Nejbližší koncerty
  • 23. 05. 2024Fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZ...
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 25. 05. 2024Koncert The Exploited se ze zdravotních důvodů bohužel po...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

WHOREHOUSE - Execution Of Humanity CD 2009, Defense

Od polské thrash metalové kapely s názvem, jenž lze do češtiny přeložit „hezkým“  českým slovem hanbinec, přilétla první tuze old school thrashová fošna „Execution of Humanity“, která volně navazuje na předchozí dema „True Living“ a „Hate Machine Inc.“.  Obsahuje 10 zářezů, pokrytých silnou vrstvou pavučin a starého feelingu Bay Area, s vokálem, jenž je mírně podobný Robbu Flynnovi s tím, že zbytek je klasika. Svižné dvoukopáky Shamba drtí podlahu, kytary mají groove i kule, sem tam vystřelí vyhrávku, či takové „normální“ sólo, rozhodně se nehrnou do žádných exhibicí, ani shredingu, prostě kytarově při zemi se držící thrash. Již z první skladby „Violent Storm“ mám pocit, že kapela celých těch (nyní již) 15 let činnosti stojí tak trochu na místě, má těch pár svých skladeb, které již vlastně všechny v určité podobě představila na demo snímcích, a teprve nyní si udělala radost a svůj materiál vydala na dlouhohtajícím kotouči.

Nemohu se pak zbavit pocitu, že jak hudebně, tak obsahově to bohužel není žádná sláva. Jednoduché melodické linky „E.O.K“ oblaží příznivce vskutku až primitivní riffové rubanice, která nezná slovo ozvláštnění, jede stále vpřed, přičemž sem tam (tak jednou za skladbu) přijde (ne)čekaný  zlom, jenž ovšem skladbu vůbec nikam neposune, nevylepší, stále se jedná o monotónní nahrávku se 3 riffy, která sice nepostrádá hezkou produkci, ale fanoušci prastarého thrashe si po pár minutách raději pustí nějaké to lepší, lety prověřené (byť třeba i undergroundové) jméno.  Nechci Polákům nikterak křivdit, ale natočit dlouhohrající nahrávku, kde mne nebaví vlastně ani jedna skladba (a to mám thrash metal věru rád), je po tolika letech celkem tristní.

Co lze rozhodně přičíst k dobru, je hezký cover Mariusze Lechtanského, jenž se na něm vskutku vyřádil, a jeho jednoduché provedení i barvy mne skutečně donutily k dalšímu poslechu. To rozhodně nelze říci o hudbě samotné, jelikož ve trojce „Friendly Fire“ jsem zaslechl Master of Puppets (opět), tak jsem byl nucen to mírně popřeskakovat.
Zaujal mne až slide v sedmičce(!) „Drink Till Xodas“, jenž na pár vteřin hezky vymoshuje posluchačovu hlavu, příčemž ihned následuje zajímavé, mírně disharmonické, leč stále melodické sólo. Také následující „Like A Scum“ nebyla tak úplně marná. Zajímavé, a kdyby takhle byla zahrána celá deska, vůbec bych se nezlobil.

Leč, takto musím Whorehouse lehce oštemplovat razítkem „Nuda“, přičemž nějak nevím, co klukům poradit. Jinak psát, zpívat, hrát? Snad je to jen můj názor thrashového pedanta a alespoň v Polsku se najde dost nadšenců, co kluky v jejich snaží podpoří. Já dávám za tuto desku pět.

Čas: 45:03

Seznam skladeb:
  1. Violent Storm
  2. E.O.K
  3. Friendly Fire
  4. True Living
  5. Slow Burn
  6. Step By Step
  7. Drink Till Xodas
  8. Like A Scum
  9. New Life
  10. Ex Termin 8
http://www.myspace.com/alkowhoreinc

Zveřejněno: 06. 01. 2010
Přečteno:
3369 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář