Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DUAL-COMA - Reprogrammed H.A.T.E., CD 2009, Let Them Come Productions

Dual-Coma je mladý projekt metalowy z polských Katowic. Jeho jádro tvoří duo bratrů Szmatlochových. Starší Maciek, řečený Czubaka má na starosti zpěv a kytaru a benjamínek Bartek aka Szwagier (druhá kytara). Celý kvartet pak doplňuje rytmická sekce Lechoo - basa a zpěv a bicmen, který si nechává říkat Senator.

Debut Reprogrammed H.A.T.E., přináší deset autorsky původních skladeb + video bonus k otvíráku alba Bulletproof Heart. Dual-Coma se vzhlédla ve vlně metalcoru a prvotní poslech zní celkem svěže. Kapela sama označuje svůj styl jako post - metalcore, nebo chcete-li melodický, nakopnutý thrash/death. Stavby jednotlivých songů jsou postaveny na prolínání volnějších pasáží s těmi agresivnějšími polohami. Totéž se dá prakticky říci i o zpěvu. Jedna poloha výrazně melodická (i když stále dostatečně neurvalá), její protipól pak tvoří hrubý murmur. Nahrávka vznikla ve studiu Parabellum, což je domácí studio bří Szmatlochových a nahrávka nezní vůbec špatně. Kytary mají správný thrashový zvuk. Při hlasitém poslechu pěkně zařezávají. Za zmínku stojí i občasná kytarová sóla, která zpestřují jinak celkem fádní stavbu jednotlivých skladeb. Bouzkové svoje nástroje ovládat umějí, to je slyšet. Horší to už ovšem je se skladatelským potenciálem, neboť všechny songy mi tak nějak splývají dohromady a to i přes fakt, že se tohle cedlo protočilo v mém přehrávači snad stokrát, nemohu si 100% vybavit nějaký motiv, nebo hit, který by mi uvízl v hlavě. Stokrát provařené riffy mohou zaujmout leda tak méně zkušeného posluchače, ale obávám se, že hudebnímu fajnšmekrovi tolik vzrušujících zážitků poslech Reprogrammed H.A.T.E. nepřinese.

Jak o tom tak přemítám, tak za poslední dobu jsem od našich severních sousedů neslyšel vyloženě průserovou věc. Poláci mají metal v krvi. A to platí i o jinak sympatických Dual-Coma, kteří natočili poměrně štavnatou porci tvrdé muziky, která je jak vidno baví a stojí si za ní. Jinak další kapela na metalcorovém smetišti.

Seznam skladeb:

  1. Bulletproof Heart
  2. Divided Mind
  3. Blood Drunk
  4. Nuclear Lost
  5. Constellation
  6. Chain Reaction
  7. Parabellum
  8. Stand By
  9. Program H.A.T.E.
  10. Zero

Čas: 47:22

www.let-them-come.eu

www.dualcoma.pl

 


Zveřejněno: 02. 08. 2009
Přečteno:
3394 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář