Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

The Blackout Argument - Remedies CD 2009, Lifeforce records

Kapela The Blackout Argument pochází z Německa a pro vyznavače melodického hardcoru je nezbytností (i když možná ne, z mého pohledu těžko říci). Osobně sice HC moc nemusím, ale rád si občas něco zajímavého poslechnu, ovšem tento mix HC s přeslazenými melodiemi, pro pubertální mládež, zrovna nevyhledávám.

Intro nazvané Tempest zní poměrně nadějně, ale to v co se to poté rozjede, mělo za následek, že jsem nebyl schopen tuto recenzi napsat opravdu hodně dlouho. Kapela to valí poměrně solidně, hrát umí, ale ty melodie..achjo. Druhá věc jsou potom nápady, občas se najdou dost zajímavé momenty, díky kterým se zřejmě kapela také proslavila, ale ve chvíli zabije sama sebe tak infantilním a milionkrát ohraným postupem, že se stydím za ně. Kdybych měl vyjmenovat kapely, ze kterých se zde čerpá, bylo by to nadlouho. Zmíním alespoň ty, které uvádí v promo letáku firma Lifeforce – Comeback Kid, Boy Sets Fire, Rise Against, Evergreen Terrace a This Is Hell.

Vzhledem k tomu, že mi jednotlivé songy dost splývají a celý zajímavý není ani jeden, zmíním alespoň ty světlejší momenty, které jsem na desce našel. V celku zajímavé postupy, z mého pohledu i nápadité se najdou například v songu On The Top Of The Beat, kterou osobně beru za nejzajímavější, možná to bude tím, že je „nejmetalovější“ (i přesto, že patří k těm pomalejším). Další bych zmínil Treasure Chest, Confidental, kde mě skoro rozesmál refrén, kde první výjezd až příliš připomíná power němce Blind Guardian, ale na rozdíl od jiných melodických refrénů, zrovna tento je docela poslouchatelný. To ale bude asi tak vše.

Celkově mě na celé nahrávce ničí především stále stejné kompozice, stejné zklidnění, stejné výjezdy atd... Dále zpěv, který naprosto nepřekousávám, kytary potom také mnoho nepředvedou. Jestli je něco zajímavé, tak občas bicí, když si bubeník hraje s kopákem, nejedná se o nic objevného, ale celkový dojem to příjemně zpestří. Zvuk solidní, ale s produkcí by si někdo jiný asi ještě vyhrál. Sorry všem fanouškům, ale tohle tedy u mě propadlo.

Čas: 56:06

Seznam skladeb:

  1. Tempest (Rescue Remedy)
  2. Broken Teeth (Agrimony)
  3. Dead But So Alive (Wild Oat)
  4. Identity Dispute (Rockwater)
  5. Kidnap Yourself (Aspen)
  6. The Ravine (Willow)
  7. On The Top Of The Beat (Olive)
  8. Walking Without Feet (Cearto)
  9. Seven Tones Of Grey (Pine)
  10. Treasure Chest, Confidential (Gorse)
  11. Vampire Searching For Some Light (Larch)
  12. Daisied Tree (Hornbeam)
  13. Room To Set Sail (Mustard)
  14. A Walkover To Endure Being (Chestnut Bud)

Web: www.theblackoutargument.com 


Zveřejněno: 01. 06. 2009
Přečteno:
3566 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář