Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
OBSCENE EXTREME 2024

INANE - Chronicles Of The Poligonal Dusk CD 2008, self-release

Heh, italští industrial/death metaloví maniaci Inane ve složení Massi (kytary), Ycio (bicí) a Simo (vokály, basa) mi poslali demonahrávku „Chronicles Of The Poligonal Dusk“ se dvěma songy s celkovou stopáží sedmi minut. A s tím mám jako dělat co?

Prvním ze dvou fláků „Der Alte“ ukazuje, že je jim úplně jedno, co zrovna hrají, hlavně když to sype. Basa, čnící vysoko nad povrch nahrávky, solidně slapující a experimentálně se pohybující, řezavé death metal/coreové kytary, čisté zpěvy se střídají s harshem a growlem, často se zasekávající bicí rytmika s řádně nakopnutými virbly i kopáky. Čtyři minuty trvající skladbu se však Inane jen jakoby zastřelují, takže ve finále stejně nevíte, jestli to, co kapela hraje je dobré, či špatné.

Ve dvojce „Energy Cluster“ se už trochu vyjasňuje, skladba odstartuje přesně tam, kde jednička skončila a zběsile to táhne na bránu, jen aby to už měla z krku. Zbytečná rychlost, říkáte si a máte pravdu. Kam také pospíchat, když mám na demu dvě skladby, že. Průměrně odehraný death metal s kvalitními basovými party, avšak ničím nezajímavou strukturou a věru standartními nápady. Ačkoliv jejich zasekávačky by mohly být za normálních okolností i docela fajnovou záležitostí, Inane se bohužel nedaří nabalit na ně dostatek kontrastující agrese, dva nebo tři riffy v death metalu také v žádném případě nestačí. Abych pravdu řekl, jsem z těch sedmi minut docela rozpolcený a skutečně nevím, co na Italech Inane vypíchnout.

Ačkoliv se sami profilují jako industrial influenced death metal, toho industrialu tam věru moc není, pokud ovšem nepočítáte nezvykle nazvučenou a bezchybně zahranou basu. Synthy se sice občas mihnou, ale u Inane je vidíte opravdu jen z rychlíku. Každopádně, stopáž, která se ke mně dostala je přeci jen poněkud malou plochou, abych snad mohl vynášet něčím podložené soudy. Musím ovšem přiznat, že ani jeden z těch dvou tracků mě nijak neoslovil a to mám death metal dost rád.. Budu rád za jakékoliv názory ohledně tohoto demáče a Inane vůbec. Prozatím pětka a uvidíme, co s námi udělá dlouhohrající CD..

Čas: 7:28
Seznam skladeb:
  1. Der Alte
  2. Energy Cluster

Zveřejněno: 14. 05. 2009
Přečteno:
3303 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář