Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
LLYR

FETID CARRION - Promo 08, vlastní náklad

Tak po shlédnutí příšerně odporného obalu (obaly nějak neřeším, ale chlapi, tohle fakt bije do očí..) jsem si říkal, co to sakra zase bude za hrůzu. Naštěstí, hudební složka mostecké kapely Fetid Carrion hrozná není vůbec.. Zapáchající deathcore hraničící s brutal deathem ve stylu Goratory, s takřka totožným growlem i riffy se na mne vyvalil z reprobeden a mně ihned začaly naskakovat imprese. Téměř devítiminutové promo ukazuje kapelu, jako další z oddenků stromu zvaného brutal death/deathcore.

Hned první skladba „Thought of Death“ dá jasně najevo, jakými cestami kapela kráčí. Po brutálních vokálech, velmi podobných již zmíněnému pěvci Goratory. Adamovi, přicházejí do pozadí i kvičivé „deathcorové“ vokály a člověk má jasno. Kapela začne citovat své vzory: Avulsed, All Shall Perish, Cataract a situace se ještě víc vyjasní. Tedy, abych řekl pravdu, v tomto téměř striktně death metalovém díle mi nějaká podobnost s Cataract poměrně zdárně uniká. Sami svůj styl pojmenovali jako „sickness fetid deathcore“ a rozhodně do této škatulky patří. Deathcore je cítit úplně všude – ať již z rytmů bicích (sem tam nějaký ten blast), brutálního guturálu. Jednička ještě rychle odsype, ale již ve druhé skladbě „Eyes Full Of Fear“ kapela předem naznačí, že breakdowny jim rozhodně cizí, když v breaku odehraje vlastně ¾ skladby (berte s rezervou). Automatické bicí stavějí neprostupnou hradbu, za kterou se schovávají groovy riffy, střídající se s deathovými výjezdy po hmatníku.

Nečekejte žádná sóla, koneckonců v deathcoru jich není moc co hledat. Třetí a poslední skladba jede ve stejném trendu slamming deathcoru, vokál pěkně odštěkává a kytary groovy riffy sekundují bicím při stavění zvukové stěny. Je skutečně těžké posoudit kapelu jen na základě tří plus mínus (tedy spíš mínus) tříminutových skladeb a jedné minutové, protože materiálu je poskromnu. Na to bych potřeboval alespoň o 10 minut více. Kapela zní velice dobře, ale uznejte, je velikým rozdílem, jestli se jedná o 40 minut nahrávky či 10ti minutové promo. Proto ze svého pohledu hodnotím ep kladně, chlapci ukázali, že na nástroje hrát umějí, neškodilo by trochu víc originality, ale ve výsledku svým vzorům nedělají ostudu. Výborné je, že když se podíváte na jejich profil na bandzone z těch kapel, co uvádějí jako své oblíbené v jejich hudbě najdete odkazy tak na 75% z nich. To mě úplně uhodilo do uší.

Banda zanedlouho oslaví rok od svého založení, držím proto klukům palce, aby našli odpovídajícího bubeníka (o nedostatku v našich končinách již byl zmíněn jinde) a hlavně, aby je to, co provádějí, stále bavilo..

Čas: 8:53

Seznam skladeb:

  1. Thoughts of Death
  2. Eyes Full of Fear
  3. Hate
  4. Outcry of Pain

Zveřejněno: 14. 12. 2008
Přečteno:
3249 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 01. 2009 19:28 napsal/a RadeK.K.
Dodatek
... a já klukům držím palce, aby kromě bubeníka našli taky lepšího tvůrce obalu, he he he!