Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

2.7.2011 od 13,30, Nový Jičín - letní kino

Hudební léto rockerů odstartuje v Novém Jičíně v sobotu 2. července na festivalu REDFest. Devět kapel z celé ČR dorazí jako již tradičně do areálu letního kina. REDFest je už pátým rokem pestrou přehlídkou kapel všech možných rockových a metalových stylů.

Headlinerem festivalu budou HC3. Tato severomoravská formace profituje ze zkušenosti, kterou nasbírala za několik let působení ve Spojených Státech. Vrátili se do Česka obohaceni o nové zkušenosti a širší hudební rozhled, jak dokazuje deska Prelude to Fascination (2007). Kritika má problém se zařazením HC3 do škatulek, neboť jejich alternativní rock či crossover často přesahuje i do jiných žánrů. Jistě však můžeme říct, že HC3 představí pestrý hudební koktejl energické a dravé muziky. Zajímavostí je, že jejich klip byl uveden i na australské MTV a v roce 2008 absolvovali turné s Horkýže Slíže. Od té doby se pravidelně objevují na mnoha velkých festivalech.

GREEDY INVALID, jako každoročně, potěší příznivce melodické hudby stojící na rozhraní mezi rockovou a metalovou muziku, milovníky melancholie a gotických nálad. GREEDY přicházejí v nové sestavě, též s několika novými písněmi, jak v češtině, tak v angličtině. Na české metalové scéně nejsou ani HELPNESS žádnými nováčky. Kapela, jejíž kořeny sahají až do roku 1995 má ráda trash metal, ale nebrání se ani jemnějším písním.

FORREST JUMP přivezou z jihu Moravy houpavý a skákavý česky zpívaný hardcore. FJ se vyznačují hutnými kytarovými stěnami, precizní rytmikou, melodickými refrény a velice osobitým provedením tvrdé muziky. Hardrockoví NEVÍM, byli ve své době velkým hitem, jako nejmladší rocková kapela z Pustějova na Novojičínsku objížděli snad všechny velké festivaly v Česku. Několikrát též objeli republiku jako předkapela KABÁTu.
ONCE‘S je také místní kapela, jejich talent však překračuje hranice okresu. ONCE’S fungují od roku 2002 a snaží se najít osobitý instrumentální styl, který může oslovit různě orientované posluchače nejen u nás v České republice. Po několika změnách v obsazení je dnes ONCE'S trio, které má cílevědomý směr instrumentálního progresivního rocku.

Kapela THE SWAN přichází na českou hudební scénu s moderním rockovým zvukem postaveným na přesvědčivém pěveckém projevu frontmana Viktora, originálním použití zkresleného violoncella namísto elektrické kytary a perfekcionistickém přístupu ke své produkci.

Ostravští NAHUM přitvrdí REDFest. Celou hudební produkcí kapely NAHUM se prolíná především melodický thrash, death i black metal. Novojičínští FLORIEN zhudebňují především texty básníka Miroslava Floriena do hardrockového provedení.

Akce začíná ve 13.30 a brány letního kina se otevírají již ve 13.00. Festival se koná za každého počasí a po skončení hudební produkce se v deset hodin bude promítat film.

http://redfest.sweb.cz


Zveřejněno: 19. 06. 2011
Přečteno:
3522 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář