Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Západočeskou kapelu se sáhodlouhým názvem přibližuje zpěvák Morbi.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

This Night Draws the End byli založeni na jaře roku 2008 zpěvákem Morbim a kytaristy Vadymem a Martinem. Prvotním impulzem byl rozpad kapely Beat the odds, ve které působil zpěvák Morbi a kytarista Vadym. Vadym hrál v BTO na bicí a chtěl se vrátit ke svému původnímu nástroji, ke kytaře. Následně došlo ke kontaktování kytaristy Martina a vzniku TNDTE. Samotný název kapely v překladu znamená „Tahle noc sebou nese konec“ a má vyjadřovat lidmi způsobený závratně se blížící konec světa, tak jak ho doteď známe, a odráží tak textovou náplň skladeb.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Morbi – 26 let, působil již ve zmiňovaných Beat the odds a v kapele Bed Sores, za mikrofonem již stojí přibližně 7 let.
  • Vadym – 26 let, taktéž působil v kapele Beat the odds, nejprve jako kytarista a posléze jako bubeník. Na kytaru hraje přibližně 9 let a na bicí cca 12 let. Mimo jiné působil ještě v kapelách Scissorhands a Snakecharmer.
  • Martin – 22 let, působil v kapele Marauders a na kytaru hraje přibližně 8 let.
  • Rip – 30 let, dříve působil v kapelách jako Bed Sores nebo Strangemind, v současnosti kromě TNDTE působí ještě v kapelách Esazlesa a Despise. Na basovou kytaru hraje více jak 12 let.
  • David – 24 let, dříve Stillborn, doba hraní na bicí cca 7 let, nás nováček, na EP "Victims"se nepodílel.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme pořídili ve studiu Ex-avik u Pavla Broma, s tím že nám své tři nahrávací dny za přátelskou cenu přenechali kamarádi z plzeňské kapely Shogun Tokugawa. Co se týče spokojenosti, Pavel Brom (nahrávání a mix) a Přemek Hass (master) odvedli skvělou práci a dostali z nás maximum, jakého jsme byli v dané době schopni. Nahrávka nakonec vyšla u Cecek Records v celkovém nákladu 600 kusů s tím, že samotná kapela disponovala polovinou tohoto nákladu. Cena za EP je symbolických 50 Kč pro dosažení co možná největší dostupnosti fanouškům. TNDTE se do dnešního dne podařilo na svých koncertech prodat přes 200 kusů. Od Cecek Records nemáme v současnosti žádná konkrétnější čísla.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Autorem veškerých textů je zpěvák Morbi a ve svých textech řeší převážně sociální a jiné naléhavé problémy současné moderní společnosti. Jedná se veskrze o texty sociálně-kritické. Angličtina je jazyk, který dnes ovládá již většina světové populace, takže byl tento jazyk jasnou volbou.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem veškeré naší grafiky je Pavel Brůček, taktéž známý z působení v kapele Attic Vanity. Spolupracujeme s ním od samého počátku, jelikož dokázal vždy přijít s návrhem, který přesně vystihl naší představu o výsledném podobě daného grafického zpracování. Za tu dobu si již dokonale rozumíme. Co se týče grafických designů, připisujeme jim velkou důležitost, neboť propojují hudební a textový obsah s grafickým vyjádřením. Chceme, aby bylo vše propojené a dávalo dohromady nějaký smysl.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Každý z kapely má odlišný hudební vkus, takže inspiračních zdrojů je celá plejáda. I díky tomu nezůstáváme uzavřeni v jednom hudebním žánru a přistupujeme k naší tvorbě hodně otevřeně. Řekl bych, že na jedné straně vycházíme z klasického thrash a heavy metalu a na druhé ze současných metalcorových, deathcorových a mathcorových kapel. Těžko ale vybrat nějaký konkrétní inspirační zdroj, na kterém by se shodla celá kapela.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme v podstatě poslali jen Cecek Records, s kterými jsme se hned dohodli (úsměv).

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

V současnosti máme za sebou kolem 50 – 60 koncertů. Největší podpory se nám dostává stále v domácím městě, takže plzeňské koncerty považujeme díky neopakovatelné atmosféře zatím za nejpovedenější. Skvělé koncerty jsme ale zažili například i v Praze, Kadani nebo Strakonicích.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Rozhodně bychom se rádi podívali i za hranice České republiky. Musí to být úžasná a velice cenná zkušenost pro kapelu. Nějaké nabídky k vycestování už byly, tak doufáme, že se nám to snad letos podaří dotáhnout.

Plány do budoucna...

TNDTE právě dokončili práce na několika nových písních, takže momentálně řešíme jakým způsobem s tímto materiálem naložit. Určitě bychom také rádi natočili i plnohodnotné CD a vyjeli na jeho podporu alespoň na několik dní do zahraničí.

http://bandzone.cz/thisnightdrawstheend

www.myspace.com/thisnightdrawstheend



Zveřejněno: 21. 01. 2011
Přečteno:
3389 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář