Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Za kapelu odpovídá kytarista Wally.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Začátek Hackdown se datuje v létě roku 2008. Ze zakládajíCÍch členů je v dnešní sestavě akorát Efem a Šňůra. Přemýšleli jsme o názvu a anglický HACKDOWN v překladu znamená něco jako sejmout/sundat, asi nejvíce vystihuje i smýšlení kapely. Důvod založení byl asi ten, že se sešla parta lidí, co měla ráda muziku, a nechtěla ji jen konzumovat, ale i tvořit.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Šnůra, 23 let, zpívá tři roky a HD je jeho prvním projektem. Efemovi je 22 let, na basu hraje něco přes tři roky a HD je také jeho prvním působištěm. Mě (Wally)  je 26 let, působil jsem v kapelách THCmusic a Balamuta, na kytaru hraju cca 12 let. Ládis, 23 let, hrál basu v Born In Comedy a teď hraje rok na kytaru, a nakonec Víťas, tomu je 20, bicím se věnuje 4,5 roku a společně s Ládisem přišel z Born In Comedy.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Songy Feťák, Sebevrah a Nácku, přestaň! z roku 2010 jsou ukázkou nové, ucelené sestavy. Singl parta  z jara letošního roku nastiňuje směr a vývoj chystané tvorby na plnohodnotnou desku. Nahrávali jsme ve studiu Dolní Rápotice u Honzy Říhy, se kterým jsme maximálně spokojeni a i na natáčení desky se vracíme k němu. Můžeme jenom doporučit…

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Jsme asi zastánci toho, že když jsme česká kapela, tak k nám patří i české texty. Nevylučujeme, že se časem objeví nějaký experiment, třeba se slovenštinou (původ zpěváka) nebo nějaká anglicky nařvaná věc. Texty, dá se říct, že tvoříme tak nějak dohromady a co se témat týká, věnujeme se věcem, které nás kolem serou, a nebo nás jinak zaujaly.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

O všechno kolem grafiky se u nás stará náš kamarád Martin „Čaky“ Laudát, který má na svědomí stávající logo, plachtu, samolepky a artwork k singlu. S připravovanou deskou se objeví i komplet nová grafika.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Do příchodu Víťase a Ládise jsme se orientovali spíš v HC (Hatebreed, Terror, Madball, Sworn Enemy, ...) , od minulého roku jsme se technicky a i hudebním vkusem posunuli k zajímavějším věcem, takže nás hodně baví deathcore, metalcore, progresive (All Shall Perish, Despised Icon, Heaven Shall Burn). Vývoj v naší muzice je nejvíce znát na nových věcech, které zatím nehrajeme živě a objeví se z jara na novém CD.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Těžko říct, letos něco ke třiceti, minulý rok to bylo přes třicet, nejpovedenější koncert byl asi na HARD BURGERu 3  v Litomyšli a nedávno v Kamenici nad Lipou, kde jsme zahráli před kapelkou z LA Through the Defiance.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Kdo je nemá? 

Plány do budoucna...

Momentálně se soustředíme na tvorbu nových věcí a nazkoušení materiálu na CD. Do budoucna bychom rádi sehnali zkušebnu, kde není vlhkost, a odehráli koncerty, které budou bavit nás i lidi, co se přijdou podívat.

www.bandzone.cz/hackdown


Zveřejněno: 09. 09. 2011
Přečteno:
3341 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář