Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

Na otázky ohledně této formace odpovídal její manager Vojta \"Patolog\" Dvořák

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Skupina Septic People vznikla v roce 2010. Impulsů bylo hned několik. Staré projekty a skupiny se rozpadly nebo je kluci opustili. Tvorba, nápady a nové písně však přicházely dál, tak proč nezaložit novou kapelu. Snahou bylo vytvořit něco nového, nezávazného a pro radost. Kapelu založili Alex Fedorov s dlouholetým kamarádem Vencou Lochmanem, neboť už v dětství spolu hrávali doma v pokojíčku od pálky na tenis až po kytary. Dalším zakládajícím členem byl bubeník Honza Štolba, který s Alexem už hrál v bývalých projektech. Skupinu rovněž pomohl založit i Alexův dlouholetý spoluhráč Pavel Vébr, který však záhy dostal nabídku od jednoho zaběhlého revivalu, tak zkusil štěstí tam. Nicméně spolupracuje dál jako host. Jeho místo ihned zaujal sólový kytarista Honza Kolomazník, který ho tak plně nahradil a stal se pro kapelu obrovský přínosem. Shodou okolností hrál Honza v kapele, kterou už předtím opustili Pavel se Sašou.     
A proč tenhle název? Vymýšleli jsme spoustu názvů a všechny vypadaly tak drsně a vznešeně, ale proč to, takových kapel je tu spousty a my si nechceme na nic hrát. Hlavní myšlenka je dělat to pro radost, zábavu a pro lidi (people) a jelikož jsme lidi a jednou ze základních potřeb je očistit mysl, tělo, náležitě zapařit, uvolnit se, zatancovat a odreagovat se, nebát se toho a odbourat civilizační stres dnešní doby a navrátit se k přírodním základům a podstatě - Septic People zní přírodně více než dost (úsměv).  

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Alex Fedorov (29) – kytara, zpěv (Aušus, Team revival, Ambrozie, Aegis)
Václav Lochman (25) – basa, vokály (člen symfonického orchestru)
Honza Kolomazník (23) – sólová kytara (Aušus, Agonije, Wylde Things)
Honza Štolba (20) – bicí (Jedubaby, The Hopeless, Ambrozie)

Vojta Dvořák (26) – manažer, psycholog, zdravotník

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Za rok existence jsme pořídili první CD s názvem "Má to říz". Natočili jsme ho ve studiu Kdyně a České Budějovice. S nahrávkou jsme spokojeni, ale jak říká klasik, pořád by to mohlo být lepší a pořád je co zlepšovat. Placka je dle naší filosofie celá volně ke stažení z našich stránek. V rámci podpory kapely se dá originál (i s podpisy) pořídit za 100,- Kč. K dostání je v našem e-shopu u manažera nebo na našich koncertech. Odbyt nás mile překvapil, o originály je velký zájem i když je CD zdarma ke stažení, budeme muset přidělávat další várky.  

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Jsme česká kapela pro českého fanouška, proto je vše v češtině. Autorem textů je Alex Fedorov, ale začínají se přidávat i ostatní členové. Témata jsou různá, jsou o nás nebo o našich známých a kamarádech, vycházejí hlavně z vlastních zkušeností, zážitků, pocitů vzpomínek, pařbách, prožitků i depkách apod.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga, obalu, webu je náš kamarád, s kterým se radíme a vymýšlíme různě společně nápady a on se snaží je technicky realizovat. Aby kapela vizuálně dobře vypadala je pro nás velmi důležité, proto hodláme investovat do pódiové plachty, do propagačních materiálů apod.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Posloucháme všechno napříč rockovou, metalovou, popovou a punkovou scénou. Vážná hudba je taky dobrá (úsměv). Každý v tom máme různé odnože, široký spektrum. Z českých kapel se nám všem líbí Doga, Arakain, Harlej, Krucipüsk apod..., snem kapely by bylo pokusit se k nim co nejvíc přiblížit, když budeme pilní a zvládat to.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Posílali, odezva byla dobrá, dokonce jsme se také sešli a měli dlouhé jednání a možnost desku oficiálně vydat. Po shrnutí všech pro a proti jsme se však rozhodli vydat si nahrávku sami. Nicméně jsme si odnesli několik cenných rad, kterými se řídíme. Teď je hlavně důležité, jak se budeme vyvíjet dál.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Poměrně dost, přes léto hrajeme až 10 koncertů do měsíce. Přes zimu zase zkoušíme a děláme nové songy, popř. točíme desku a hrajeme tak 2 až 3 koncerty za měsíc, abychom si udrželi formu. Nejpovedenější koncert byl bezesporu Basinfirefest 2011 ve Spáleném Poříčí na hlavní Budvar stage scéně. Sejít se na stejném podiu s kapelami jakou jsou Paradise lost, Sodom, kytaristou Ozzyho apod. je pro nás něco úžasného a taky velikým poučením, že když budeme v pohodě a pilovat a pilovat a snažit se, lze svých snů dosáhnout, je to jenom na nás.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Možná, když by se to povedlo, tak hlavně z důvodu propagace české muziky a českého big beatu v zahraničí.

Plány do budoucna...

Teď začínáme točit první videoklip, chceme přes zimu natočit druhou desku, snažíme se ukázat veřejnosti a dostat se na zajímavé akce a festivaly, být v pohodě, upevňovat přátelství mezi námi a užít si legrace a srandy.

www.septic.cz
www.bandzone.cz/septicpeople

Zveřejněno: 10. 08. 2011
Přečteno:
4240 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář