Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Power metalové kapely překvapují skvělými obaly svých desek, jež nestárnou.

ACCEPT
Obálka, ve které se snoubí dokonalá barevná sladěnost s výrazným hlavním motivem. Meč, jenž značí neústupnost lidského pokolení, pokud jde o dobývání lidských i materiálních zdrojů skvěle koresponduje se žlutou „kapkou“ v pozadí, jež pro změnu nenaznačuje vůbec nic.

AT VANCE – RIDE THE SKY
At Vance oproti Accept vsadili na vyobrazení nahého ženského těla, což značí plodnost power metalových bojovníků, kteří po celodenní bitvě zpoceni z kožených kalhot ulehávají se svými divoženkami k zaslouženému odpočinku. Za zmínku stojí především poprsí v duchu neoimpresionismu, které v mužských návštěvnících exhibice obrazu vzbuzuje především touhu felace ňader svých ženských protějšků.

AVANTASIA-METAL OPERA PT.2
Melodicko-power metalový projekt aus Deutschland zvolil k propagaci alba netradiční koláž, složenou ze symbolistického vyobrazení papežova ministranta v popředí, Gandalfa vpravo nahoře a Harryho Pottera s chycenou zlatonkou v pozadí. Celek je navíc ohraničen barokním lemováním, jež se tváří jako klasicistické. Hanba mu. Co se týče barevné kombinace, je naprosto vyblitá, ovšem to nijak nebrání jejímu pronikavě funkcionalistickému vyjádření.



 
MANOWAR-WARRIORS OF THE WORLD
Pro naše účely jsem vybral limitovanou uměleckou edici s fialovým proužkem na horní straně obalu. Obraz znázorňuje poměrně zajímavou situaci. Bojovník, jenž je pravděpodobně nejlepším bojovníkem na Světě s vypracovanými svaly svírá v ruce americkou vlajku, která je připravena vést do boje ostatní vlajky Starého i Nového kontinentu v boji proti neosobnímu untrve metalu. V levé ruce pak postava třímá meč, jenž pravděpodobně představuje způsob, jakým se má tato bitva ubírat. Z hlediska stylistického je obraz čelním představitelem pseudokladivismu a pseudosekerismu, jelikož jak vidíte, oba předměty se pouze válejí na zemi a do celkové grafické kompozice tohoto uměleckého díla zapadají jen málo.         

                                     

                                   

                

                                            

VIRGIN STEELE-VISIONS OF EDEN
Opět se zastavujeme u toho, co každý správný power metalový bojovník potřebuje. Válečného oře. Jakoby to snad Virgin Steele již v tom 2006-tém tušili, předkládají s dobou naprosto korespondující obal, jenž dokazuje, že láska kvete v každém věku. Jen se podívejte, jak láskyplně drží David Defeis meč u koňské zadnice, kterou brzy obšťastní svým kořistnickým nástrojem. Obrazová kompozice je zdánlivě symplifikována na naprosté minimum, avšak zároveň multiplikována přítomností dvou individuí – totiž zpěváka a koně.
 

HAMMERFALL-RENEGADE
Učebnicové dílko jedné dle svých slov z nejlepších formací na Světě – švédské módní ikony kožených salonů, chasníků Hammerfall.  Obálka je opět poněkud prohippostickým manifestem, jehož konglomerátní spojení s přírodou je sofistikovaně ultrapoziční. Jezdec, jenž vyobrazuje zkrocení divoké přírody pak připomíná majestátnost severského bojovníka, přičemž odkaz na Thorovo kladivo je více než patrný, což může být pouhou juxtapozicí moderního a středověkého orbisu mundi.


 

FIREWIND- BETWEEN HEAVEN AND HELL
Firewind na svém debutu vsadili na depiktaci Héřiných očí, na které jsme byli zvyklí z amerického historického seriálu Herkules. V popředí si povšimněte meče, již vysvětleného archetypu lidské dobyvačnosti, kterak se zanořuje do rudé koule, znázorňující náš Svět. Vše z nebes pozoruje bohyně války, připravená pomoci power metalovým bojovníkům na jejich cestě do věčných síní Valhaly.


 
SYMPHONY X- PARADISE LOST
Víceméně je jen patnáct důvodů, proč jsem zařadil toto album do aktuálního výběru. První důvod je ukázat, jak covery nedělat a druhý, protože já jediný vím, jak je dělat. Vskutku tak.


Tím bych pro dnešek exkurzi do MAGIE METALOVÝCH OBÁLEK I. uzavřel, příště si ukážeme, jak Andy Warhol svým uměním změnil Svět.

              

                                                 

                                              

                                 


Zveřejněno: 20. 10. 2010
Přečteno:
3910 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 10. 2015 12:50 napsal/a Vojta
Děléééj
druhej díl jste měli mít už štyry roky, ty magore! Tak dělej!
09. 04. 2011 22:04 napsal/a Kydy
:))
nikdy nevíš:)
08. 04. 2011 21:22 napsal/a Martin
skvelé :D
tlieskam, bude niekedy pokračovanie? nechám si líbiť :)
22. 10. 2010 08:17 napsal/a corbow
ale kdez
stejne to vypada, jako kdyby to malovali partyzani hovnem:)
22. 10. 2010 01:44 napsal/a Jan
a
A kde jsou ty doby, kdy nemeli ani platna a tesali vse do kamene....Skoda slov.