Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE - Část 2. - Mohl/a bys stručně pro představu shrnout své nejoblíbenější kapely z žánrů, které jsou ti blízké?

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE – část 2.

O: Mohl/a bys stručně pro představu shrnout své nejoblíbenější kapely z žánrů, které jsou ti blízké?

Márty

To co poslouchám se dost mění, teď je to zrovna KILLSWITCH ENGAGE, LAMB OF GOD, DIABLO, BLEEDING THROUGH, IN FLAMES, DESPISED ICON, BLINDED COLONY, RAUNCHY, DESTINITY, THE BLACKOUT ARGUMENT, I KILLED THE PROM QUEEN, SAMAEL, CATAMENIA, atd., no je to směska no :-)

Corbow

Tak pokud budu brát veškerý metal jako jednu jedinou škatulku, tak samožřejmě již zmiňovaní Iron Maiden. Plus spousta dalších jako Hypocrisy, Testament, Death....prostě taková ta klasika. V poslední době jsem měl metalovej útlum, ale nově mě nakopla třeba Obscura....

Manafob

Během let jsem samozřejmě více či méně poslouchal jiné žánry, nejsem pořád u stejného, ale zároveň nezavrhuji to, co jsem poslouchal v začátcích. Kvalita přeci vydrží :-) Takže např.: Iron Maiden, Testament, In Flames, Death, Helloween, Heaven Shall Burn, Soilwork, Diablo.

Johan

Ono se to mění... Začínal jsem na klasickém bigbítu a heavy metalu, pak přišel thrash, black, doom, gotický rock, každou chvíli mě chytlo něco jiného. Ze začátku šlo stíhat domácí i zahraniční scénu, kapel nebylo tolik a mám dojem, že se člověk dostal k těm opravdu nejlepším – mě dodnes baví ANATHEMA, SLAYER, BATHORY, MOONSPEL, PARADISE LOST, THERION, TIAMAT, VENOM, MY DYING BRIDE, TYPE O NEGATIVE, LACRIMOSA...

Z našich to začalo těmi zábavovkami, pak CITRON, ARAKAIN, poté TÖRR, DEBUSTROL, KRYPTOR, KRABAT(H)OR, ROOT, TERMINATOR, INSANIA, ASMODEUS, MASTER´S HAMMER – to byla první vlna extrémního metalu a poslouchám tyhle kapely pořád. Z druhé vlny vzešly party, z nichž některé hrají dodnes a (některé ne): SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, SIX DEGREES OF SEPARATION, AVENGER, ADOR DORATH, DARK GAMBALLE, CRUEL, DEMIMONDE, XIII. STOLETÍ, PANYCHIDA, TROLLECH, INTERITUS, MEMORIA...

Yvor

V tomto případě nechci být příliš konkrétní, protože kapel, které se mi líbí, je skutečně hodně. Nejraději mám kapely pohybující se v rozptylu death-black- doom.  Nepohrdnu však ani jiným stylovým záběrům.

Agos

Tak toho je spousta (obzvlášť u klasiky, folklóru a jazzu – leč se zaměřím pouze na kapely), ale poprvé udělám jakýsi top 10 multižánrový:

Zahraniční:

  1. The Cult
  2. Ayreon a všechny projekty Arjena A. Lucassena
  3. Devin Townsend a všechny jeho kapely a projekty
  4. Queens  of the Stone Age + Eagles of Death Metal
  5. Waltari
  6. Puddle of Mudd
  7. The Gathering
  8. Pestilence
  9. Carcass
  10. Fink
  11. Anata
  12. Napalm Death

Domácí

  1. Forgotten Silence
  2. Obří broskev
  3. Sad Harmony
  4. Tata Bojs
  5. Animé
  6. Forrest Jump
  7. První hoře
  8. ETC...
  9. Selfbrush
  10. Ador Dorath

Pushkin

To se hodně mění podle nálady, ale za klasický metal jsou to určitě Black Sabbath, Ozzy a Iron Maiden, za progresivní Ayreon, ze speedmetalu starší alba Edguy, Gamma Ray, Rage, co se týče death metalu končím u Crematory a Moonspell.

Goro

Poslouchám veškeré odrůdy metalové hudby, ale nejoblíbenějšími žánry jsou pro moji osobu doom a black metal (vč. různých avantgardních podob). Moji největší favorité pak jsou: Opeth, Bathory, Emperor, In the woods…, My Dying Bride, Enslaved a Dead Can Dance.

Dharm

Vzhledem k tomu, že jsem byl odkojen hard rockem, je to styl, kterým nikdy nepohrdnu a výše zmiňované veličiny si vždy s chutí pustím. Ještě bych tam přidal Rainbow, Dio, Rush, King Crimson atd. Jako skoro každý, prošel jsem si také heavy/speed obdobím, ovšem z tohoto stylu už moc oblíbených kapel nezbylo, snad jen Stratovarius a Blind Guardian, pro které jsem měl vždy slabost. Z prog scény samozřejmě Dream Theater, Symphony X atd, atd.

Thrash a Doom metal jsou styly, které jsou mi asi nejvzdálenější a tak je jednoduché vybrat těch pár kapel, co se mi z obou stylů líbí: Slayer, Kreator, Sodom; My Dying Bride, Saturnus, Anathema.

Death a black jsou mi pak nejbližší. Od základních veličin jako Death, Morbid Angel, Monstrosity, Immolation, Suffocation, z Evropy třeba Vader, Kronos, grindcoroví Napalm Death a Carcass, až po současnou techničtější a brutal death scénu, kde miluju Dying Fetus, Martyr, Origin, Decrepit Birth, Spawn Of Possession, Orgone, Unmerciful, Psycroptic, The Faceless, Necrophagist a tuny dalších. Z black metalu jsou to potom hlavně kapely, které se kloní k deathu, takže především všechno možné na styl Behemoth. Z klasičtějšího blacku bych zmínil Emperor, Immortal, Satyricon nebo Keep Of Kalessin. Mou základní podmínkou pro to abych něco poslouchal je kvalitní a plný zvuk a proto tuny blackových kapel nemůžu. Z těch výjimek bych zmínil například Limbonic Art, Dark Fortress, Alghazanth a pár dalších.

Mafek

Hmm, toho je strašně moc. Namátkou napříč žánry: Sepultura, Tiamat, Samael, Bathory, Napalm Death, Celtic Frost, Arakain, Deicide, Pestilence, Asphyx, Judas Priest, Slayer, Amorphis, Brutal Truth, Anathema, Paradise Lost, My Dying Bride, C.O.F., Bolt Thrower, Krabathor, Carcass, Benediction, Death, Skinless, Kreator, Forgotten Silence, Kryptor, Terrorizer, Edge Of Sanity, Morbid Angel, Obituary, Exhorder, Pantera, Cannibal Corpse, Master´s Hammer, Dismember, Grave, Unleashed, Hypocrisy, Trollech, Editor, Insania, Marduk, Impaled Nazarene, Emperor, Helheim, Immortal, Darkthrone, Satyricon, Mayhem, Sodom, Destruction, Gorefest, Kataklysm, Visací Zámek, S.P.S., The Exploited, Sabbat, Iron Maiden, Judas Priest, Mercyful Fate, S.S.O.G.E., Debustrol, Vitacit, Asmodeus, Root, Pathologist, Vader, Agathocles, Blood, Opeth, Dead Infection, Haemorrhage, S.O.D., Metallica, Megadeth, Anthrax, Testament, Exodus, Danzig, Dream Theater, S.O.A.D., Maniac Butcher, Macabre, Carnifex, Depressive Age, Morgoth, Ministry, Prong, Dark Funeral, Mournful Congregation, Skepticism….to mám rád. Mám i spoustu méně oblíbených kapel, ale ty ti tady vážně vypisovat nebudu:o).

Orbb

Žánrově pluji ve vodách doom a death metalu, takže My Dying Bride, Swallow The Sun, Saturnus, Anathema, SSOGE. Z deathu samozřejmě Death, poslední dobou ulítávám na Detonation, jejich poslední cd Emission Phase je perfektní.

DW

Tohle je velmi obtížná otázka, z melodic deathu asi Insomnium či Disarmonia Mundi nebo DT, z klasického deathu snad mentořii Suffocation nebo Dying Fetus, death/doom se hodně mění, ale Saturnus a Fall of Every Season převládají, avantgardu věru příliš neposlouchám ale Arcturus nebo Solefald (starší) mě docela berou, z gothicu všechno a nic (podle nálady) a z rocku Porcupine Tree, Pink Floyd a občas post.. Jo a v power/speedu ulítávám čas od času jen na Running Wild (čistě z nostalgie)..

Jinak co mě tak napadá: All Shall Perish, starší Amoral, Sol Asunder, In Mourning a desítky a stovky dalších..

Nathanella

  • Black metal – Gris, Fjoergyn, Dark Funeral, Word, Kampfar, Azaghal
  • Black Death – Necrophobic, Rotting Christ
  • Death/Progressive . Opeth, Porcupine Tree
  • Folk/Pagan – Žrec, SSOE, Arkona, Skyforger
  • Doom – Dissolving of Prodigy

Zveřejněno: 10. 04. 2009
Přečteno:
3254 x
Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 04. 2009 07:51 napsal/a DW
Ty vole
no jo.. editovat tohle je ale nechutný, to ti povim :).. Dneska dělám trojku, tak musim dát sakra majzla, aby se zase něco neztratilo.. hodíme ti to tam, neboj :).. Do budoucna: když se něco vytratí, řvěte, kolegové, a klidně aj takto :)
16. 04. 2009 01:18 napsal/a Dharm
2DW
ty buzno, proč jsi u mě vypustil tu hlavní část??? Black a hlavně death??? Pěkně to tam dopiš kua!!!