Nejbližší koncerty
  • 23. 05. 2024Fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZ...
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 25. 05. 2024Koncert The Exploited se ze zdravotních důvodů bohužel po...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
OBSCENE EXTREME 2024

GRIND-O-MATIC - Grind-O-Land CD 2009, Meat 5000 Records

Ihned, jakmile jsem uviděl nový cover Grind-O-Matic, jsem věděl, čeho se dočkám. Pro fandy dementního noise grindu každého věku a národnosti! Přistupte blíže, lidičky, pokud máte rádi bandy typu Neoplasia, či technický drill Dillinger Escape Plan, prohnaný řádně prasáckým grindem, za touto plentou vás za pakatel čeká nevídaná podívaná!  Maminko, copak vy svému dítěti nedopřejte zážitek na celý život? Grind-O-Matic zde předvádějí dosud nespatřené kejkle ve svém Grind-O-Landu!  Přistupte blíže, netlačte se, na všechny se dostane!

Občas máme všichni tak trochu nutkání vybrakovat si hlavu něčím, co připomíná jam žáků lidušky prvního ročníku, leč hraný na všemožnými  efekty zkreslená dřívka se šesti kovovými špagátky. A aby se nám to mohlo podařit, potřebujeme kapely, typu právě recenzovaných Frantíků Grind-O-Matic. Bandy, které vždy balancují na tenké hranici skvělého, leč hrubě dementního grindu a naprostého bordelu, ve kterém poznáváte tři polohy trojhmatu. Duše grindu, říkáte si jistě, a hle – kumpánům Grind-O-Manuovi společně s Grind-O-Clémem a vokalistou Grind-O-Rogerem se to opět povedlo. Zajímavý koncept pouti, kde nic neprobíhá podle plánu, klaun se sice směje, ale ksicht má pořezaný rozbitým sklem, principál plný břich svých zvířecích svěřenců a horská dráha nikdy, ale opravdu nikdy nedojede zpět na start. Strašidelný hrad, kde vás duchové nejdříve znásilní, a pak brutálně zabijí a raději nechtějte ani vědět, z čeho je ta cukrová vata, již jste si právě za své poctivě vydřené peníze pořídili. Zježily by se vám totiž hrůzou všechny vlasy na hlavě.
Do toho všeho k vám z reprudoktorů promlouvá pošahaná úchylnost grindových mistrů, na kterou jsme ovšem ze strany francouzských kapel navyklí. Zajímalo by mne, co se v Paříži děje, že grinderům tak šíbe? Inu, budu se tam muset opět vypravit, nějaký pátek to od mé poslední návštěvy již bude.
Při deváté patálii „Tragic Artistic Acrobatics“ přesně víte, jak se cítí artista, jenž má projet na večerníčkově jednokolce ohnivým kruhem, a zapomněl si navléct azbestový převlečník. Principál se jeho následnému brutálnímu skonu pouze hlasitě zasměje a vyzve publikum k aplausu.
   
Že nechápete desítku, šílenost „Nigger Segregation vs. Honky Arrogance“? To nevadí, já také ne. Tak si utřete slzičky a počkejte na následný kulervoucí nášup, jenž nás přesvědčí o tom, že ten death/grind, co normálně posloucháme, je jen legrace pro širokou komformní masu.

A teď k věci. Grind-O-Matic budete buď milovat, nebo nenávidět. Řeknete si po několika vteřinách : „Demence..“ a buď to bude v dobrém, či špatném. Kapela to jednoduše dokázala, stala se ještě mnohem šílenější formací, než na svém debutu „9 Ways to Use a Meatgrinder“, což má dle mého na svědomí hlavně epčko „The Washing Session“, které jednoduše předpovědělo, co o dva roky později přijde. Totální noise coreový mazec, jenž vám dokonale vypláchne hlavu a připraví na poslech dalšího (proti G-O-M) ultra groovy tech death metalu.

Jestli se mi tahle dobytčárna osobně líbí? Ale jistěže ano, proč by ne? Sedmička a dobrý nápad. Škoda pro mne na albu trochu zbytečné patnácti minutové 17ky „Freakshow“. Mnoho lidí na ní již totiž nebude mít po té předchozí smršti sílu.

Čas: 47:46

Seznam skladeb:
  1. Welcome
  2. The Hurricane’s Terrific Gravity Force
  3. Caught in a Perfidious Net
  4. Girl Trouble in the Double Whirl
  5. The Incredible Yell from the Carousel
  6. The Umbrella Jump
  7. The Unfortunate Somersault Fault
  8. The Groundbreaking Looping
  9. Tragic Artistic Acrobatics
  10. Nigger Segregation vs. Honky Arrogance
  11. 85-Feet Drop
  12. Bizarre Ice Cream Break
  13. Demented Breakneck Ride
  14. The Pachydermic Chair
  15. High Commotion Mountain Dive
  16. Fright at Freight Sight
  17. Freakshow

http://www.grindomatic.com/

http://www.myspace.com/grindomatic


Zveřejněno: 28. 10. 2009
Přečteno:
3374 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář