Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

SYN:DROM - With Flesh Unbound, CD 2010, ViciSolum Records

Ze středního Švédska, konkrétně z menšího města Sundsvall, které leží v Botnickém zálivu, pochází kvintet Syn:drom. Vznikl v roce 2003 a po dvou demech a jednom EP nabízí debutové CD vydané na domácí stockholmské značce ViciSolum Rec. (Dabolical, Havok, Korea...). A copak že asi za styl může produkovat kapela ze Švédska?

Kdo tipuje death metal, nemýlí se. Nahrávka začíná temným intrem, po němž následuje mohutný nástup rychlého a divokého death metalu. Kytary budují neprostupné, místy chaotické stěny, těžké jako mraky nad Mordorem, z nichž tu a tam probleskují efektivní flažolety v ďábelském kvapíku. Bubenická stolička je obsazena pravděpodobně bytostí, která má více jak obvyklé dva páry končetin a tento lidský octopus svou bicí soupravu ani trochu nešetří. Strašidelný antropofágní growling není sice čertvíjak výrazný a svébytný, ale brutální tóny zcela s přehledem doplňuje. Celkem devět autorsky původních skladeb plus intro na zhruba půlhodinové hrací ploše.

Hned po intru vám ovšem bude jasné, odkud že vítr vane. Kdepak, žádné klasické severské chrastění a zvuk tolik typický pro tamější deathové smečky. Syn:drom čerpají svoji inspiraci za Atlantikem. Třeba u takových Morbid Angel, Nile nebo Hate Eternal. Tomu je samozřejmě přizpůsoben i devastující zvuk, který byl pořízen hned ve dvou lokálních studiích. Pravda, je sice intenzivní a dynamický, ale když to pánové rozbalí do "plnejch", tak se mi to trošku rozmazává (i za střízliva:o)). Není to zkrátka úplně punktlich, čemuž nepřispívá ani ne zrovna jednoduchá a čitelná hudba, jakou Syn:drom hrají. I po pečlivém několikerém poslechu nejsem sto vybrat byť jedinou z desíti nabízených skladeb a označit ji za deathmetalový hit. Nevím, snad čtvrtá Obsolete Gods, díky jednoduchému refrénu, nebo závěrečná zajímavě navrstvená Winds Of Disease. Ale to je na jinak po všech stránkách kvalitní debut celkem málo. Jako pevný makabrózní monolit, však album funguje v celé své kráse a svůj hrůzný úděl splňuje beze zbytku. Ohyzdný je i obal CD, od věhlasného Jona Ziga.

Kdo si libuje ve tvorbě výše zmíněných amerických muzikantů, zhltne tohle CD jako zralou malinu.

Čas: 34:31

Seznam skladeb:
  1. Intro (Devoured)
  2. Scorned Messiah
  3. The Marked One
  4. Obsolete Gods
  5. In Utter Contempt
  6. Trapped Beyond
  7. A New World Order
  8. Smashing The Face Of Belief
  9. Hands Of Vengeance
  10. Winds Of Disease

www.vicisolum.com

www.syndromweb.net




Zveřejněno: 21. 08. 2010
Přečteno:
3399 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář