Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

Hatebreed, Mourning Ends, Paint the Town Red

Hatebreed po roce minuloročním koncertu ve Futuru stihli na podzim vydat nové cd The Rise of Brutality, jejíž název přesně vypovídá o charakteru desky, sjezdit půlku světa a už jsou zase na evropském turné, které zahrnulo k mé radosti opět i  Prahu. BrutalHCoristé z Connecticutu jsou už zavedenou koncertní stálicí a jejich show je vždy nadupané energií a velkým zážitkem. Tentokrát v klubu Matrix?

Už před klubem bylo podle počtu lidí poznat, že Hatebreed táhne. Kromě češtiny byla slyšet polština i angličtina. Po zaplacení vstupného(více než přijatelných 270 CZK) jsem vplul do klubu a valil k týpkovi s tričkama, mikinama, abych nedopadl jako minule, kdy jsem přišel pozdě a už na mě nic v přijatelné cenové kategorii nezbylo. Tentokrát bylo všeho dost a díky dobrému kurzu koruna / dolar to bylo levnější než minule.

Celý večer zahajovali němečtí Mourning Ends a ačkoliv hrají spíše metalově, tak se mi celý set líbil a slušně jsem si zapařil. Zpěvák kapely zárověn drtí kytaru v Heaven Shall  Burn, kterou znám jenom podle názvu, kde jim to údajně šlape mnohem lépe. Nevím, neznám, ale v Matrixu zahráli velmi slušně a bylo vidět, že už mají něco za sebou (3 Cd). Roli předskokanů zkrátka zvládli. Jako druzí nastoupili Paint the Town Red, taktéž z Německa, kteří mě totálně dostali. Jejich svižné, metalové HC je radost poslouchat. Tak tohle fakt můžu, nářez a super pařba. Zpěvák pobíhal po pódiu jako smyslů zbavený a stejně jako zbytek kapely do toho šel na sto procent. Překvapení večera. Lepší předskokany si Hatebreed nemohli přát. Do pěkně rozpáleného klubu naběhli kolem čtvrt na jedenáct a jako vždy smetli úplně všechno a všecky. Jestli jste někdy viděli nějaký jejich klip, tak vězte, že na koncertě to přesně tak vypadá. Atmosféru nemá cenu popisovat. Stagediving( kvůli nízkému stropu a pódiu trochu problematický, ale dalo se:-)), oko pod pódiem, pogo. Hatebreed už dlouho nemusí nikoho přesvědčovat. Kvalitu nejlépe prověří čas a to pro Hatebreed platí dvojnásob. Fans jim doslova zobou z ruky a i kdyby Jamey Jasta přestal zvracet do mikrofonu, zborový řev lidí pod pódiem by ho v pohodě nahradil. Zazněly všechny hitovky ze všech alb ? Proven, I will be Heard, Worlds Apart, Live for This, Before Dishonor atd. Však víte. Jako bonbónek kluci zahráli nějaký cover od Slayeru ( prý Raining Blood). Mám takový dojem, že vedle Hatebreed se mohou bez obav postavit už jen veličiny světového metalu. Ostatní nemají šanci a dostanou K.O. Za hodinku bylo po všem. Všichni byli tak hotoví, že nebylo třeba ani přidávat. We?ll be back?Celý koncert provázel dobrý zvuk, žádná zvuková koule a songy šly rozeznat hned od prvním taktu. U mě maximální spokojenost.


Zveřejněno: 13. 06. 2004
Přečteno:
3280 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář