Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

KONFIDENT – My jsme ta příčina, CD 2010, více vydavatelů

Hranický kvartet Konfident vydal loni své první studiové CD, nazvané „My jsme ta příčina“. Ve skutečnosti jej vydalo společenství nikoliv prstenů, ale hned několika menších podzemních labelů, vyznávajících filozofii „do it yourself“. Konkrétně se jedná o Lecter Music Agency, Project Prod., Odvrácená tvář, Aback Records, Rarach Katus Records a Killing Art Records.

Kapela Konfident vznikla zhruba před deseti lety. Na svém kontě mají MC „Hamunaptra“, dvě vinylová splitka se spřízněnými Depresy Mouse a Hibakusha a živé CD „Kill Me Fast Mexico Tour“. Debutová nahrávka nabízí celkem sedmnáct hrubých songů, z toho jeden cover Life´s A Life od kultovních Amíků Disrupt z jejich jediného regulérního alba Unrest ´94. Jednotlivé skladby většinou svou stopáží nepřesahují dvouminutovou hranici a tak to pěkně odsejpá. Půlhodina nekašírovaného grind/crust core je v tomto případě plně postačující. Nad celou nahrávkou výrazně zní bicí kanonáda, která tomu všemu udává rychlé, běsnící tempo. Ač bubeník Michal není žádným velkým technikem, jeho styl je velmi účelný a také nadmíru důrazný. To platí i o kytarové sekci Konfidentu. Kytarové struny drhne Tonda, který také občas vypomáhá s řevem hlavnímu křiklounovi Tomovi. Čtvrtý do party je basák Jura, který svými notami drtí muziku. Na zadek si z toho asi nesednete, ale jisté vlohy pro drcení extrémního marastu jsou nepřeslechnutelné. Dravost a rychlost projevu vítězí. Na nějaké učesané kudrlinky zapomeňte, materiál je úsporně očesaný až na dřeň. Zmínit zde musím také sociálně-kritické texty Tomáše Špunara. Všechny jsou k přečtení ve zdařilém šestnáctistránkovém bookletu, kde je i jejich anglický překlad. Navíc pod každým jednotlivým textem, je i pár vysvětlujících řádků, o čem že vlastně skladba pojednává. Kdo tedy chce a je otevřený, může si stejně jako já i krátce popřemýšlet o nabízených, převážně neveselých tématech, která se myslím tak nějak dotýkají každého z nás.

Věřím, že živé provedení materiálu bude ještě mnohem divočejší, než z drážek recenzovaného CD. Nahrávka byla zplozena ve studiu Bomb Jack. O zvukové ošetření se postaral Wendel Dreiseitl. Na můj vkus příliš vytažené bicí, vyčnívají příliš okatě a přebíjejí všechny kytary. Jinak je zvuk sice čistý, ale přesto všechno na mě tahle nahrávka dýchá demáčovým dojmem. Příznivce stylu jistě neurazí, ale ničeho zásadní se zde posluchač nedočká. Nepočítám-li krutý výplach uší:o). A kdo že je to vlastně ten Konfident? Dle Wikipedie je to skrytý pracovník policie. Slovo má pejorativní význam „donašeč“, „slídil“ nebo „udavač“. Ještě někdo chce být konfident? Já tedy ne.

Čas: 32:50

Seznam skladeb:
  1. Nehledej soucit
  2. Ze snů živ
  3. V jiném světě
  4. Jako v kleci
  5. Drahá slečno P!nk
  6. Strach
  7. Instinkt
  8. Instantní štěstí
  9. Boj o čas
  10. Life´s Life (Cover Disrupt)
  11. Sebezapomnění
  12. My jsme ta příčina
  13. V bezmocnosti
  14. Na dně
  15. Ostré trny růží
  16. Stíny minulosti
  17. Čekání na smrt

www.bandzone.cz/konfident
www.konfident.ic.cz
www.myspace.com/konfidentcze

Zveřejněno: 20. 10. 2011
Přečteno:
3631 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář