skinhead ? to se fakt nedalo přeslechnout. Chystají desku, tak uvidíme. Mastili to fakt slušně, nic neflákali a nebýt toho, že koncík otvírali, asi rozhýbali celý klub.

Ještě než se podíváme na zoubek další grupě, musím pochválit zvuk. V Kainovi je pěkně čitelný, čistý, to nebývá zvykem. Řekl bych, že v zadní části ( pokud lze Kain vůbec na nějaké části rozdělovat:-)) je lepší než u pódia. Takže malé doporučení ohledně míst na sezení pro hudební gurmány, kteří moc nepaří a na koncerty chodí poslouchat, máme za sebou a jdeme na Erosion of Sanity.

Jejich metalózní hardcore už rozhýbal dost lidí a mě při poslechu a nakonec i pohledu připomínají americké drtiče Pro ? Pain. Nebo třeba Sepulturu ( to už jenom hudebně:-)). Houpavý rytmus se střídá s rychlejšími, údernými headbangers tempy. Tahle kombinace funguje spolehlivě snad už sto let a ještě dalších sto bude. Údernost je to pravé slovo, které vystihuje produkci Erosion of Sanity. Dobrý dojem z vystoupení podtrhli dvěma covery. Byly to nesmrtelné pecky Ace of Spades a Roots Bloody Roots. Všichni víme od koho, ne?

To Ingrowing už hrají masakrózní death/grind a odstartovali tak deathovou část večera. Tomuhle stylu moc neholduju, takže true deathers a grinders prominou mé neznalosti. Ingrowing jsem na koncertě viděl vůbec poprvé, předchází je dobrá pověst, takže jsem čekal co předvedou. Skupina patří k tomu nejlepšímu, co se v tuzemsku dá vidět a tak tomu bylo i v Kainovi. Strhující vystoupení i výkony, kluci jsou sehraní. Kulometné palby bicích, dělová basa a destrukční kytary. S ničím se nemazlí a songy jedou v rychlém sledu, na odpočinek není čas. Nechybělo poškádlení ostravských Disfigured Corpse a bylo po všem.

Táborské trio F.O.B a záhadná formulka schizoblast death metal. Co si pod tím představit? Zjednodušeně řečeno chutný crossover tvrdých žánrů. Nejvíce death a thrash. Chvílemi mi to připomínalo floriďáky Death. Dostatečně originální i kvalitní. Na klucích je prostě vidět, že na scéně nejsou žádní nováčci a ?pár? koncertů už mají za sebou. Hrály se i nějaké novinky, ale názvy si opět nepamatuju:-). Dobrý set.

Celou akci uzavírali Masturbace, ale moc vám o tom neřeknu, zkrátka jsem ho prokecal a sledoval jen koutkem oka. Ale tu lidovku si pamatuju:-).


Zveřejněno: 08. 07. 2004
Přečteno:
3166 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 01. 2005 11:34 napsal/a Agos
dodatek
Jo, ještě dodám, že jsme si na akci odskočili z hostivařského studia, kde se natáčelo nové album NEGATIVE FACE s názvem stín, které vyjde 15. 3. 2005
27. 01. 2005 11:33 napsal/a Agos
jj Masturbace tam také byla
Jen tak pro zajímavost. Opravdu jsme tam hráli. Lidovkou bude asi myšlena skladba "Z hlouby duše světu, básník otevřel své srdce a posléze i prdel", kde se celou dobu zpívá "Šmidli, midli, pinďoury!". Mno, jinak jsme hráli novou skladbu "Jatečná výtěžnost šlachovité důchodkyně" z chystaného dema, které točíme v květnu 2005