Nejbližší koncerty
INSANIA

Ekklesiast - When The Dead Boughs Will Awake From The Dreams CD 2008, Solitude Productions

Čas od času se tak přihodí, že i já dostanu něco z agilní stáje Solitude Productions a předesílám rovnou, že se jedná o jednoznačně nejlepší počin, co jsem od nich zatím slyšel. Mám pro toto tvrzení hned dva pádné důvody, tato kapela má totiž smysl a náboj.

 Přiznávám, že jsem k tomuto dílku přistupoval s velkými předsudky, přeci jen už jsem od Solitude slyšel ledacos. Každopádně Ekklesiast mi brzo dokázali, že v Rusku se nehraje jen uondaný doom, ale občas se najde i něco živějšího a hlavně nápaditějšího. Tato věta se vztahuje na materiál Ekklesiast, ne už tak k délce tohoto alba, protože hodina a čtvrt je opravdu hodně. Důvod je prostý, zde se totiž nejedná o nový materiál, ale pouze znovu nahraná 2 starší alba - Touch Of Snowstorm a When The Dead Boughs Will Awake From The Dreams.

Neslyšel jsem tyto dvě nahrávky v původní verzi, takže nemohu porovnat, každopádně zvukově nemám jedinou výtku. Album je krásně doom metalově zastřené a všechno je dobře vyváženo. Atmosféra alba není tak depresivní, jak bych čekal, což je velké plus. Zde se jedná spíš o popis přírody, živlů apod., alespoň anglické názvy tomu nasvědčují. Neumím však rusky, takže nevím. Zde bych čtenáře odkázal na recenzi kolegy Ify, který recenzoval počin předchozí a krásně tam popsal náladu hudby Ekklesiast, cítím to stejně, takže ho zde nebudu opakovat.

Myslím, že fanoušci klasického doomu by si nad tímhle i mohli zachrochtat.

Čas: 1:14:16

Seznam skladeb:

  1. Grief Of These Days
  2. Prophecy Of Doom
  3. Countdown Point
  4. World's Autumn
  5. Cover Me With Snow
  6. The City, Stars Of Your Sky
  7. Awakening Among The Warm Days
  8. Step To Eternity
  9. Reflexes Of Heaven
  10. Touch Of Snowstorm
  11. Dark Waters
  12. The Winds Blow There
  13. Oblivion (1999, bonus)

Web: www.myspace.com/ekklesiast 


Zveřejněno: 01. 01. 2010
Přečteno:
3466 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář