Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

Deathchain – Death Eternal CD 2008, Dynamic Arts Records

Ten čas ale letí, uběhlo pár let od vydání prvního počinu (DeadMeat Disciples) této finské bandy a už tu máme naservírováno album čtvrté nazvané Death Eternal. Zde se úplně nabízí zamyšlení nad názvem, který doslova smrdí old-schoolem a jinak tomu není ani na nahrávce. Nevím, zda je to záměr, nebo se jen nepovedlo moderní vyznění, ale tohle je prostě old-school jako prase, který vychází ze všeho možného The Crown počínaje, Dismember konče (nebo naopak, jak chcete). Předchozí alba nemám naposlouchaná tak dobře, abych mohl srovnávat, nikdy mě tato kapela neuchvátila, přesto si ale troufám napsat, že tento počin bude patřit spíše k tomu světlejšímu, co kapela vyprodukovala.

První poslech Death Eternal pro mě znamenal, že jsem doposlouchal a neutkvělo mi naprosto nic, pouze ohrané riffy s celkem solidní šťávou. Poslechl jsem tedy vícekrát a povedlo se, pár momentů utkvělo. Nakonec musím přiznat, že jejich pojetí thrash/deathu řádně řízlé severem se vůbec neposlouchá špatně. Vezměte si všechno, co do této škatulky může patřit a pak si poslechněte tohle, vyleze z toho ještě hodně kvalitní výsledek, mohlo to být i o hodně horší. Jak už jsem podotkl, velmi sympatické je nasazení kapely, další kladný bod u mě Deatchain dostávají také za příjemný zvuk. Nejvíc se mi ale líbí, že se s tím kapela nes**e, jednoduše jedem a žádné okolky, v tomhle jsou mi sympatičtí stejně jako například Vomitory. Chvíli blast, chvíli u-cačka, následuje solidní víření na kopák a srdce klasického trash/deathaře musí zaplesat. Zvláště pokud má rád severskou scénu a tak sem tam uvítá i nezbytné melodické vyhrávky.

 Mými favority jsou jednoznačně songy The Ancient And The Vile a Incantations Of Shub-Niggurath, schválně poslechněte kolik starých kapel je v tom slyšet, nemyslím to ale nijak špatně, poslouchají se skvěle, člověk si poklepe nožkou a s bezděčným pousmáním v koutku zatlačí slzu vzpomínek. Celkově je snad nemožné hledat něco, co by převyšovalo zbytek, jedná se zde o naprosto klasický thrash/deathový nášleh, kterému sem tam nechybí ani vzpomínky na starší black metal.

Znovu si to asi nepustím, raději poslechnu originály, ale pokud jsi čtenáři fanouškem této hudby, určitě si pořiď!

Čas: 42:19

Seznam skladeb:

  1. Titans Of Black Earth
  2. Sworn Beneath
  3. Awaken…Horrors Of This Earth
  4. Plaguethrone
  5. Songs Of Chaos And The Void
  6. The Ancient And The Vile
  7. Monolith Of Death
  8. Spheres Of Blasphemy
  9. Incantations Of Shub-Niggurath

Web: www.deathchain.com


Zveřejněno: 17. 06. 2009
Přečteno:
3563 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář