Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Casketgarden – Incompleteness In Absence CD 2008 – Metal Age Productions

Maďarští Casketgarden jsou po dvou letech zpět s novým albem a podle hudebního obsahu je celkem jasné, že zde žádný větší posun nenastává a kapela se stále drží svého.

Kapela Casketgarden je v našich končinách poměrně dost známým jevem, takže je asi bezpředmětné nějaké větší představování, tak alespoň ve stručnosti nejzákladnější fakta. Casketgarden vznikli v roce 1998 a po několika demech vydali v roce 2003 debutové album „This Corroded Soul Of Mine“, které bylo kladně přijato především v rodném Maďarsku. Následující Open The Casket, Enter The Garden z roku 2006 pomohlo kapele na Evropskou průměrnou úroveň. Mimo Maďarska, kde se stávají jednou z nejúspěšnějších metalových kapel. Nové album je v rodné zemi jistě posune ještě dál.

První album této kapely neznám a jediné co znám je předposlední výtvor Open The Casket, Enter The Garden. Když jsem to slyšel poprvé celkem mě to zaujalo a poslechl jsem si to ještě několikrát. Celkově se jednalo o album, které si asi už nikdy neposlechnu, ale nebylo to špatné. Nyní jsem si ho oživil abych mohl srovnávat a výsledek je jasný, kdybych měl vybrat lepší, beru to předposlední. Nové album je solidně odvedená práce, kde technicky není co vytknout, ale chybí zde cosi jako duše, je to naprosto výborně provedená vata.

Zkuste si to pustit k nějaké činnosti, mě osobně to celkem vyhovuje, ale pro pozorné poslouchání je to nuda. Musím kapele přiznat, že melodické vyhrávky umí a občas se naskytne i opravdu zajímavý motiv, ale celkově to nemění můj názor na tuto desku, kterou považuji za naprostý průměr, ovšem bez jakýchkoli ambicí do budoucna na změnu. Buď kapela otočí a zkusí to trochu jinak, nebo nevěřím tomu, že by přišla s něčím zajímavým v tomto ranku, kde už bylo zřejmě všechno vyzkoušeno.

Tato recenze je možná příliš kritická, jistě se najde hodně fans, kterým se to bude líbit, ale nemohu si pomoci, skutečně mě to nezaujalo vůbec ničím. Zvuk celkem ujde, ale taky má mouchy k vychytávání. Jediné co kapele nemohu upřít jsou živá vystoupení, v létě jsem je viděl 2x a obě vystoupení neměla chybu. Naživo to jde, ale studiově je to jednoduše nuda. Šest bodů dávám jen za pěkná melodická sóla a sem-tam zajímavou vyhrávku, či rytmus.

Čas: 1:06:03

Seznam skladeb:

  1. Half-Hearted
  2. The Absent
  3. The Great Abductor
  4. Sulphur Breath Laughter
  5. Unwinged
  6. Something I'm Not
  7. The Incomplete
  8. Intersection In Parallels
  9. After Us Fire Floods
  10. The Corporate Thorn
  11. Another Mourning Comes

Web: www.casketgarden.hu


Zveřejněno: 05. 12. 2008
Přečteno:
3413 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 12. 2008 18:54 napsal/a manafob
určitě
bych dal sedmu... tohle není lehký nadprůměr...
05. 12. 2008 12:53 napsal/a DW
Tak nějak
Dal bych sedmu, ale jo, tak nějak to fakt je.