Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Tentokrát jsme s anketou zamířili nedaleko za hranice k našim Slovenským sousedům. V Martině se bude letos konat druhý ročník More than festu. Na dvou podiích více než 50 skupin. Jediný čistě metalový festival na Slovensku, to je hlavní motto, pojďme dál.

Pod rozhovorem jsou soutěžní otázky o vstupenky na MTF 2004!

1. Zdravím, predstav prosím v stručnosti našim čitateľom váš fest ? história, dramaturgia, miesto konania?

More//Than//Fest je mojím malým snom. Túžba po tom, aby mali aj čiste metaloví fanúšikovia svoj ?čistý festival? ? METAL ONLY, aj na Slovensku. Doteraz sa tu nič podobné nevyskytovalo, všetky festy zmäkli, aj tak neboli nikdy čisto metalové. Históriou festivalu sú vlastne EPG koncerty od GammaRay v Detve až po Helloween v Žiline. Alebo od Slnohradov a Topvar Rock festu, kým ešte EPG nebolo.

2. Kedy Ťa napadlo začať usporiadávať festival a čo Ťa vlastne vedie k tomu aby si pokračoval?

Nápad je veľmi starý, len neboli možnosti, skúsenosti a podmienky. Alebo minimálne jedno z toho. Skúsenosti stále naberáme. To neskončí. V pokračovaní ma a vlastne nás, drží túžba po tom, aby skvelé kapely hrali aj u nás a aby spoznali našich fans, a aj egoistická túžba mať svoje obľúbené bandy ?pod nosom?, na Slovensku. A ponúknuť iným fanúšikom aj z ich štýlov.

3. Ľudia, ktorí sa na váš fest chystajú prvý raz by určite zaujímalo zázemie ? takže popis areálu, sociálne zariadenia, možnosti nocľahu, ponuka jedla, pitia,? Chystajú se nejaké zmeny proti minulému festu?

Základná zmena je prechod z jedného dňa na dva hracie dni. Aby nemuseli ľudia po skončení ísť hneď domov, ale aby sa bavili ? popíjali, jedli, počúvali muziku a okrem iného sa aj spoznávali. Viem, že na našich akciách vzniklo veľa nových kamarátsiev a vlastne aj z toho dôvodu funguje akási česko-slovenská EPG mafia. To pomáha pri posúvaní informácií o akciách EPG ale aj výlepu plagátov? Nocľah. V areáli amfiteátra v Martine je úžasne veľa miesta na stanovačku, takže všetko, čo budú ľudia musieť, možu robiť vovnútri: WC, sprchy, pivné stánky, nealko, jedlo, stánky s CD a tričkami, všetko je dnu, kto nechce, nemusí vlastne za 3 dni vyliezť z amfíka.

4. Na aké kapely se návštevníci môžu tešiť tento rok? A na ktorú sa tešíš napr. ty?

Dá sa povedať, že sme z cca 150 kapiel vyberali štýlovo čo najpestrejší sortiment hudby, od heavy metalu až po grind, takže si muziku nájde úplne každý. Ja sa najviac teším na svojich kamošov Freedom Call, osobne v EPG poznáme aj Labyrinth a Lost Horizon, na ktorých sa teším tiež, pretože LIVE sú neuveriteľní. Ale ako organizátori vlastne nikdy nevidíme celé koncerty, napr. minulý MTF som videl z každej kapely asi po dve piesne? rád by som si pozrel Tristanu a Nemesis, Chodelku, Modnight Scream, uvidíme. Nechcite byť oraganizátormi !?.

5. Podľa čoho kapely na festival vyberáte?

Máme pred sebou len druhý ročník. Ale je to zhruba o tom: počúvame muziku, ktorej veríme, že má svojich fandov. Takže najviac pre týchto fans, uvidíme ako zareagujú tí tvrdší, či im vyhovieme. Máme toho pre nich asi 70% kapiel na feste?

6. Môžete (chcete?) trochu odkryť finančné záležitosti okolo fesťáku? Výška vstupného asi tajomstvom nebude, ale kde je možno vstupenky kúpiť? Aký je rozpočet tohto ročníku, koľko z toho sú kapely, koľko to ?ostatné? a čo to ?ostatné? obnáša? Možno si potom návštevníci uvedomia, že to nie je zrovna sranda usporiadať podobnú akciu!

Vstupné na 51 kapiel je na 2 dni 650,- korún, čo je oproti samostatným koncertom po 550,- ? 590,- Sk srandovné. Študenti majú o stovku lacnejšie, na mieste pre lenivý je dvojdňový lístok 850,- Sk. Kontrola bude aj cez farebné pásky na ruke, čo je tiež novinka. Budú už vlastné MTF pásky. Rozpočet ? Presné číslo vždy denne rastie, niečo okolo 2 miliónov, ktoré třeba zčasti vždy platiť dopredu. To je najväčšia hrôza. Zatiaľ sme to vždy neuveriteľne zvládli.

7. V čom vidíte odlišnosť svojho festivalu od tých ostatných? Na  čo byste chceli fanúšikov nalákať, aby dali prednosť zrovna vašej akcii?

Už bolo spomenuté. Veľmi kvalitné a čiste metalové kapely. To je naše gro celého festu. Všetky ostatné festivaly na Slovensku v tomto a väčšom meradle sú minimálne kombinované s rockom, popom a aj väčšími hrôzami. Na tento festival (MTF) slabšie nátury ani nepatria. METAL RULES !!!, čiže metal vládne, tvrdí aj spevák Freedom Call Chris Bay.

8. Tip na návštevnosť...

Hodilo by sa 3000 (si prerátajte vstupné a vyjdú Vám náklady?). V prípade, že bude viac, máme pre ľudí nachystané ďalšie skvelé koncerty, z ktorých budú tiež ťažko predýchávať? Žiaľ, realita je ?od výplaty k výplate? ? od koncertu ku koncertu?

9. Nejaký odkaz na záver, doporučenie pre návštevníkov a pod?

Verím, že Vás budú pár dní bolieť hrdlá aj krky, ale dostaňte sa do formy, chystáme niečo aj na začiatok augusta !!! A zas žiadny popík ! A vyberajte si festivaly, ktoré Vám pripravujú tiež fanúšikovia ako my a nie bohaté firmy z iných štátov, ktoré sem chodia len ťahať peniaze z Vašich vrecák. Im platíte na zisk, nám ide o hudbu, podporte nás. Kvalitu Vám bohatí neponúknu, len komerciu. Ak budete chodiť na ich akcie, zdochnú také podujatia ako MTF. Voľte EPG. (Nechcem byť konkrétny k jednému rock-metal-pop festu u nás aj v ČR?)MTF = 51 kapiel za 2 dni na 2 pódiách ? 11 krajín ? všetky metal styles ? stanovačka zdarma v amfíku?.

www.morethanfest.tk

www.epg.sk

epgamok@post.sk

Soutěžní otázky o lístky na More than fest!

Kolké výročie oslavuje thrash metalová legenda Destruction tento rok?

Kde ešte hrá budeník Daniel Zimmermann z Freedom Call?

Vymenujte aspoň jednu kapelu, kde hral alebo hrá gitarista ex-Labyrinth Olaf Thorsen?

Ktoré najznámejšie kapely hrali na prvom ročníku MTF v Banskej Bystrici 6.9.2004? Vymenujte aspoň dve.

Odpovědi posílejte na:

AMOK epgamok@post.sk a do e-mailu napiště sioutěž z FOBIA ZINU!


Zveřejněno: 02. 06. 2004
Přečteno:
3397 x
Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář