Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

S polskou kapelou CREMASTER jsem se setkal teprve nedávno, když jsem recenzoval jejich druhou, mimochodem velmi podařenou nahrávku ?Mineta Uhr?.

Tahle banda úchyláků (to jsem se vlastně dozvěděl až po obdržení odpovědí :)) mě zaujala natolik (vlastně spíš jejich muzika), že jsem se rozhodl položit jim pár otázek (jaká to chyba! :) ?na moje otázky (někdy ani ne) odpovídali Grzes (G:) - kytara a Badhed (B:) ? bicí :-)).

Čau, tak jak je v Polsku?

G: Je tu teď docela šrumec, kvůli vstupu do Evropský unie. Jistě víš, že tato organizace pomůže každému metalákovi najít tabulku čokolády, potenciální manželku a sud českýho piva. No a ze severu se k nám hrnou hordy opilejch Vikingů na nákupy.

B: Deep Purple jsou z Český Republiky?

Můžeš v rychlosti popsat historii skupiny?

G: Jsme potomci bájné Minety Uhr, který rád lízal Matku Zemi. Cremaster byl založen v roce 2001. Nejstarší je Szaman ? vokalista a pán trůnu. Nejmladší je Bezza. Má silný organismus a hraje na basu. Já /kyt./ a Badhed /bicí/ jsme dvojčata. Když jsme se stali dospělými, náš otec nám řekl, ať jdeme něco dělat. Nemohli jsme mu odporovat. A tudíž jsme v listopadu 2001 copulovali s H.P. Lovecraftem a výsledkem byl materiál ? DEMOn? Lidem se líbilo a tak jsme zadělali na sestřičku, pojmenovanou po našem otci. ?Mineta Uhr?.

B: Nemyslím, že Deep Purple jsou z České Republiky

Který label vám CD Mineta Uhr vydal a jak jste se dostali do kontaktu?

G: Polské labely se bojí vydat naše nahrávky, jelikož naše muzika je ryzí zlo a nenávist zmixovaná s ředkvičkama, salámem a šprckama. Takže musíme čekat....nebo vzít Batmanovi bouchačku a firmám vysvětlit, že by k nám, zpěvákům, měli být více otevřenější. /Ano, nejsme metalová kapela, jsme zpěváci./

B: Byla tu příležitost vydat náš matroš u Japonských ECLIPSE Record. Chtěli vydat naše obě nahrávky, ale asi změnili názor. Ti kokoti se od podzimu neozvali ani na jeden email. Teď chápu důvod mise Enoly Gay v roce 1945. A možná tu bude i problém s písní Franka Sinatry..

Kde berete inspiraci pro vaší originální muziku? Nějaké oblíbené skupiny?

G: Naše inspirace pochází z mnoha zdrojů. Nejdůležitější jsou: sádlo, bramborový placky, filmy o nebezpečných zvířatech, opilectví, legendární drak z Krakowa, slovník Islandštiny a těžké nářadí. Kapely jsou: Rush, Motorhead, Voivod, Iron Maiden, Guns`n`Roses, Gwar, Kyuss, Queens of the Stone Age, Carcass, Primus, Blue Oyster Cult a Contrastic od vás. Také mám rád kapely mých přátel, jeden song od Outcast, všechny videa Beyonce Knowless a německé lidovky z Bavorska.

B: Má inspirace je dána pivem, pizzou a nahými ženami. Kapely mám rád stejný jako Grzes, ale ještě přidám staříky Deep Purple /odkaď asi jsou?/, Rainbow, dále Acid Drinkers, Death, Cannibal Corpse a sračky jako Busta Rhymes.

Kde jste přisli k tak výbornýmu artworku, který je na Mineta Uhr?

G: Na internetu...nemáme k použití tohoto obrázku žádná práva...takže přebíráme plnou odpovědnost za jeho použití.

B: Přesně....možná nás odsoudí xmrti.

Připravujete nový materiál?

G: Nový materiál se rodí v našich jádrech. Popluji časem tam, kde zpívají a šukají ptáci. Máme taky novou obět. Samozřejmě nemohu prozradit její jméno, ale jde o velmi známého politika, náčelníka velké země, který nemá rád snědé lidi s mačetama.

B: nový materiál je složen, takže se běham jara chystáme do studia na nahrávání.

V metalových kruzích se tvrdí, že mít v Polsku metalovou kapelu je celkem obtížné, kvůli náboženskému přesvědčení vetšiny obyvatelstva. Co je na tom pravdy?

G: Ne, to je blbost

B: Byly tu nějaké incidenty....ale nic vážného a v žádném případě to nemá vliv na existenci kapel.

Znáte nějaký typický polský vtip? 

G: Já znám jen netypické.

B: Jasně,  třeba:

Przychodzi baba do lekarza, a tam zamknięte.

- Czy jest pan doktor?

- Nie ma ? odpowiada uprzejma rejestratorka. ? Pojechał do Urzędu Gminnego na wybory.

- A to szkoda- mówi zmartwiona pacjentka ? bo właśnie przywiozłam wyniki.

nebo:

Przychodzi baba do lekarza z bańką benzyny pod pachą i pudełkiem zapałek.

- Cóż się znowu stało, pani Kowalska? ? pyta lekarz ? Dawno pani u nas nie było.

- No właśnie! ? uśmiecha się pacjentka przypalając zapałkę i odkręcając zawór bańki. ? pomyślałam, że trzeba pana doktora odrobinę rozerwać.

Doprkýnka, teď mě teda klucí vypekli :))) (pozn. Márty)

Kdy jste začínali hrát a jaké byly začátky? Vzpomínáte rádi?

G: Začal jsem hrát na střední. Bylo to romantické, měl jsem velké brýle na nose bál jsem se holek... jako ostatně většina metalistů. Dneska mám čočky, nebojím se děvčat a nejsem romantik. Možná, trošku, když vidím dno prázdné láhve. Ale pořáde hraju na kytaru, protože mi to přikázal můj otec.

B: Já si nevzpomínám. Možná jsem byl členem Deep Purple. Nevíš odkaď jsou? Začnu hrát zítra, ale mám strach jak uřídím choutky mladých nymfiček.

A co oblíbení muzikanti?

G: Třeba Dave Murray a Geddy Lee. Jsou oškliví ale nic si z toho nedělají. Dále Oderus Urungus z Gwar pro jeho pseudonym  a oblečení. V neposlední řadě je to také Les Claypoole, pro jeho velký nos a lyriku.

B: Ian Paise z Deep Purple, ale nevím odkaď jsou.

Co nám povíte na závěr?

G: Nepijte vodu z Vltavy, nebo vyschne. Pijte vodu z Loch Ness společně s námi. A pak zjistíme, co je pravdy na Lochneské příšeře. A koukejte se na Krtka....ten seriálek miluju.

B: Navštivte http://www.cremaster.prv.pl/. Je sice jen v Polštině, ale myslím, že porozumíte většině. Anglická verze se připravuje. A všichni, co by chtěli spolupracovat, ať se ozvou!

Recenze na CD Mineta Uhr ZDE


Zveřejněno: 16. 04. 2004
Přečteno:
3577 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář