Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Stormnatt – The Crimson Sacrament CD 2009 – Ashen Productions

Další bubáci, co mi přilétli na recenzi sedíce na pekelném koštěti, se jmenují Stormnatt, pocházejí z Rakouska a jsou zapřisáhlými black metalisty, kteří se drží dřevního blacku ve stylu Dark Throne apod.

Rovnou se přiznávám, že klasickému black metalu příliš neholduji, přesto musím uznat, že ze všech těch schwarz metalů, co jsem za posledních pár let slyšel, patří tito Vídeňáci k tomu lepšímu. Důvody jsou jednoduché, zvuk je sice ve své podstatě hrozný (i když na black metal asi dobrý), ale skvěle čitelný a najdou se zde i pěkné melodie, které mi u podobně zaměřených spolků často unikají. Doufám, že neurazím Trollech, ale přístup k melodiím mi hodně tyto Plzeňáky připomíná.

Rozhodně však nebudu Trollech přirovnávat i nadále, protože nyní již vedou Češi o jasných 100%! Celé album totiž absolutně postrádá jakoukoli gradaci, změnu, či aspoň výrazný přechod. Troufnu si říci, že kdyby tohle bylo vydáváno za jeden song, vyšlo by to úplně nastejno (nekamenujte mě). Potom musím vzpomenout také sóla, pokud jsou, tak jsou opravdu hrozná, nechápu, proč tam něco tak infantilního vůbec dávají. Nevím jak popsat zpěv v posledním zářezu Upon The Shores Of Solitude Pt.III, ale tomu bych se příště také raději vyhnul, ufff. Krikitu zakončím se songem Thanatheism, který se mi vryl do paměti během první minuty poslechu a doteď ho nemůžu dostat ven. Nesnáším, když se mi něco podobného stane například při nakupování v potravinách, slyším tam jediný song z rádia a tak mi například celý den hraje v hlavě ten zkur***ej Tábaček nebo něco podobného. Nikdy bych nečekal, že se mi to stane v black metalu, ale (ne) povedlo se. Navíc to má skoro osm minut, kde se jede dokola stále to samé.

Závěrem bych řekl toto, mám kolegu v práci, který poslouchá techno, rychtu, nebo jakkoli to kdo chce. Proč to ale píši, občas mi pouštěl něco z toho, co poslouchá, a můžu vám říci, že pokud to porovnám se Stormnatt, výsledek je stejný - kolovrátek, kde po půlhodinovém poslechu absolutně netušíte, v čem se lišil začátek. Takže black metalisté, pořiďte si, třeba vás bude bavit, ostatní rychle pryč!

Čas: 45:12

Seznam skladeb:
  1. Apparitional Echoes From The Void
  2. Wounds Of Worship
  3. The Crimson Sacrament
  4. Soul Murder Ceremony
  5. The Omega Illumination
  6. Thanatheism
  7. Blood Will Tell
  8. Upon The Shores Of Solitude Pt.III
Web: www.myspace.com/stormnatt

Zveřejněno: 29. 08. 2009
Přečteno:
3332 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář